Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Noi soiuri înregistrate în Catalogul Oficial

Publicat: 03 decembrie 2009 - 15:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia de înregistrare a soiurilor a aprobat, în 11 noiembrie 2009, în cadrul şedinţei de înregistrare a soiurilor de plante pentru speciile agricole şi horticole desfăşurată la Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor (ISTIS) Bucureşti, înscrierea în Catalogul Oficial a 91 soiuri din specii de culturi de câmp cuprinse în Lista de derogare de comercializare pe teritoriul României până în anul 2009, precum şi a unui număr de 11 noi soiuri de plante din specii agricole şi un număr de 15 soiuri de plante horticole.

ISTIS s-a achitat, astfel, de sarcina de a efectua testul DUS pentru soiurile din Lista de derogare până la sfârşitul anului curent.

La această dată, toate soiurile din Lista de derogare pentru care s-a efectuat testul DUS sunt deja înscrise sau în curs de notificare pentru Catalogul Comun al UE. Soiurile din Lista de derogare înregistrate pot fi comercializate începând cu sfârşitul acestui an.

De asemenea, au mai fost înregistrate în Catalogul Oficial un nou soi de grâu comun de toamnă, 4 noi soiuri de şofrănel, un soi de lucernă, 2 de păiuş roşu, unul de raigras peren şi 2 de floarea soarelui şi 2 noi soiuri de gogoşar, 2 soiuri de ardei lung, 2 soiuri de ardei iute, unul de castravete, 5 soiuri de fasole de grădină şi câte un soi de tomate şi de usturoi din speciile legumicole, precum şi un soi de păr şi 5 soiuri de viţă de vie.

/apps/agroinfo/resources/images/80caed59d026e0fc4bb5964240217385_tabel-1-legumicultura.jpg


/apps/agroinfo/resources/images/24dec12744620360aa09ec445db338cf_tabel-2-legumicultura.jpg

Vizualizat: 1678 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show Ep. 1 -  Legea Mirosurilor

Fermy Show Ep. 1 - Legea Mirosurilor

Premieră Națională! Inovație Totală! Jurnalistul Catalin Roba și Fermy, specialistul animat (sau Agri 4.0) al revistei Ferma, despică firul în patru: Este momentul să afli cum e percepută Legea Mirosurilor în lumea lui Fermy!

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii