Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Dacian Cioloş, audiat şi aplaudat!

Publicat: 20 ianuarie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisarul propus de România pentru portofoliul Agriculturii, Dacian Cioloş, a primit avizul favorabil al comisiei care l-a audiat timp de trei ore, după un vot în unanimitate.

“A raspuns întrebărilor cu competenţă, a arătat că ştie mecanismele Politicii Agricole Comune. A fost foarte, foarte bun, chiar şi atunci când a vorbit despre chestiuni dificile, cum sunt produsele modificate genetic. A dat răspunsul corect”, a declarat şeful comisiei de Agricultură din Parlamentul European, Paolo de Castro, care a remarcat aplauzele din timpul audierii şi de la sfârşitul.

Comisarul desemnat de România a fost întrebat cum va reuşi să gestioneze presiunea venită din partea guvernului naţional, având în vedere că uneori va trebui să ia decizii împotriva propriului stat. Cioloş a declarat că el este desemnat pentru un “portofoliu european”, nu naţional.

“În relaţia cu orice stat membru voi aplica reglementările europene. În plus, eu cred că nu trebuie să lucrăm unii împotriva celorlaţi, ci să conlucrăm pentru a găsi soluţii comune”, a declarat Cioloş.

"A fost o dezbatere interesantă şi am fost foarte fericit să constat interesul eurodeputaţilor faţă de Politica Agricolă Comună, a declarat, comisarul european desemnat pentru agricultură, Dacian Cioloş, într-o scurtă declaraţie de presă, imediat după încheierea audierilor în Comisia Agri a Parlamentului European.

Cioloş nu a întâmpinat dificultăţi în a răspunde întrebărilor eurodeputaţilor. Singurul moment tensionat s-a produs când eurodeputatul britanic John Agnew i-a atras atenţia că banii contribuabililor britanici au fost irosiţi în România în 2002.

Replica lui Cioloş a fost pe măsură: "Nu ştiu la ce ajutoare vă referiţi. În 2002, România nu era membru al Uniunii Europene. În afară de fonduri SAPARD, folosite pentru investiţii în infrastructura agricolă, nu ştiu la ce fonduri vă referiţi". Mai mult, comisarul desemnat l-a rugat pe Agnew să detalieze întrebarea, însă acesta a trecut la alt subiect.

În timpul audierilor, Cioloş a subliniat importanţa reformării PAC, despre care a spus că este principala prioritate a mandatului său, a vorbit despre ideea principiului unei distribuiri echitabile a plăţilor directe, a abordat subiectul zonelor defavorizate şi situaţia micilor exploataţii familiale şi a insistat pe dezvoltarea rurală în cadrul pilonului II.

 

Ce urmează

Rezultatele audierilor din comisiile de specialitate sunt transmise preşedintelui PE şi examinate de către Conferinţa preşedinţilor, care este alcătuită din preşedintele Parlamentului şi toţi preşedinţii grupurilor politice din PE, dar şi de către Conferinţa preşedinţilor de comisii.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, prezintă apoi ansamblul Colegiului Comisarilor desemnaţi şi programul lor în cursul unei şedinţe plenare a Parlamentului, la care este invitat Consiliul UE. Prezentarea este urmată de o dezbatere. În fine, Parlamentul European procedează la votul de aprobare a Comisiei Europene în ansamblul său, la 26 ianuarie.

Noua Comisie poate apoi fi numită oficial de către Consiliu, prin vot cu majoritate calificată.

Vizualizat: 622 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii