Adama
Vinasa Rompak

Autorizaţie temporară pentru Seedoprid 600 FS - tratament sămânţă

Publicat: 15 februarie 2016 - 20:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Adama Agricultural Solutions a primit în România o autorizare temporară privind comercializarea, în Campania de primavară 2016, produsului Seedoprid 600 FS, tratament insecticid sistemic pe baza de imidacloprid pentru seminţele de porumb şi floarea soarelui.

Produsul este destinat combaterii dăunătorilor Tanymecus dilaticollis şi Agriotes spp. Derogarea primită de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este temporară şi valabilă doar până la data de 31.05.2016.

Autorizaţia temporară a fost eliberată în conformitate cu prevederile art. 53 al Regulamentului (CE) nr. 1107/2009 privind introducerea pe piaţă a produselor fitosanitare şi de abrogare a Directivelor 79/117/CCE şi 91/414/CCE ale Consiliului, la solicitatea Asociaţiilor de Prodcători Agricoli şi a Asociaţiei Prodcătorilor de Seminţe, România a notificat Comisia Europeană privind plasarea pe piaţă pentru o perioadă de maxim 117 zile a Seedoprid 600 FS (substanţă activă 600g/l Imidacloprid, suspensie concentrată), producător Adama Agricultural Solutions Ltd., clasificare Xn, domeniu de utilizare: insecticid cu acţiune asupra dăunătorilor Tanymecus dilaticollis şi Agriotes spp.

Autorizaţia se acordă cu începere data de 05.02.2016, pentru utilizarea limitată şi controlată în vederea combaterii dăunătorilor Tanymecus dilaticollis (răţişoara) şi Agriotes spp. (viermii sârmă) în culturile de porumb şi floarea soarelui, pentru tratament sămânţă, în următoarele doze:

Porumb - Tanymecus dilaticollis – 8,0 l/t sămânţă şi Agriotes spp 6,0 l/t sămânţă şi floarea soarelui - Tanymecus dilaticollis şi Agriotes spp. – 10,0 l/t sămânţă.

Comercializarea şi utilizarea produsului pe teritoriul României se va face cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare privind comercializarea şi utilizarea produselor de protecţia plantelor.

În vederea reducerii riscului asociat utilizării produselor de protecţie a plantelor, se vor aplica cu stricteţe următoarele măsuri:

- Sămânţa tratată de porumb şi floarea soarelui se va utiliza numai în zonele şi de suprafeţele cu infestare foarte puternică a dăunătorilor de sol Tanymecus dilaticollis şi Agriotes spp.;
- Compania va comercializa produsul numai agenţilor economici care fac dovada că tratamentul va fi efectuat în instalaţii profesionale, cu personal calificat;
- Etichetarea ambalajului seminţelor tratate se va face conform prevederilor art. 49(4) al Regulamentului (CE) nr. 1107/2009;
- Însămânţarea se va efectua cu semănători dotate cu echipamente care să asigure reducerea riscului, respectând buna practică agricolă;
- Ministerul Agriculturii, prin direcţiile de specialitate de la nivel local, va monitoriza întreaga acţiune, prin efectuarea de controale atât la locurile de tratare a seminţei cât şi în câmp la semănat;
- Este interzisă crearea de stocuri de produs/sămânţă tratat după data de 31.05.2016.

Vizualizat: 9013 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Fermierii vor avea suficient porumb pentru însămânţările din 2016

Fermierii vor avea suficient porumb pentru însămânţările din 2016

Deşi vremea nu a ţinut cu fermierii europeni anul trecut, producătorii de seminţe de porumb au reuşit să obţină recolte care asigură necesarul pentru campania de însămânţări din primăvara anului 2016, afirmă reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Seminţe de Porumb şi de Sorg din Franţa (FNPSMS).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii