Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

China îşi suplimentează stocurile de oleaginoase. Iată ce importuri pregăteşte!

Publicat: 12 aprilie 2016 - 11:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

China - principalul importator mondial de soia - va cumpăra suplimentar (faţă de sezonul actual) încă 2,5 mil. tone în acest sezon, ajungând la un total de 84,5 mil. tone de oleaginoase în sezonul octombrie 2016 - septembrie 2017, conform previziunilor USDA. 

Achiziţiile chineze de rapiţă vor creşte cu 300 mii tone, ajungând la 4,5 mil. tone total importuri. De asemenea, importurile de ulei de palmier se vor majora cu 50 mii tone, până la 5,65 mil. tone.
Cererea crescută de uleiuri vegetale şi de seminţe oleaginoase vine într-un moment în care producţia internă de soia este în scădere, în mare parte din cauza subvenţiilor relativ mici pentru cultura oleaginoaselor, în comparaţie cu celelalte culturi concurente (porumbul, orezul).

Renunţă la porumb pentru soia
China şi-a revizuit strategia de subvenţii pentru porumb într-un efort de a reduce suprafaţa cultivată cu până la 3,7 mil. ha, până în 2020, în favoarea soiei.

USDA apreciază că în China, în acest sezon, suprafaţa cultivată cu soia va creşte cu 100 mii ha, până la un total de 6,2 mil. ha şi o producţie de 11,2 mil. tone. Dacă această estimare se adevereşte, atunci producţia prognozată va fi a doua cea mai scăzută din ultimii 24 de ani, pentru China.
Stocurile chineze de soia, la final de sezon 2016/2017, sunt prognozate din nou în scădere (1,8 mil. tone). Spre deosebire de rezerva de cereale, stocurile de soia vor scădea pentru prima dată după 2011.

Află detalii privind mişcările de pe piaţa oleaginoaselor din revista Ferma, ediţia 1-14 aprile 2016!

Vizualizat: 7187 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii