KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

O lună de pauză pentru protestele agricultorilor

Publicat: 15 septembrie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nici n-au început bine seria protestelor anunţate de Comitetul de Criză „Salvaţi Agricultura” pentru luna septembrie, că liderii Federaţiei Agrostar şi ai FNPAR au şi suspendat acţiunile de protest. Motivul? Reluarea discuţiilor cu noul ministru al agriculturii, Valeriu Tabără, căruia fermierii i-au adus la cunoştinţă lista revendicărilor chiar în prima zi de mandat ministerial, luni 6 septembrie 2010, când aceştia au fost primiţi la sediul MADR.

Aşadar, agricultorii i-au dat actualului ministru al Agriculturii un răgaz de o lună, timp în care vor avea şi alte întâlniri cu Valeriu Tabără, însă nu pentru a aduce la cunoştinţa oficialilor de la agricultură problemele lor, ci pentru a discuta soluţiile găsite de noul ministru. În lipsa unui răspuns concret, sindicatele şi patronatele vor relua protestele, însă la începutul lunii octombrie.

„Îi dăm noului ministru o perioadă de o lună, pentru a vedea în ce măsură revendicările noastre sunt soluţionate. Dacă cererile noastre nu vor fi rezolvate, vom continua protestele de unde am rămas”, a anunţat Niculae Ştefan, preşedintele Agrostar.

Vă reamintim că în ziua de 2 septembrie 2010, fermierii au pichetat prefecturile din toate reşedinţele de judeţ ale ţării, urmând ca în data de 9 septembrie aceştia să protesteze în Bucureşti. Însă recenta remaniere guvernamentală, în urma căreia Mihail Dumitru a fost demis, pare să fi rezolvat una dintre solicitările fermierilor, şi anume demisia lui Dumitru.

Potrivit Agrostar, prima rundă de discuţii între reprezentanţii agricultorilor şi Valeriu Tabără a avut loc luni, 6 septembrie, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Printre revendicările agricultorilor se numără elaborarea legislaţiei şi obţinerea acordului Comisiei Europene (CE) pentru acordarea ajutoarelor de stat în sectorele agricol şi forestier, găsirea de soluţii pentru plata pe cap de animal şi pentru plata pe suprafaţă, precum şi reabilitarea şi adaptarea sistemului de irigaţii.

De asemenea, sindicaliştii din agricultură solicită sprijinirea investiţiilor în depozitele de produse agricole, aprobarea unor acte normative pentru acordarea de ajutoare în urma calamităţilor din agricultură şi luarea unor măsuri concrete pentru sprijinirea sectoarelor legume-fructe, piscicol, apicol, bio şi de creştere a păsărilor.

Agricultorii mai cer actualului guvern o politică de impozitare care să conducă la diminuarea pieţei negre şi să stimuleze introducerea producţiei agricole autohtone pe piaţa organizată.

Vizualizat: 594 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii