Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Se preconizează că PRODUCŢIA DE GRÂU a UE va CREŞTE!

Publicat: 13 iunie 2017 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia totală de cereale a Uniunii Europene este estimată la 304,8 milioane tone în sezonul 2017/2018, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană.

Chiar dacă această proiecţie este cu 2% mai mică decât prognoza din aprilie, aceasta este încă cu 3,5% mai mare decât producţia estimată pentru actualul sezon. Scăderea producţiei la orz este principalul factor care stă la baza scăderii estimării lunare a producţiei totale de cereale. Reducerea producţiei de orz este cauzată mai ales de condiţiile meteorologice nefavorabile, respectiv temperaturile scăzute.

export-mare-grau_b

Pentru grâu se estimează o creştere a producţiei cu 5% faţă de anul trecut iar producţia totală de grâu moale va ajunge la 141,3 milioane tone (134,4 milioane tone în 2016/2017). În acelaşi timp, producţia de orz este de aşteptat să rămână relativ neschimbată faţă de anul trecut, la 59,5 milioane de tone.

În ceea ce priveşte originea producţiei, producţia totală de cereale este de aşteptat să crească (faţă de anul trecut) cu 20,5% în Franţa şi în Marea Britanie (+2,3%), Danemarca (+4,1%), Polonia (+ 1,1%) şi România (4,6%). O scădere importantă a producţiei de cereale se aşteaptă în Ungaria (-10,5%).

În perioada următoare este de aşteptat ca previziunile actuale privind producţia totală de cereale în UE să crească, deoarece mai sunt, până la recoltare, o mulţime de factori care pot influenţa producţia finală.

Mai multe ştiri privind producţia agricolă la nivel internaţional, în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017!

Vizualizat: 1386 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii