Adama
Vinasa Rompak

Sprijin pentru sectorul vegetal în 2009

Publicat: 11 martie 2009 - 16:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
În sectorul vegetal, la cultura mare, de cea mai mare susţinere financiară beneficiază culturile de  sfeclă de zahăr -  3.725 lei/ha (76% din cheltuielile de producţie estimate) şi cea de rapiţă – 1.400 lei/ha (75% din cheltuielile estimate), urmate de culturile de  floarea soarelui - 1.132 lei/ha (66%  din cheltuielile estimate), grâu, secară, orz, orzoaică - 1.389 lei/ha (58% din cheltuielile estimate), porumb - 1.328 lei/ha şi orez - 6.398 lei/ha, ambele reprezentând 55% din cheltuielile de producţie estimate.
În sectorul legume-fructe, sprijinul financiar este de 1.328 lei/ha (8% din cheltuielile estimate), pentru legume cultivate în câmp, de 15.000 lei/ha (14% din cheltuielile estimate) pentru legumele cultivate în sere, de 9.300 lei/ha (10% din cheltuielile estimate) pentru legumele şi fructele cultivate în solarii, iar pentru fructe - 3.200 lei/ha (27% din cheltuielile estimate).

Pentru sectorul vitivinicol, susţinerea financiară este de 12.200 euro/ha pentru reconversie şi de 3.764 lei/ha pentru viile pe rod (37% din cheltuielile estimate).

Pentru cultura de hamei, sprijinul financiar ajunge la 5.550 lei/ha, acoperind 35% din cheltuielile estimate, iar pentru cea de cartof, la 4.650 lei/ha (37% din cheltuieli estimate).

Plantele medicinale şi aromatice beneficiază de un sprijin de 2.850 lei/ha (44% din cheltuielile estimate), iar floricultura de 5.500 lei/ha (10% din cheltuieli estimate), în timp ce tutunul beneficiază de sprijin financiar de 11.650 lei/ha, reprezentând 100% din cheltuielile de producţie estimate.

Pentru fiecare sector şi tip de cultură, sprijinul include fonduri comunitare şi fonduri de la bugetul de stat, sub diverse forme.
Vizualizat: 1246 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii