Adama
Vinasa Rompak

Sălaj: Primăriile, responsabile de programul de furnizare a merelor pentru elevi

Publicat: 29 august 2011 - 16:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

După ce în anul şcolar trecut au fost probleme cu distribuţia centralizată la nivel judeţean, programul de încurajare a consumului de fructe în unităţile de învăţământ, pentru anul şcolar 2011 - 2012, va fi derulat, în Sălaj, de fiecare primărie de oraş sau de comună în parte, potrivit unei hotărâri adoptate luni de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.

Preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc, a explicat că anul trecut au fost doi furnizori - unul local, „care a reuşit să-şi onoreze contractul pe toată perioada, şi un furnizor care a completat pentru alte şapte zone şi care şi-a întrerupt la un moment dat contractul, pentru că nu mai reuşea să facă rost de mere, mai ales spre final, din luna martie încolo”.

„Intenţia de a transfera la nivel local acest program este, pe de o parte, de a valorifica o disponibilitate locală a unor producători de fructe şi pe de altă parte de a evita, printr-un contract la nivel judeţean, un risc ca cel de anul trecut, în care pentru tot judeţul s-a întrerupt distribuţia fructelor la un moment dat, din incapacitatea furnizorului de a mai onora contractul până la final. (...) Ceea ce vrem noi să facem prin acest proiect este să dăm posibilitatea primăriilor ca, împreună cu şcolile şi cu posibili furnizori locali sau micro-regionali, să acopere acest proiect", a precizat, pentru susţinerea iniţiative, Tiberiu Marc.

Zilele în care vor primi elevii mere şi ce sume sunt alocate programului nu sunt cunoscute încă de preşedintele CJ Sălaj.

Descentralizarea programului de furnizare a merelor în şcoli poate fi un eşec

În acelaşi timp, consilierul judeţean Dan Ghiurco şi-a exprimat rezervele privind modalitatea în care „o firmă care e situată într-un capăt al judeţului, sau în altă parte, va merge zilnic într-o comună cu un sac de mere”, precizând că mai mulţi primari au şi ei îndoieli privind reuşita descentralizării programului de furnizare a merelor pentru elevi.

Ioan Abrudan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, a declarat că, în opinia sa, ar fi bine ca toate programele guvernamentale, prin care elevii primesc lapte, corn şi mere, să fie unificate, iar fondurile respective să fie alocate direct şcolilor, care să hotărască modul de cheltuire a lor, în funcţie de specificul local.

În cele din urmă, consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate ca primăriile să fie cele ce vor gestiona programul de furnizare a merelor în şcoli, la nivel local fiind descentralizată şi furnizarea produselor de panificaţie pentru elevi.
Anul trecut şcolar, circa 20.500 de elevi din clasele I - VIII au primit fructe în cadrul programul naţional „Fructe în şcoli”.

Sursa: Agerpres


Vizualizat: 2715 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Pomicultorii din Dâmboviţa prognozează o producţie mică şi preţuri mai mari în 2011

Pomicultorii din Dâmboviţa prognozează o producţie mică şi preţuri mai mari în 2011

Pomicultorii din judeţul Dâmboviţa estimează că vor avea o producţie de fructe destul de mică în acest an, din cauza temperaturilor reduse din primăvară. Drept urmare, pomicultorii ar putea creşte preţurile cu până la 20% şi nu vor mai putea onora comenzile la export.

Fructele şi legumele, în topul ieftinirilor din iulie

Fructele şi legumele, în topul ieftinirilor din iulie

Pe fondul ieftinirilor produselor alimentare, preţurile de consum au continuat să scadă şi în iulie, cu 0,35% faţă de iunie, per total, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Este a doua lună consecutivă în care preţurile au o direcţie descendentă.

Un milion de euro pentru promovarea legumelor şi fructelor proaspete româneşti

Un milion de euro pentru promovarea legumelor şi fructelor proaspete româneşti

Programele de promovare a fructelor şi legumelor româneşti vor beneficia de un buget de un milion de euro pentru o perioadă de trei ani, dacă programul propus de România va fi aprobat de Comisia Europeană, au declarat reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii