Cultura plantelor de câmp
• finalizarea lucrărilor de întreţinere la porumb, floarea-soarelui,soia etc.;
• administrarea fazială(pe rînd) a îngrăşămintelor chimice;
• identificarea pe teren a loturilor seminciere şi recunoaşterea lor de către organele abilitate;
• urmărirea fazelor de vegetaţie la cerealele păioase în vederea stabilirii momentului optim de recoltare;
• pregătirea campaniei de vară prin: repararea utilajelor (combine, prese, remorci), dotarea formaţiilor de lucru cu ateliere mobile de reparaţii, pichete PSI, efectuarea instruirilor de protecţia muncii, aprovizionarea cu piese de schimb;
• declanşarea recoltării orzului;
• recoltarea gramineelor şi leguminoaselor perene, strângerea şi depozitarea fânului.
Legumicultură
• prăşit pe rând şi între rînduri la culturile: tomate, ardei, pătlăgele vinete, ceapă, usturoi, castraveţi, dovlecei, pepeni şi verdeţuri;
• executarea lucrării de palisat (legat) şi copilit la tomatele timpurii, de regulă decadal, executat cârnitul plantelor, de regulă după patru inflorescenţe;
• irigat toate culturile înfiinţate prin răsad şi semănat direct, cu norme de 150-300 l apă la ha;
• aplicat tratamentele pentru combaterea agenţilor patogeni şi dăunătorilor la toate culturile, când este necesar, la avertizarea Inspectoratului de Protecţia Plantelor;
• fertilizat fazial cu îngrăşăminte chimice la culturile de vară: tomate, ardei, pătlăgele vinete etc.;
• recoltat: mazăre de grădină, cartof timpuriu, varză timpurie, conopidă timpurie, tomate timpurii, legume verdeţuri ş.a.;
• comercializarea producţiei.
Pomicultură şi viticultură
• lucrări de întreţinere prin praşile mecanice şi manuale;
• fertilizarea cu îngrăşăminte chimice;
• efectuarea lucrărilor de stropire în vii şi livezi, în vederea combaterii bolilor şi dăunătorilor specifice perioadei, la avertizare;
• recoltarea fructelor din speciile ajunse la maturitate fiziologică (cais, cireş, vişin, mere şi pere de vară) şi comercializarea lor.
Creşterea animalelor
• bovinele ies la păşunat pe păşunile amenajate în jurul fermelor sau pe cele comunale;
• recoltarea fâneţelor;
• terminarea alcătuirii turmelor de oi care pleacă pe păşunile alpine;
• se termină tunsul oilor şi îmbăierea lor;
• se sortează lâna după calitate şi începe predarea ei la beneficiari;
• începe împărţirea laptelui de oaie pe proprietari, în funcţie de efectivele deţinute de fiecare;
• începe procurarea cerealelor şi a paielor din fermele unde a fost declanşată lucrarea de recoltare a acestora;
• se recoltează şi se extrage mierea de salcâm şi se asigură rezervele de miere în faguri pentru iarna următoare;
• se execută condiţionarea mierii şi se extrage ceara;
• începe livrarea primelor cantităţi de miere către beneficiari.