Adama
Vinasa Rompak

MADR: Recomandări pentru lucrările agricole în campania de toamnă

Publicat: 06 octombrie 2011 - 20:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost publicat un set de recomandări tehnologice privind exploatarea terenului în această toamnă, având în vedere particularităţile pedoclimatice din această perioadă.

Documentul ce include recomandările a fost comunicat tuturor Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene, precum şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în vederea informării agricultorilor, prin toate mijloacele de care dispun.

„Condiţiile specifice acestei perioade impun unele măsuri privind amplasarea culturilor de toamnă, eliberarea şi pregătirea terenului prin metode tehnologice adaptate acestor condiţii, astfel încât semănatul culturilor să poată fi realizat în perioada optimă şi la parametri de calitate cât mai apropiaţi de cerinţele culturilor”, se arată într-un comunicat al MADR.

Amplasarea culturilor şi lucrările solului – principalele recomandări
Recomandările se referă în principal la aspecte legate de amplasarea culturilor şi lucrările solului pentru culturile de orz şi grâu de toamnă.

De asemenea se recomandă fertilizarea cu azot şi fosfor, sămânţa şi semănatul, combaterea bolilor şi dăunătorilor, combaterea buruienilor, folosirea regulatorilor de creştere şi irigarea.
Recomandările au fost realizate de specialiştii Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti”.

Vizualizat: 2565 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Campania agricolă de toamnă, întârziată de secetă în Teleorman: Rapiţa - semănată pe doar 64% din suprafaţa estimată

Campania agricolă de toamnă, întârziată de secetă în Teleorman: Rapiţa - semănată pe doar 64% din suprafaţa estimată

Toate lucrările din campania agricolă de toamnă sunt întârziate în judeţul Teleorman din cauza secetei. Rapiţa a fost semănată pe numai 64% din suprafaţa planificată, iar doar puţin peste o treime din teren a fost arat.

Galaţi: Producţie de 63.337 tone la floarea soarelui

Galaţi: Producţie de 63.337 tone la floarea soarelui

De pe cele 45.762 de hectare recoltate sută la sută, producţia totală de floarea-soarelui, a agricultorilor gălăţeni, a ajuns la 87% din cea estimată la începutul anului. Doar floarea soarelui pentru sămânţă a depăşit estimările cu 50 la sută. 

Brăila: Staţiile ANIF care trag apă din Dunăre s-au colmatat din cauza contractelor puţine pentru irigaţii

Brăila: Staţiile ANIF care trag apă din Dunăre s-au colmatat din cauza contractelor puţine pentru irigaţii

Staţiile Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) de pe teritoriul judeţului Brăila, care trag apă din Dunăre, s-au colmatat anul acesta din cauza contractelor prea puţine încheiate pentru irigaţii, a declarat, în şedinţa Colegiului Prefectural, prefectul de Brăila, Dumitru Popa.

263 hectare au fost cultivate cu porumb modificat genetic, la Brăila

263 hectare au fost cultivate cu porumb modificat genetic, la Brăila

Porumbul modificat genetic, cunoscut ca MON 810, a fost cultivat în judeţul Brăila, în anul 2011, conform Ordinului 237/2006, pe o suprafaţă de peste 263,60 hectare, potrivit directorului Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Brăila, Traian Cişmaş.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii