Euralis Seminţe a reunit vineri, 2 martie, clienţi, parteneri şi ziarişti pentru a lansa oficial campania de primăvară 2012. Frumosul eveniment a fost organizat la Hotel Ramada din Sibiu şi a adunat laolaltă peste 100 de invitaţi.
Evenimentul a început într-o notă destinsă în compania unei trupe de teatru din Sibiu ce a interpretat o piesă în care, în centrul atenţiei, au fost muschetarii Euralis: Porumb, Floarea-Soarelui, Sorg şi Rapiţă de primăvară care au luptat „Toţi pentru unul şi unul pentru toţi” împotriva lui Buruiană.
Prezentarea tehnică a fost deschisă de Florin Constantin, Country Manager România & Bulgaria: „În primul rând ţin să vă spun că seminţele nu s-au terminat. Euralis vrea să vă vândă seminţe şi peste un an, şi peste doi ani şi peste 10 ani”.
La Sibiu s-a lansat oficial şi conceptul HerbiSeeds by Euralis conform căruia rotaţia culturilor rămâne cea mai bună soluţie agronomică pentru a avea un control optim asupra buruienilor. HerbiSeeds Concept este astfel, cel mai bun program de combatere a buruienilor bazat pe hibrizi rezistenţi la erbicide pentru pârloage reintroduse recent în cultură şi pentru terenuri cu o rotaţie incertă. Aceşti hibrizi rezistenţi la erbicide recomandaţi de Euralis sunt porumbul Duo System, floarea-soarelui Clearfield şi sorgul tratat cu antidotul de tip safener Concep III.
Povestea de succes a sorgului în România a fost transpusă în imagini de către Directorul Tehnic al Euralis Seminţe, Dan Maftei. Avantajele culturii de sorg au ajutat ca în ultimii ani, această cultură să evolueze simţitor. Astfel, rezistenţa la secetă şi arşiţă, sistemul erbicid integrat Concep III, raportul cost-producţie foarte bun, preţul de achiziţie sensibil asemănător cu cel al porumbului, dar şi faptul că sorgul nu se fură au făcut posibilă alcătuirea unei poveşti de succes a sorgului în România.
„Este de lăudat ceea ce face Euralis pentru sorg în România deoarece asta intră în complexul de valorificare a solurilor. Introducând această diversitate de culturi ajutăm solul, nu îl sărăcim”, a spus Domnul Ion Antohe, fost profesor universitar la Universitatea Dunărea din Galaţi şi actual „activist în agricultura românească”, după cum s-a şi declarat.
În timpul cocktail-ului de după prezentare, echipa Euralis a avut parte şi de o surpriză inedită din partea Preşedintelui Naturevo, Ioan Enoiu, care “cu drag pentru Euralis” a compus în mod spontan câteva epigrame:
Aţi lansat “toţi pentru unul”,
Demonstrând, pentru a şti
A nu face pe nebunul
Dând cu ea în bălării.
“Introducerea e scurtă”
Deşi foarte mulţi ar vrea
Să o faceţi cât mai multă
Să ajungă pân’ la ea.
Euralis ne îndeamnă
Deşi-i post: haideţi la vin,
Consumaţi tot ce vă cheamă,
Căci plăteşte…Constantin!
Li-i sămânţa terminată,
Atmosfera e de vis,
Rămâne s-o facem lată
Băgând EUR în ALICE!
Finalul serii s-a dorit a fi unul energic în compania Andreei Bălan care a ridicat toată lumea în picioare invitându-i pe toţi la veselie, dans şi voie bună.
În concluzie, vă invităm pe toţi să contaţi pe genetica, performanţa şi calitatea agronomică de neegalat a varietăţilor Euralis!
Georgiana STROE - P.R, Comunicare şi Relaţii cu presa EURALIS ROMANIA