Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

TENDINŢA PREŢULUI la GRÂUL din noua recoltă!

Publicat: 19 mai 2017 - 10:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREVIZIUNI LA NIVEL MONDIAL. Pe măsură ce se apropie campania de recoltat la grâu (în emisfera nordică), principalele aşteptări ale pieţei privind sezonul 2017/18 pot fi descrise în următoarele două teze-cheie: în primul rând, se preconizează că producţia mondială de grâu va scădea (cu cca. 20 milioane tone, conform ultimelor previziuni), iar în al doilea rând, se estimează că stocurile vor ajunge la un record la finalul sezonului actual (2016/2017). 

Aceasta în condiţiile în care estimările privind rezerva de grâu au încetinit creşterea preţurilor pe principalele pieţe.

Dilema producătorilor: grâu furajer sau de panificaţie?
Preţul grâului furajer pe piaţa franceză s-a depreciat, în timp ce grâul de panificaţie s-a scumpit de-a lungul sezonului 2016/2017. În schimb, în Marea Britanie, de la începutul sezonului, preţul grâului furajer a crescut cu 34%, iar pentru grâul de panificaţie creşterea a fost de numai 11% în acelaşi interval de timp. Această situaţie a dus la micşorarea diferenţei de preţ dintre cele două categorii de grâu, fermierii întrebându-se dacă merită să depună efortul de a obţine grâu de panificaţie sau dacă grâul pentru furaj ar putea fi o opţiune mai bună.

Fără a cunoaşte cantitatea sau calitatea recoltei din această vară, este dificil, în acest stadiu, să se estimeze cum vor fluctua preţurile, însă se poate urmări evoluţia contractelor futures.

Pe larg despre piaţa grâului la nivel mondial, în revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Vizualizat: 3681 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii