Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

China îşi suplimentează stocurile de oleaginoase. Iată ce importuri pregăteşte!

Publicat: 12 aprilie 2016 - 11:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

China - principalul importator mondial de soia - va cumpăra suplimentar (faţă de sezonul actual) încă 2,5 mil. tone în acest sezon, ajungând la un total de 84,5 mil. tone de oleaginoase în sezonul octombrie 2016 - septembrie 2017, conform previziunilor USDA. 

Achiziţiile chineze de rapiţă vor creşte cu 300 mii tone, ajungând la 4,5 mil. tone total importuri. De asemenea, importurile de ulei de palmier se vor majora cu 50 mii tone, până la 5,65 mil. tone.
Cererea crescută de uleiuri vegetale şi de seminţe oleaginoase vine într-un moment în care producţia internă de soia este în scădere, în mare parte din cauza subvenţiilor relativ mici pentru cultura oleaginoaselor, în comparaţie cu celelalte culturi concurente (porumbul, orezul).

Renunţă la porumb pentru soia
China şi-a revizuit strategia de subvenţii pentru porumb într-un efort de a reduce suprafaţa cultivată cu până la 3,7 mil. ha, până în 2020, în favoarea soiei.

USDA apreciază că în China, în acest sezon, suprafaţa cultivată cu soia va creşte cu 100 mii ha, până la un total de 6,2 mil. ha şi o producţie de 11,2 mil. tone. Dacă această estimare se adevereşte, atunci producţia prognozată va fi a doua cea mai scăzută din ultimii 24 de ani, pentru China.
Stocurile chineze de soia, la final de sezon 2016/2017, sunt prognozate din nou în scădere (1,8 mil. tone). Spre deosebire de rezerva de cereale, stocurile de soia vor scădea pentru prima dată după 2011.

Află detalii privind mişcările de pe piaţa oleaginoaselor din revista Ferma, ediţia 1-14 aprile 2016!

Vizualizat: 7130 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Geringhoff TruFlex Razor, un heder inovator

Geringhoff TruFlex Razor, un heder inovator

Recoltarea culturilor poate fi o mare provocare în anumite condiţii. Pentru lucrul pe suprafeţele cele mai neuniforme, Geringhoff a creat TruFlex Razor, un heder cu totul special, care combină un cadru cu trei secţiuni, o bară de tăiere complet flexibilă şi un tambur acţionat hidraulic segmentat, care asigură un flux uniform de material recoltat.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii