Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

PREŢUL CARTOFULUI este în SCĂDERE!

Publicat: 25 august 2017 - 15:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRODUCŢIE BUNĂ, PREŢ MIC. Recoltatul cartofului avansează şi se prezintă cu o producţie bună. Preţurile scad pe piaţa fizică.

Bursa la termen de la Leipzig înregistrează, în continuare, pierderi în ceea ce priveşte cartoful de prelucrare. Estimarea unei producţii crescute şi o cerere redusă din partea industriei prelucratoare se află la baza acestor pierderi.

Cotaţia pentru termenul de referinţă aprilie 2018 la bursa EEX de la Leipzig a scăzut sub marja de 8,00 euro. Marţi, 15 august, ultima cotaţie la care a fost tranzacţionat cartoful a fost de 7,90 euro/100 kg. Cel mai ridicat preţ din cursul zilei a fost de 8,40 euro/100 kg.
Preţul cartofului scade în continuare în Belgia. Institutul belgian PCA a anunţat, marţi, 15 august, preţul cartofului de procesare: acesta se situează între 4,00 şi 5,00 euro/100 kg. Este cu încă un euro mai redus faţă de scăderea de săptămâna anterioară (-3,00 euro).
Monitorizarea europeană a cartofului prezintă o situaţie mai bună faţă de anul trecut. Agenţia de monitorizare a Comisiei Europene, MARS, informează că se aşteaptă producţii mediocre de cartofi, însă suprafeţele cultivate mai mari compensează acest lucru.

sortimente-de-cartof_b

Producţia 2017 ar urma să atingă 28,2 milioane de tone în UE. Astfel s-ar recolta cu 1,1 milioane de tone mai mulţi cartofi faţă de anul trecut. Analiştii estimează pentru Germania o recoltă ceva mai mică (-2 %) faţă de anul trecut. Analizând însă şi datele privind suprafeţele cultivate, s-ar putea atinge o producţie de 10,8 milioane de tone de cartofi în Germania.
sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 512 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

În ferma zootehnică Agrimat Matca, din judeţul Galaţi, media productivităţii în anul 2016 a fost de 38 de litri de lapte pe zi pe cap de vacă mulsă.

 

Interviu cu GABRIELA GANEA, şef fermă zootehnică Agrimat Matca

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Contramandare...

Contramandare...
- Ce are motanul tău, dragă? Detalii