Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

GRÂUL din SUA influenţează PIAŢA CEREALELOR!

Publicat: 04 iulie 2017 - 16:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Grâul de vară din SUA rămâne în continuare un factor determinant al cotaţiilor cerealelor. Contractele futures au crescut la Minneapolis Grain Exchange, atingând aproape cel mai înalt nivel din ultimii trei ani.

În cele două state americane Dakota şi Montana, vremea este călduroasă şi secetoasă, ceea ce periclitează grâul cu un înalt conţinut proteic cultivat acolo. Acest lucru ar putea duce, chiar la nivel mondial, la schimbări în ceea ce priveşte oferta de grâu de calitate superioară şi totodată la preţuri cash mai ridicate, a explicat un comerciant pentru revista Marktreport Agrar. Deşi în vestul mijlociu se aşteaptă ceva ploaie în zilele ce vor veni, nu se ştie în ce măsură acest lucru va putea salva culturile compromise. Din acest motiv, prognoza meteo favorabilă nu se oglindeşte, încă, în cotaţiile la bursă.

Bursa de la Paris (Matif) este pusă sub presiune de un curs euro mai puternic. Cu toate acestea, joia trecută, 29 iunie, s-au înregistrat câştiguri, la fel ca şi în SUA. În Germania a plouat suficient zilele trecute, astfel încât temerile privind situaţia culturilor s-au mai diminuat.

Pe piaţa de la Hamburg, dar şi în alte regiuni, dorinţa de a cumpăra este destul de redusă. Industria procesatoare nu este acoperită suficient cu marfă de recoltă nouă, comentează un comerciant, ceea ce face ca preţurile de pe piaţa cash să nu se modifice prea tare.
Grâul furajer cu livrare în iulie se vinde la preţul stabil de 180 euro/t franco Südoldenburg, cel cu livrare între lunile septembrie şi decembrie se vinde la 174 până la 175 euro/t. Grâul de clasă B se vinde la Hamburg la preţul unic de 174 euro/t, atât cel de recoltă veche, cât şi cel de recoltă nouă.
sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1368 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii