Adama
AGRICOVER

Recolta europeană de mere şi pere, în creştere faţă de anul trecut

Publicat: 19 august 2022 - 17:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia mondială a producătorilor de mere şi pere (WAPA) a transmis previziunile sale anuale privind recolta de mere şi pere, în care estimează o creştere record la producţia de pere.

Astfel, potrivit WAPA, cifrele arată că recolta europeană de mere din acest an va înregistra o creşte de un procent faţă de 2021, ajungând la 12.167.887 tone, în timp ce producţia de pere ar putea creşte cu 20% în comparaţie cu recolta excepţional de scăzută de anul trecut şi cu 5% faţă de media ultimilor trei ani (producţia totală pentru 2022 în UE şi Marea Britanie este evaluată la 2.077.000 tone).

mere-ecologice_bCreşterea recoltei de pere se datorează în principal Italiei şi Franţei, care îşi văd producţia mai mult decât dublată faţă de anul 2021, cu 473.690 şi, respectiv, 137.000 de tone. Olanda (368.000 tone) şi Belgia (366 tone) se situează pe poziţia a doua, respectiv, a treia între ţările producătoare de pere la nivel european.

În ceea ce priveşte producţia de mere, Polonia, care este de departe cel mai mare producător din Uniunea Europeană, estimează că va recolta cu 5% mai mult anul acesta, atingând o producţie de 4,495 miloane de tone. De asemenea, Italia aşteaptă o creştere de 5% a producţiei de mere (2,150 milioane tone), iar Franţa are prognozată o creştere de aproape 6 procente (1,468 milioane tone recoltate anul acesta).

În cazul României este estimată pentru anul 2022 o producţie de mere de 410.000 tone, cu 8% mai puţin decât anul trecut şi o recoltă de pere de numai 21.000 tone, în scădere cu 3% comparativ cu 2021.

Vizualizat: 733 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Noi ajutoare de la stat pentru fermierii români! Cuantum, beneficiari, condiții!

Noi ajutoare de la stat pentru fermierii români! Cuantum, beneficiari, condiții!

26 decembrie 2022 - 11:59

O nouă schemă de ajutor pentru fermierii din România a fost propusă în Senat, care presupune subvenționarea de la stat a 20% din producția de legume și fructe a fermierilor români, fie a persoanelor fizice sau întreprinderilor individuale și familiale, pentru următorii trei ani.

Plată pe suprafață pentru acest an, termen APIA 31 decembrie 2022!

Plată pe suprafață pentru acest an, termen APIA 31 decembrie 2022!

21 decembrie 2022 - 20:00

Fermierii care au accesat anul acesta sprijinul cuplat vegetal pentru fructe destinate industrializării au termen 31 decembrie 2022 pentru depunerea actelor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

ANSVSA: Depozitele de cereale, legume, fructe, AMENDATE!

ANSVSA: Depozitele de cereale, legume, fructe, AMENDATE!

18 octombrie 2022 - 07:03

Amenzi în valoarea de aproximativ 1.000.000 de lei în urma controalelor la depozitele de legume, fructe și cereale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Sondaj EFSA despre siguranța alimentară: 76% dintre români au încredere în fermieri!

Sondaj EFSA despre siguranța alimentară: 76% dintre români au încredere în fermieri!

28 septembrie 2022 - 16:47

Care sunt prinicipalele criterii după care își aleg românii alimentele, de unde se informează aceștia privind siguranța alimentară și cum reacționează în caz de alertă alimentară.

Bani virați în conturile fermierilor în această săptămână!

Bani virați în conturile fermierilor în această săptămână!

23 august 2022 - 20:38

Reprezentanții Direcției Agricole Olt anunță astăzi că primii 1.000 de fermieri vor avea până joi în conturi ajutorul de minimis pentru tomate, aferent acestui an. 

Cod roșu de caniculă în cultura de legume! Cum ajutați plantele să facă față stresului termic

Cod roșu de caniculă în cultura de legume! Cum ajutați plantele să facă față stresului termic

01 iulie 2022 - 15:16

La fel ca oamenii, și plantele suferă când temperaturile de afară sunt extreme. Cum puteți ajuta plantele să treacă cu bine de perioadele caniculare, pentru a vă asigura producții bune.

MADR ASTĂZI: Nou termen pentru Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Nou termen pentru Programul Tomata!

30 mai 2022 - 19:49

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a elaborat un proiect de act normativ prin care propune prelungirea perioadei de valorificare a producțiilor realizate prin „Programul Tomata”. Astfel, noul termen ar deveni 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum fusese prevăzut inițial, anunță astăzi MADR, într-un comunicat transmis Agroinfo.

MADR: Sume mai mari pentru sprijinul cuplat vegetal legume și cartof timpuriu!

MADR: Sume mai mari pentru sprijinul cuplat vegetal legume și cartof timpuriu!

12 aprilie 2022 - 20:09

Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, într-un proiect de hotărâre de Guvern, plafoanele pentru plata sprijinului cuplat vegetal aferent anului 2021. MADR a luat bani de la sprijinul cuplat vegetal pentru soia, orez și sfeclă de zahăr și i-a transferat la sprijinul cuplat vegetal pentru legume și cartof timpuriu pentru industrializare. 

Fermier: Deja găsim cartof românesc în supermarket!

Fermier: Deja găsim cartof românesc în supermarket!

31 ianuarie 2022 - 10:05

Suntem deja în supermarket și nu ne rămâne decât să fim plătiți la calitate egală cu prețuri egale, a punctat fermierul Romulus Oprea, președinte Federația Națională Cartoful, la evenimentul organizat de Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România-AIPROM, „Fascinanta călătorie a cartofului, de la sămânță la farfurie!”

Cooperativa Țara Mea va livra peste 80 de mii de tone de legume româneşti în acest an!

Cooperativa Țara Mea va livra peste 80 de mii de tone de legume româneşti în acest an!

19 ianuarie 2022 - 16:48

Cooperativa Ţara Mea va livra pe piaţă, în acest an, peste 80.000 tone de legume româneşti, cu 40% mai mult decât în 2021, în timp ce numărul membrilor s-a dublat la 5.000 de fermieri, a anunţat miercuri organizaţia agricolă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț s-a născut în Vaideeni, județul Vâlcea, locul din care mulți oieri au plecat, pe drumul transhumanței și s-au stabilit în mai toate zonele țării. Chiar dacă ferma de ovine a familiei Cioranu este acum în județul Arad, poveștile copilăriei și amintirile îi sunt legate de această comună frumoasă din Oltenia de sub munte.

Își amintește de bunicul care era tăbăcar, de iernile cu zăpadă și săniușul de pe uliță, de verile cu arșiță când, cu mic, cu mare, mergeau toți la câmp să adune fânul pentru oi. Are și acum pătura din piei de oaie, făcută de bunul său și spune că nu există ceva care să țină mai bine de cald... așa că o ia cu el peste tot când pleacă la drum lung.

E pasionat de utilaje și, împreună cu fratele și tatăl său, Nicu Cioranu țin bine frâiele fermei de ovine populată cu Țurcane, Cap negru german și metișii dintre acestea, dar și un efectiv din rasa Assaf, specializată pe producția de lapte. Este Ionuț Cioranu, tânărul fermier care ne spune la #agroSTORY care sunt provocările și bucuriile pe care i le aduce viața de crescător de oi. Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 10 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Ionuț Cioranu la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, CIOBĂNIE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii