KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Piaţa internaţională a produselor agricole

Publicat: 09 iulie 2010 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cele mai recente previziuni ale Consiliul Internaţional al Cerealelor (CIG) arată că piaţa internaţională a porumbului este într-o perioadă de consolidare, preţurile se menţin ridicate, mai ales datorită utilizării crescânde pentru producerea de etanol.

Aceasta în condiţiile în care anterior existau temeri că se va reduce preţul în condiţiile unei producţii estimate mari. La grâu sunt unele ajustări faţă de raportul precedent, dar în continuare se menţine o aprovizionare confortabilă a pieţei şi sezonul se va încheia cu stocuri suficiente.

Conform raportului CIG, producţia mondială de porumb estimată a se obţine în sezonul 2010/11, va fi de 824 milioane tone, cu 3,6 milioane tone mai mult decât se aprecia în raportul din luna mai. Această producţie reprezintă un nou record, după producţia înregistrată anul trecut (806 milioane tone în '09/10).

Creşteri mari ale producţiei de porumb se vor realiza în Ucraina şi Rusia. Stocurile de porumb la închiderea sezonului se estimează că vor fi de 137 milioane tone, cu 6 milioane tone mai puţin decât în sezonul trecut.
Producţia mondială de grâu în acest sezon, conform estimărilor CIG din luna iunie, va fi de numai 664 milioane tone, faţă de 677 milioane tone obţinute în 2009/2010.

Procentual, cele mai semnificative scăderi ale producţiei de grâu vor fi în Canada, unde se vor obţine cu 4,5 milioane tone mai puţin decât anul trecut, adică o producţie totală de numai 22 milioane tone, faţă de 26,5 milioane tone în '09/10. De asemenea, producţii mai mici se vor obţine în SUA (56 milioane tone în 2010/2011, faţă de 60 milioane tone în 2009/2010) şi China (111 milioane tone 2010/2011 faţă de 115 milioane tone în 2009/2010).

Pe plan mondial, se înregistrează creşterea cererii de grâu pentru hrana animalelor în China şi Orientul Îndepărtat. Stocurile mondiale de la sfârşitul sezonului vor fi de 658 milioane tone, cu 6 milioane tone mai mult decât stocul înregistrat la sfârşitul sezonului trecut şi cu 34 milioane tone mai mare decât la sfârşitul sezonului 2008/09.

Pentru a vă informa despre câteva preţuri din piaţa cerealelor din România, daţi click aici.

Vizualizat: 606 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii