Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

S-A INAUGURAT primul CENTRU de COLECTARE şi PROCESARE fructe şi legume de la ŢĂRANI şi din FLORA SPONTANĂ!

Publicat: 31 iulie 2017 - 12:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COOPERARE FRUCTUOASĂ! Un român şi un spaniol, au inaugurat în satul Coleşti primul Centru de colectare şi procesare legume-fructe preluate direct de la gospodarii din zonă, dar şi culese din flora spontană, sălbatică.

„Împreună cu prietenul meu, Kim Rueda, bucătar spaniol, care a devenit român prin adopţie, şi un alt asociat, am reuşit să deschidem două spaţii de procesare: unul pe fructe-legume, unul pe mezeluri şi un restaurant cu mâncăruri de sezon. Ideea proiectului este de a colecta toată materia primă din zona satului Coleşti, să o procesăm şi să ieşim cu ea pe piaţă”, a declarat pentru Agerpres, George Hoţopan.

cos-plin-cu-legume_b

Centrul a fost construit cu o investiţie privată de aproape 150.000 de euro şi până în momentul de faţă, s-au colectat corcoduşe, leurdă, topinambur şi ciuperci, din care, folosind doar ingrediente locale, dar în reţete creative şi inedite au făcut mai multe produse la borcan cum ar fi chutney de corcorduşe, dulceaţă şi murături de ceapă roşie, pesto de leurdă şi leurdă uscată, zacuscă de ciuperci sau piureuri de napi. Toate cu etichetă marca Muma Codrului.
„Trebuie să ne protejăm ţăranii, aceia care ne păstrează esenţa, încurajând oamenii care doresc să trăiască la ţară şi de la ţară”, a mărturisit George.

În curând, va începe colectarea roşiilor, a castraveţilor de grădină, ardei şi alte cele din producţiile sătenilor. La mezeluri încă nu au intrat pe procesare, dar vor prelua, în curând, carne de porc de la gospodari, după ce desigur porcul a trecut prin abatorizare, şi vor pregăti diferite preparate: carne marinată, şuncă şi ceafă crud-uscată, nu vor fi afumate, salamuri cu diferite arome şi stări de maturare.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2447 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii