Adama
Vinasa Rompak

Bihor: Ghişeu unic pentru avizele necesare proiectelor europene, la Prefectură

Publicat: 20 aprilie 2011 - 11:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cele 100 de primării bihorene vor avea la dispoziţie, timp de cinci ani cel puţin, un ghişeu unic în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Bihor, constituit în premieră la nivel naţional, după modelul practicat în majoritatea statelor Uniunii Europene, pentru obţinerea avizelor necesare în vederea depunerii proiectelor din fonduri nerambursabile.

"Ghişeul unic în judeţul Bihor pentru obţinerea avizelor necesare proiectelor europene" este unul dintre rezultatele proiectului omonim, a cărui conferinţă de închidere a avut loc joi, în Băile Felix, în prezenţa prefectului de Bihor, Gavrilă Ghilea, a preşedintelui CJ Bihor, Radu Ţârle, partenerilor din regiunea de Nord Vest din cadrul instituţiilor prefectului din judeţele: Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, reprezentanţilor celor 100 de primării bihorene, ai 30 de servicii publice deconcentrate şi alţi invitaţi.

Potrivit managerului de proiect, Emil Berdie, ghişeul unic, amenajat în clădirea prefecturii, va deservi şase reprezentanţi ai unor servicii publice deconcentrate care eliberează avize necesare proiectelor europene: Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Direcţia Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Bihor (ITCSMS) Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DJCPN) Bihor şi Administraţia Naţională 'Apele Române' Administraţia Bazinală de Apă Crişuri.

Solicitanţii de avize vor avea astfel posibilitatea să depună documentele necesare şi să primească dintr-un singur loc mai multe avize necesare şi într-o perioadă de timp redusă cu 25%. Dacă înainte avizele se obţineau în 10-30 de zile, prin ghişeul unic acestea se vor elibera în 5-10 zile.

Managerul de proiect a declarat, pentru AGERPRES, că echipa proiectului intenţionează să deschidă, în perioada următoare, ghişeul unic şi pentru agenţii economici şi persoanele fizice, dar această extindere necesită, în prealabil, anumite studii de specialitate.

Proiectul ghişeului unic iniţiat de Instituţia Prefectului Bihor a urmărit îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice oferite cetăţenilor, un domeniu prioritar de intervenţie atât în România, cât şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene. S-a desfăşurat pe parcursul a 18 luni (17 noiembrie 2009 - 22 aprilie 2011), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, având o valoare totală de 255.843,00 lei.

Pe lângă dotarea şi deschiderea ghişeului unic, în această perioadă au mai fost organizate schimburi de bune practici între Instituţiile Prefectului din zona de N-V şi s-a elaborat, editat (în 100 de exemplare) şi distribuit în ţară un 'Manual al bunelor practici' cu cele mai bune idei aplicate în administraţia publică din aceste judeţe de nord vest; s-a realizat o Reţea a experţilor de modernizare din Regiunea de Nord-Vest 'REM NV' care să asigure sustenabilitatea proiectului şi au fost instruiţi 100 de reprezentanţi ai primăriilor în privinţa modului de funcţionare a ghişeului unic.

De asemenea, în baza acordului de parteneriat cu prefecturile partenere, ghişeul unic pentru obţinerea avizelor necesare proiectelor europene, constituit în premieră la nivel naţional, a fost promovat ca model de bună practică în Regiunea de Nord Vest.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 3264 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii