Adama
Vinasa Rompak

MADR: Modificări la Programul național pentru irigații!

Publicat: 14 noiembrie 2022 - 23:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii propune o serie de modificări ce vizează Programul naţional de reabilitare și/sau înființare a infrastructurii principale de irigaţii și infrastructurii de desecare și drenaj.

Printr-un proiect de Hotărâre de Guvern ce vizează modificarea Programului naţional de reabilitare și/sau înființare a infrastructurii principale de irigaţii și infrastructurii de desecare și drenaj, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 793/2016, MADR propune o serie de modificări ce privesc obiectivele de irigații care vor fi supuse acțiunii de reabilitare în cele trei etape.

În etapa I va fi reabilitată infrastructura principală de irigaţii din domeniul public al statului formată din staţii de pompare de bază, staţii de repompare, conducte de refulare, conducte îngropate, canale de aducţiune, canale de distribuţie şi construcţii hidrotehnice din 41 de amenajări de irigaţii pe care s au constituit organizaţii şi federaţii ale organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare, care au accesat Măsura 125a din PNDR 2007-2013.

În etapa a II-a va fi reabilitată infrastructura principală de irigaţii din domeniul public al statului formată din amenajări de irigaţii viabile pe care s-au constituit organizaţii şi federaţii ale organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare care reabilitat infrastructura secundară de irigaţii prin submăsura 4.3 din PNDR 2014-2020 sau vor putea reabilita infrastructura secundară de irigaţii prin Planul Naţional Strategic (PNS) 2023-2027.

Totodată, MADR propune modificarea pozițiilor referitoare la canalele de distribuție, stațiile de pompare sau repompare, precum și anumite lungimi ale canalelor de aducțiune și completează obiectivele din amenajările de irigații care vor fi reabilitate în etapa I.

De asemenea, modificările vizează și lucrările de reabilitare a infrastructurii de irigații din amenajările de irigații Călmățui, județul Brăila, Terasa-Călărași, județul Călărași și Cetate Galicea, județul Dolj.

Modificările asupra etapei a III-a de reabilitare vizează amenajările de irigații Verguleasa, județul Buzău, Drăgănești, județul Olt și Unirea Jegălia Gâldău, județul Călărași.

”Modificările propuse nu schimbă condițiile și resursele financiare alocate implementării Programului național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din România așa cum au fost prevăzute de art. III din Legea nr. 269/2015 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4/2015 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, cu modificările ulterioare”, precizează MADR.

Proiectul ce cuprinde aceste modificări a fost publicat pe pagina de internet a MADR pe 14 noiembrie. Persoanele interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării. Vezi textul integral al proiectului: HOTĂRÂRE pentru modificarea Programului naţional de reabilitare și/sau înființare a infrastructurii principale de irigaţii și infrastructurii de desecare și drenaj

Vizualizat: 1767 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii