Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

GRÂU 2017: Noi discuţii despre CORNUL SECAREI în Egipt

Publicat: 14 iunie 2017 - 14:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ciuda discuţiilor privind cantităţile permise de corn de secară, Autoritatea Egipteană pentru Aprovizionare GASC a cumpărat o nouă cantitate de grâu săptămâna trecută (5-11 iunie a.c.). 

Comercianţii au relatat că GASC a cumpărat 240.000 t de grâu rusesc şi 120.000 t de grâu românesc. Preţul mediu pentru marfa rusească a fost de 205,82 dolari americani, inclusiv costurile de transport. Pentru grâul românesc, GASC a plătit 204,90 USD. Livrarea ar urma să aibă loc între 10 şi 20 iulie. Pe lângă ofertele din Rusia şi România, la acea licitaţie a fost prezentată şi o ofertă din Franţa.

Traderii au fost surprinşi de această tranzacţie, deoarece Egiptul nu prea cumpără cantităţi mari de-odată. Şi preţurile au fost mai ridicate comprativ cu alte licitaţii. Unii comercianţi speculează că nişte posibile boli fungice ale grâului ar putea fi motivul pentru această tranzacţie. În plus, Egiptul însuşi a contribuit săptămâna trecută la o creştere a preţurilor.

O instanţă a ţării nordafricane a decis reintroducerea toleranţei zero faţă de cornul secarei. După discuţiile de toamna trecută privind limita superioară pentru cornul de secară, GASC s-a orientat după limita internaţională de 0,05 procente. GASC i-a asigurat, sâmbătă, pe comercianţi că decizia instanţei nu va duce la o nouă ridicare a limitei privind conţinutul de corn de secară.
Cu toate acestea, veştile au contribuit la o oarecare nesiguranţă pe piaţă, astfel încât unii ofertanţi au adăugat preţurilor aşa-zise „măriri de risc”. În cazul în care se reintroduce marja de toleranţă zero pentru cornul de secară, viitorul politicilor de cumpărare ale GASC va fi periclitat într-un mod semnificativ, spun traderii.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1308 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii