Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Situația porumbului în Europa

Publicat: 08 aprilie 2013 - 23:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Suprafeţele însămânţate cu porumb în Uniunea celor 27 de state europene vor înregistra o scădere de circa 2 procente în 2013, după creşterea semnificativă din sezonul trecut (5%).

Potrivit Maiz'Europ, organizaţie care coordonează principalele structuri pe filiera porumbului în Franţa, dacă nu vor exista accidente climatice, suprafeţele cultivate cu porumb vor rămâne totuşi la un nivel ridicat, respectiv cu aproape 5% peste media ultimilor trei ani şi la un nivel-record pentru al doilea an, după 2012.

Dacă la nivelul Uniuni Europene se aşteaptă o scădere a suprafeţelor însămânţate cu porumb, în Europa de Est prognozele vorbesc despre o creştere de aproximativ 2 la sută. Astfel, Rusia mizează anul acesta pe o creştere de 8% (faţă de 3,8 milioane hectare în 2012), iar Ucraina pe o creştere de 5% (după ce în 2012 a cultivat 4,3 milioane hectare). Evoluţia este influenţată de noile posibilităţi de export, China devenind o piaţă de desfacere importantă şi pentru Ucraina, nu doar pentru Rusia.

Camp cu porumb_b

Vizualizat: 2059 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii