KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Soluţiile Ecofol pentru un randament maxim al culturii de porumb

Publicat: 16 aprilie 2020 - 21:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Porumb---Grow-Factor-Evolut_b

În România, porumbul este una dintre culturile preferate de fermierii din întreaga ţară, întrucât are cel mai mare randament economic. Datorită realizărilor geneticii moderne, hibrizii din noua generaţie dau rezultate excepţionale însă pentru rezultate pe termen lung trebuie aplicate în mod obligatoriu bunele practici agricole.

În ultimii ani, o practică devenită larg răspândită este tratarea seminţele cu îngrăşământ lichid înainte de semănat.

  • Ecofol deţine în portofoliul său unul dintre cele mai complexe produse destinate tratamentului seminţelor, Grow Factor Seed Booster Twinpack. Pachetul conţine 1l îngrăşământ starter + 1l adjuvant F4. Produsul conţine întreaga gamă de nutrienţi hidrosolubili. Îngrăşământul este compatibil cu majoritatea fungicidelor şi insecticidelor utilizate pentru tratarea seminţelor. Datorită macro şi microelementelor aplicate pe suprafaţa seminţelor, sămânţa de porumb va avea o dezvoltare accelerată a rădăcinilor şi a primelor frunze. Doza recomandată este 1l/tona de sămânţă.

 GF-Seed-Booster-Bottle_b

Porumbul dezvoltă o cantitate mare de masă vegetativă, ceea ce înseamnă că plantele trebuie să fie fertilizate pentru a se dezvolta corect. Nutriţia echilibrată include atât fertilizarea de bază, NPK, înainte de semănat, cât şi foliară cu macro şi microelemente. Pentru a asigura dezvoltarea viguroasă a plantelor, în special în etapele iniţiale, microelementele joacă un rol foarte important în activarea enzimelor. Deosebit de importantă pentru porumb este faza de 2-3 frunze. 
Venim în întâmpinarea fermierilor români cu 2 soluţii de înaltă calitate pentru asigurarea dezvoltării viguroase a plantelor în etapele iniţiale de creştere. Gama noastră de îngrăşăminte granulate complexe, de tip NPK, cuprinde 3 produse premium, potrivite pentru solurile neutre, uşor acide şi alcaline, şi anume:

  • Durasol NPK 10-20-10 cu Tehnologie N-Pro pentru protejarea azotului împotriva pierderilor prin levigare şi/sau denitrificare.
  • Durasol NPK 10-20-10 cu Tehnologie PhosActive care protejează fosforul împotriva blocării acestuia în sol.
  • Durasol NPK 15-15-15 cu Tehnologie N-Pro pentru protejarea azotului împotriva pierderilor prin levigare şi/sau denitrificare.

Durasol-Bags-Graphics_b


! Menţionam anterior că pentru a asigura dezvoltarea viguroasă a plantelor, în special în etapele iniţiale, microelementele joacă un rol foarte important în activarea enzimelor. Ecofol propune fermierilor români cel mai inovativ produs pentru fertilizarea foliară a culturilor, produsul Grow Factor Evolution. Această combinaţie unică a două produse într-un singur pachet are următoarele beneficii: intensifică dezvoltarea în primele faze de creştere ale porumbului, previne apariţia carenţelor, asigură o absorbţie optimă a elementelor şi protejează plantele împotriva stresului hidric, climatic sau provocat de aplicarea produselor de protecţie a plantelor. Doza recomandată de specialiştii Ecofol este de 1-2 l/ha.

O altă etapă critică pentru formarea producţiei este dezvoltarea celei de-a cincea frunze. În această perioadă, procesele de formare a organelor reproducătoare au legatură directă cu rădăcina plantei de porumb.

  • Azotul este un element foarte important în dezvoltarea porumbului. În primele stadii de dezvoltare a porumbului există riscul ca acesta să levige. Ecofol vă propune DURASOL ASN+Mg cu Tehnologie ENPro. Produsul oferă o rată ridicată a absorbţiei eficiente a azotatului de amoniu şi a nitraţilor de către cultură, cu efect de eliberare lentă de până la 90 de zile de la aplicare şi vine cu un aport de magneziu pentru a asigura echilibru în nutriţie. Cea mai mare cantitate de magneziu este consumată de cultură în perioada dintre închiderea rândurilor şi înflorire. De asemenea, DURASOL ASN+Mg asigură şi aportul necesar de sulf pentru a asigura absorbţia în sinergie a azotului.

 Tuba-Evolution-Pack_b

Pentru o creştere optimă a plantelor, acestea au nevoie de toţi nutrienţii pentru o perioadă cât mai mare, dar la momentul formării celei de-a cincea frunze, cea mai mare nevoie este de zinc. Semnele exterioare ale carenţei de zinc sunt decolorarea frunzelor şi apariţia zonelor verzi mai închise şi mai deschise de-a lungul creşterii sale. Intern, metabolismul plantelor este foarte afectat, în special metabolismul azotului, având un efect negativ asupra formării organelor reproducătoare şi a randamentului. Este important de ştiut că deficitul de zinc nu prezintă întotdeauna modificări vizibile ale aspectului plantelor. Nerespectarea necesarului crescut de micronutrienţi în faza de 5-6 frunze face ca plantele de porumb să fie mai sensibile la secetă şi împiedică utilizarea eficientă a îngrăşămintelor din sol, respectiv, împiedică manifestarea potenţialului de producţie al hibridului.

  • Ecofol a creat un produs special destinat culturii de porumb, Helasol Corn. Este un produs complex cu macroelemente (NPK) + microelemente, care aduce culturii următoarele beneficii:
  • Previne apariţia carenţelor de zinc.
  • Stimulează sinteza hormonilor de creştere şi a proteinelor.
  • Susţine procesul de producere a clorofilei şi metabolismul carbohidraţilor.

10L_Helasol-Corn_b

Ce am învăţat din practică?

Fertilizarea foliară îmbunătăţeşte activitatea enzimelor responsabile de absorbţia azotului, îmbunătăţeşte sinteza pigmenţilor din plante şi stimulează intensitatea fotosintezei, activează dezvoltarea sistemului radicular, îmbunătăţeşte utilizarea fosforului şi a potasiului din sol. În plus, stimulează formarea de frunze mai mari, de rădăcini mai viguroase şi întăreşte tulpinile plantelor.

Nu există moment în care plantele să nu aibă nevoie de „hrană”. Desigur, cel mai mare efect al nutriţiei foliare este obţinut atunci când fertilizanţii sunt aplicaţi cât mai devreme, adică în stadiile incipiente ale dezvoltării plantelor.

Nu există o etapă ratată pentru nutriţia foliară a porumbului! Dezvoltarea vegetativă a acestei culturi este suficient de puternică încât există o nevoie constantă de nutrienţi. Efectul fertilizării foliare, în fazele timpurii, îmbunătăţeşte formarea sistemelor radicular şi foliar, iar în etapele ulterioare întârzie maturizarea plantelor şi garantează manifestarea deplină a potenţialului de producţie, întrucât porumbul trebuie fertilizat într-un mod echilibrat şi continuu pentru a-şi atinge potenţialul genetic.

Articol realizat de echipa Ecofol România

Vizualizat: 2178 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Adrian Kis a ales tractorul Zetor Proxima CL110 pentru ferma horticolă

Adrian Kis a ales tractorul Zetor Proxima CL110 pentru ferma horticolă

Adrian Kis a reuşit să îşi materializeze pasiunea pentru horticultură, în special pomicultură, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene în valoare de 960.000 de euro.
În cadrul proiectului urmează să fie achiziționate de la Zetor un tractor Proxima CL110 (106CP), o tocătoare, freze cu palpator, remorci, un atomizor şi alte echipamente şi accesorii necesare în ferma pomicolă.
Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Cadou...

Cadou...
De sărbători, o familie a găsit în cutia poştală două bilete la un concert şi un bileţel pe care scria “Ghici de la cine?”. Detalii