Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Recolta europeană de mere şi pere, în creştere faţă de anul trecut

Publicat: 19 august 2022 - 17:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia mondială a producătorilor de mere şi pere (WAPA) a transmis previziunile sale anuale privind recolta de mere şi pere, în care estimează o creştere record la producţia de pere.

Astfel, potrivit WAPA, cifrele arată că recolta europeană de mere din acest an va înregistra o creşte de un procent faţă de 2021, ajungând la 12.167.887 tone, în timp ce producţia de pere ar putea creşte cu 20% în comparaţie cu recolta excepţional de scăzută de anul trecut şi cu 5% faţă de media ultimilor trei ani (producţia totală pentru 2022 în UE şi Marea Britanie este evaluată la 2.077.000 tone).

mere-ecologice_bCreşterea recoltei de pere se datorează în principal Italiei şi Franţei, care îşi văd producţia mai mult decât dublată faţă de anul 2021, cu 473.690 şi, respectiv, 137.000 de tone. Olanda (368.000 tone) şi Belgia (366 tone) se situează pe poziţia a doua, respectiv, a treia între ţările producătoare de pere la nivel european.

În ceea ce priveşte producţia de mere, Polonia, care este de departe cel mai mare producător din Uniunea Europeană, estimează că va recolta cu 5% mai mult anul acesta, atingând o producţie de 4,495 miloane de tone. De asemenea, Italia aşteaptă o creştere de 5% a producţiei de mere (2,150 milioane tone), iar Franţa are prognozată o creştere de aproape 6 procente (1,468 milioane tone recoltate anul acesta).

În cazul României este estimată pentru anul 2022 o producţie de mere de 410.000 tone, cu 8% mai puţin decât anul trecut şi o recoltă de pere de numai 21.000 tone, în scădere cu 3% comparativ cu 2021.

Vizualizat: 1239 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordin! Sancțiuni APIA sprijin cuplat legume sere și solarii!

Ordin! Sancțiuni APIA sprijin cuplat legume sere și solarii!

21 noiembrie 2023 - 07:31

Sancțiuni pe care le aplică anul acesta Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) la sprijinul cuplat pentru venit acordat fermierilor care cultivă legume în sere și solarii, tomate, castraveți, ardei, vinete, intervenția PD-18 din PS 2023-2027.

Ministrul agriculturii: Mi-am luat angajamentul în fața legumicultorilor!

Ministrul agriculturii: Mi-am luat angajamentul în fața legumicultorilor!

03 octombrie 2023 - 08:05

"Acasă, în Olt, în cel mai puternic bazin legumicol vom construi primul centru de legume și fructe din Oltenia," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, pe Facebook.

Ministrul agriculturii: Centrele de Colectare legume-fructe intră în linie dreaptă!

Ministrul agriculturii: Centrele de Colectare legume-fructe intră în linie dreaptă!

26 septembrie 2023 - 10:49

"Construcția primelor 6 centre, din cele 15 câte vor fi realizate în România, prin Casa Unirea, va începe în acest an," a anunțat acum ministrul agriculturii.  

Ce au făcut micii fermieri din 12 comune din Mureș? Acum își vând ușor produsele din ferme!

Ce au făcut micii fermieri din 12 comune din Mureș? Acum își vând ușor produsele din ferme!

05 septembrie 2023 - 05:45

Micii fermieri din 12 comune şi-au făcut un brand local pentru a-și vinde mai ușor produsele. Este vorba despre producătorii de la Valea Nirajului, judeţul Mureş, scrie r3media.ro

NOU MADR: Lista culturilor protejate care primesc 1.000 euro/1.000 mp!

NOU MADR: Lista culturilor protejate care primesc 1.000 euro/1.000 mp!

27 august 2023 - 19:08

Ministerul Agriculturii anunță că va continua programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru perioada de extrasezon.

Fermier: Sperăm să scăpăm de marfa din import!

Fermier: Sperăm să scăpăm de marfa din import!

13 iulie 2023 - 13:20

Micii fermieri din Buzău, lider național la cultivarea usturoiului, în ultimii patru ani, sunt în toiul recoltatului și spun că înregistrează producții foarte bune. În 2023, suprafața cultivată în județul Buzău cu usturoi este de 600 de hectare, dublă față de anul trecut.

Ajutoarele pentru fermieri, insuficiente!

Ajutoarele pentru fermieri, insuficiente!

08 mai 2023 - 21:13

Este nevoie de o redirecționare mai bună a sprijinului pentru fermierii afectați de perturbările de pe piețe, atenționează europarlamentarul român Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Noi ajutoare de la stat pentru fermierii români! Cuantum, beneficiari, condiții!

Noi ajutoare de la stat pentru fermierii români! Cuantum, beneficiari, condiții!

26 decembrie 2022 - 11:59

O nouă schemă de ajutor pentru fermierii din România a fost propusă în Senat, care presupune subvenționarea de la stat a 20% din producția de legume și fructe a fermierilor români, fie a persoanelor fizice sau întreprinderilor individuale și familiale, pentru următorii trei ani.

Plată pe suprafață pentru acest an, termen APIA 31 decembrie 2022!

Plată pe suprafață pentru acest an, termen APIA 31 decembrie 2022!

21 decembrie 2022 - 20:00

Fermierii care au accesat anul acesta sprijinul cuplat vegetal pentru fructe destinate industrializării au termen 31 decembrie 2022 pentru depunerea actelor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

ANSVSA: Depozitele de cereale, legume, fructe, AMENDATE!

ANSVSA: Depozitele de cereale, legume, fructe, AMENDATE!

18 octombrie 2022 - 07:03

Amenzi în valoarea de aproximativ 1.000.000 de lei în urma controalelor la depozitele de legume, fructe și cereale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii