Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

PREŢUL CARTOFULUI este în SCĂDERE!

Publicat: 25 august 2017 - 15:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRODUCŢIE BUNĂ, PREŢ MIC. Recoltatul cartofului avansează şi se prezintă cu o producţie bună. Preţurile scad pe piaţa fizică.

Bursa la termen de la Leipzig înregistrează, în continuare, pierderi în ceea ce priveşte cartoful de prelucrare. Estimarea unei producţii crescute şi o cerere redusă din partea industriei prelucratoare se află la baza acestor pierderi.

Cotaţia pentru termenul de referinţă aprilie 2018 la bursa EEX de la Leipzig a scăzut sub marja de 8,00 euro. Marţi, 15 august, ultima cotaţie la care a fost tranzacţionat cartoful a fost de 7,90 euro/100 kg. Cel mai ridicat preţ din cursul zilei a fost de 8,40 euro/100 kg.
Preţul cartofului scade în continuare în Belgia. Institutul belgian PCA a anunţat, marţi, 15 august, preţul cartofului de procesare: acesta se situează între 4,00 şi 5,00 euro/100 kg. Este cu încă un euro mai redus faţă de scăderea de săptămâna anterioară (-3,00 euro).
Monitorizarea europeană a cartofului prezintă o situaţie mai bună faţă de anul trecut. Agenţia de monitorizare a Comisiei Europene, MARS, informează că se aşteaptă producţii mediocre de cartofi, însă suprafeţele cultivate mai mari compensează acest lucru.

sortimente-de-cartof_b

Producţia 2017 ar urma să atingă 28,2 milioane de tone în UE. Astfel s-ar recolta cu 1,1 milioane de tone mai mulţi cartofi faţă de anul trecut. Analiştii estimează pentru Germania o recoltă ceva mai mică (-2 %) faţă de anul trecut. Analizând însă şi datele privind suprafeţele cultivate, s-ar putea atinge o producţie de 10,8 milioane de tone de cartofi în Germania.
sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 933 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sub media europeană la consumul cărnii de porc

Sub media europeană la consumul cărnii de porc

Adrian Balaban, medic veterinar şi fermier, susţine că românii consumă în jur de 30-32 de kilograme de carne de porc pe an, mult sub media europeană şi cam la 30 la sută faţă de ţările cu tradiţie din spaţiul comunitar.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Uzina de carne din Deta Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA Elita Campionilor în Agribusiness

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii