Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PIAŢA GRÂULUI: Ruşii VÂND în Egipt la PREŢUL MEDIU de 196,6 USD/t

Publicat: 02 octombrie 2017 - 15:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Impulsurile de pe piaţa grâului vin în continuare de pe pieţele internaţionale. Piaţa cash din Germania rămâne foarte liniştită. Comercianţii aşteaptă luna ianuarie 2018 pentru a exporta, urmând ca, până atunci, recolta din regiunea Mării Negre să fie comercializată în totalitate. 

Situaţia recoltei de porumb este incertă din cauza condiţiilor meteo proaste, iar vânzările se mişcă greoi.

Noua licitaţie organizată în Egipt a susţinut bursele. Autoritatea Generală pentru Aprovizionare din Egipt, GASC, a cumpărat 175.000 t de grâu rusesc, împărţit în trei transporturi, la preţul mediu de 196,6 USD/t exceptând taxele de transport. Livrarea mărfii urmează să aibă loc între 21 şi 31 octombrie. Comercianţii se întrebaseră dacă Franţa sau România vor participa la licitaţie, după problemele apărute la două livrări din aceste ţări. Cele două ţări au fost prezente la licitaţie, relatează comercianţii, însă au solicitat „prime de risc”. Cu toate acestea, există dubii dacă competitivitatea mărfii ruseşti va dăinui, căci preţurile grâului din Rusia au crescut deja datorită rublei mai puternice. Astfel, diferenţa de preţ faţă de grâul european s-a diminuat.
Marii traderi vor urmări cu mare atenţie şi posibile oferte din Ucraina. De curând, guvernul ucrainean şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că ţara ar putea pierde exporturi în Egipt, după ce GASC şi-a mărit pretenţiile referitor la calitatea grâului.

În Australia este secetă, ceea ce va influenţa automat preţul grâului. Analiştii estimează că exporturile australiene de grâu vor atinge un maxim de 14 milioane de tone.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1672 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH şi Titan Machinery România au organizat în a doua săptămână a lunii iulie demonstraţii practice cu combinele Case IH Axial Flow. A fost prezentat conceptul de calitate a procesului de recoltare cu combinele Axial Flow, prezentare "live" pe un ecran de mari dimensiuni a pricipalelor echipamente şi a sistemul AFS Harvest Command, după care combinele au intrat la recoltat şi au fost analizate pierderile şi puritatea seminţelor recoltate.

Prezentările şi demonstraţiile practice au fost realizate de către Adrian Olteanu, Manager de produs la Titan Machinery şi Mihai Luca, trainer comercial Case IH, împreună cu echipa tehnică Case IH din St. Valentin (Austria).

Reporter: Gheorghe Ghişe

Imagine: Claudiu Borobei

Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii