Adama
Vinasa Rompak

Măsuri pentru urgentarea colectării datelor pentru recensământ

Publicat: 13 ianuarie 2011 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Valea Crişului este prima localitate din judeţul Covasna care a finalizat culegerea datelor statistice pentru recensământul agricol.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că judeţul Covasna se situează pe locul 28 în ţară în topul colectării datelor pentru recensământul agricol, cu un grad de completare a chestionarelor de 74,47 %.

Potrivit acestuia, pe primul loc la nivel judeţean se situează comuna Valea Crişului, unde recensământul a fost deja finalizat, urmată de localităţile Malnaş, Băţani, Aita Mare, Boroşneu Mare şi Sânzieni, unde datele au fost culese în proporţie de peste 80%.

În coada clasamentului se află localităţile Ghidfalău, Baraolt, Covasna şi Reci (sub 60%).
Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că începând de luni mai multe echipe ale Instituţiei se vor deplasa în localităţile cu rezultate mai slabe, pentru a afla la faţa locului motivele rămânerii în urmă şi a stabili măsurile ce se impun pentru finalizarea recensământului conform graficului, adică pe 31 ianuarie a.c.

'În general, oamenii au fost cooperanţi, dar au fost şi unele persoane, în special în vârstă, care au fost mai reticente şi au refuzat să furnizeze datele solicitate de recenzori, dar în cele din urmă au acceptat', a declarat Gyorgy Ervin.

De asemenea, şi în alte judeţe a fost atins procentul de trei sferturi din numărul total de chestionare care urmează a fi  completate pentru recensământul agricol.

Astfel, peste trei sferturi din numărul total de chestionare care se estimează că vor fi completate în judeţul Cluj au fost predate până luni. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Direcţia pentru Agricultură Cluj, la nivelul judeţului urmează a fi recenzate aproximativ 130.000 de exploataţii agricole, repartizate în 118 secţii de recensământ.

'În prezent este în curs de desfăşurare acţiunea de recenzare a exploataţiilor agricole, care este monitorizată la nivel local, judeţean şi central. După încheierea acestei acţiuni se va proceda la efectuarea anchetei de control, la verificarea şi predarea mapelor de recensământ, datele înregistrate în formularele de recensământ, urmând a fi apoi prelucrate statistic. Până la data de 31 ianuarie 2011, acţiunea de culegere a datelor în toate unităţile administrativ-teritoriale va fi încheiată', se mai precizează în comunicatul de presă.

Recenzorii vrânceni ar putea finaliza în această săptămână colectarea datelor din teren la recensământul agricol din localităţile judeţului, înregistrându-se în prezent un procent de 79,9%, ceea ce situează judeţul pe locul opt la nivel naţional.

Conform datelor prezentate de Comisia Judeţeană pentru Recensământul General Agricol, cel mai mare procent s-a înregistrat în comuna Spulber - 92,7 %. Pe locurile următoare se situează comunele Goleşti şi Chiojdeni.

Pe ultimele locuri se află comunele Sihlea, Vrîncioaia şi Ploscuţeni, cu procente de aproape 70%.
'Obiectivul este ca până miercuri să depăşim procentul de 90% la nivelul judeţului', a precizat Mariana Iacob, consilier în cadrul Direcţiei Agricole.

Judeţele fruntaşe la recensământul agricol sunt Arad, Dolj şi Vaslui, iar la polul opus se numără Sălaj, Iaşi şi Argeş.

Recensământul general agricol vizează reactualizarea datelor privind suprafeţele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigaţii, numărul producătorilor agricoli şi nivelul de dotare a fermelor şi are un scop statistic.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 878 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii