Adama
Agreena
AGRICOVER

Recolta europeană de mere şi pere, în creştere faţă de anul trecut

Publicat: 19 august 2022 - 17:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia mondială a producătorilor de mere şi pere (WAPA) a transmis previziunile sale anuale privind recolta de mere şi pere, în care estimează o creştere record la producţia de pere.

Astfel, potrivit WAPA, cifrele arată că recolta europeană de mere din acest an va înregistra o creşte de un procent faţă de 2021, ajungând la 12.167.887 tone, în timp ce producţia de pere ar putea creşte cu 20% în comparaţie cu recolta excepţional de scăzută de anul trecut şi cu 5% faţă de media ultimilor trei ani (producţia totală pentru 2022 în UE şi Marea Britanie este evaluată la 2.077.000 tone).

mere-ecologice_bCreşterea recoltei de pere se datorează în principal Italiei şi Franţei, care îşi văd producţia mai mult decât dublată faţă de anul 2021, cu 473.690 şi, respectiv, 137.000 de tone. Olanda (368.000 tone) şi Belgia (366 tone) se situează pe poziţia a doua, respectiv, a treia între ţările producătoare de pere la nivel european.

În ceea ce priveşte producţia de mere, Polonia, care este de departe cel mai mare producător din Uniunea Europeană, estimează că va recolta cu 5% mai mult anul acesta, atingând o producţie de 4,495 miloane de tone. De asemenea, Italia aşteaptă o creştere de 5% a producţiei de mere (2,150 milioane tone), iar Franţa are prognozată o creştere de aproape 6 procente (1,468 milioane tone recoltate anul acesta).

În cazul României este estimată pentru anul 2022 o producţie de mere de 410.000 tone, cu 8% mai puţin decât anul trecut şi o recoltă de pere de numai 21.000 tone, în scădere cu 3% comparativ cu 2021.

Vizualizat: 1461 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

13 iunie 2024 - 20:03

Tone de roșii aruncate, din cauză că producătorii de tomate nu au unde să le vândă. Intermediarii le dau producătorilor de roșii un preț prea mic pentru ca fermierii să își poată acoperi investițiile și costurile de producție.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lucrări în martie în livezi!

Lucrări în martie în livezi!

05 martie 2024 - 07:02

Ce lucrări trebuie făcute în luna martie în livezi? Aflăm din Calendarul fermierului publicat de Agenția Națională a Zonei Montane. 

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

19 februarie 2024 - 20:13

Guvernul a aprobat sumele necesare efectuării plății ajutorului de minimis către producătorii de legume și tomate cultivate în spații protejate pentru anul 2023. Când încep plățile către fermieri!

TOP scumpiri alimente în România!

TOP scumpiri alimente în România!

14 februarie 2024 - 21:01

Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 5,64%, în 2023. Sunt însă câteva produse alimentare de bază care s-au ieftinit considerabil în ultimul an.

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

13 februarie 2024 - 23:55

Un fermier din Șinteu, județul Bihor, și-a instalat, chiar lângă casă, un automat pentru vânzarea cartofilor, despre care afirmă că este primul de acest fel din România.

Nou ajutor de stat 1.500 euro/ha pentru fermieri! Suprafața minimă și condiții de eligibilitate

Nou ajutor de stat 1.500 euro/ha pentru fermieri! Suprafața minimă și condiții de eligibilitate

13 februarie 2024 - 23:18

Ministerul Agriculturii a stabilit condițiile pentru un nou ajutor de stat pe care fermierii români îl pot primi în acest an pentru compensarea parțială a pierderilor suferite de aceștia din cauza războiului din Ucraina.

Ajutor de criză 1.500 euro pentru micii fermieri: Beneficiari și condiții!

Ajutor de criză 1.500 euro pentru micii fermieri: Beneficiari și condiții!

12 februarie 2024 - 21:35

Cine și în ce condiții poate încasa noul ajutor de stat în valoare de 1.500 euro pe care Ministerul Agriculturii îl va plăti micilor fermieri până la jumătatea anului 2024.

Ajutor micii fermieri 10.000 euro/fermă și 50.000 euro/fermă!

Ajutor micii fermieri 10.000 euro/fermă și 50.000 euro/fermă!

20 decembrie 2023 - 19:50

Ajutor de stat pentru fermierii care cultivă legume și fructe cu un cuantum între 10.000 euro/fermă și 50.000 euro/ fermă, solicită Uniunea Salvăm Țăranul Român Ministerului Agriculturii pentru anul 2024.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii