Adama
Vinasa Rompak

Legume cultivate responsabil prin Creștem România BIO

Publicat: 20 aprilie 2021 - 16:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

“Dacă-ţi place ceea ce faci, nu vei munci nicio zi din viaţa ta”, este motto-ul care i-a ghidat pe Alice Spiridon şi pe soţul ei, un tânăr cuplu de fermieri care au şi-au propus să revoluţioneze legumicultura.

Ferma lor se află în anul doi de conversie la bio, în programul Creștem România BIO, un program inițiat de Carrefour pentru susținerea agricultorilor români care vor să treacă la agricultura BIO și din dorința de a asigura consumatorilor acces la alimente sănătoase, obținute responsabil.

Vor cultiva rădăcinoase bio, mai exact morcovi, după ce, anul trecut, au plantat pe aceeași suprafață ceapă. Ferma lor se întinde pe 1 ha de solarii și 5 ha în câmp deschis pe care produc prin agricultură convenţională, iar acum şi pe 0,30 ha în conversie la agricultura ecologică. Dar cei doi fermieri nu pot uita că au început cu o investiție de 50.000 de euro și cu mult entuziasm.

Trecerea la agricultura bio, o oportunitate

“Credem că startul îl dau liderii exploataţiei prin convingerile personale şi prin munca pe care o desfăşoară. Chiar şi în culturile convenţionale pe care le realizăm, noi avem grijă faţă de mediul înconjurător folosind combatere biologică și implementând metode de lucru foarte prietenoase cu natura. Spre agricultura ecologică nu a fost decât un pas, acela de a lăsa o suprafaţă de teren să intre în conversie pentru a reuşi sa producem ecologic”, povesteşte Alice.

Alice şi soţul ei colaborează cu Carrefour România din anul 2019 pe partea de agricultură convenţională. Când au aflat însă de programul Creştem România Bio, s-au înscris fără să stea pe gânduri.

KV Alice (1)_b

“Era oportunitatea pe care o aşteptam pentru a ne împlini visul, acela de a face agricultură bio”, spune Alice.

Astfel, de anul acesta, produsele în conversie la agricultura ecologică de la ferma lor se vor regăsi pe rafturile Carrefour. Printre beneficiile participanţilor la programul Creștem România BIO se numără contractele ferme cu hipermarketul pe perioada de conversie (1-3 ani) și timp de încă 2 ani după momentul în care devin producători bio, precum și garanția că își vor putea vinde recolta la prețuri corecte în rețeaua magazinelor Carrefour. Programul Creștem România BIO a ajuns la cea de-a treia ediție, continuând promisiunea făcută de Carrefour a de susține fermierii locali pe drumul nou către agricultura viitorului, oferindu-le sprijin și consiliere în  procesul de conversie și în plus, siguranța unei piețe de desfacere.

Să produci hrană esențială pentru oameni este o satisfacție

Alice Spiridon crede că “cel mai greu lucru legat de agricultură este cea ce noi nu putem controla în totalitate, şi anume,vremea. În același timp, unul din cele mai satisfăcătoare lucruri este că producem hrana esenţială tuturor oamenilor.”

Dacă te numeri printre fermierii care cred că bio înseamnă agricultura viitorului, Carrefour va fi alături de tine cu un contract de preluare a producției, cu acoperirea costurilor de certificare și consiliere permanentă.

Da, bio se crește mai greu. Dar creștem împreună. Înscrie-te pe https://crestemromaniabio.ro/ până pe 30 aprilie. Formularul, precum și criteriile de eligibilitate pentru ediția 2021, sunt disponibile pe pagina https://crestemromaniabio.ro/aplica-acum.

Hai, e rândul tău!

Vizualizat: 1999 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

OROS susține inovația în agricultură!

OROS susține inovația în agricultură!

Headerele Oros pentru orice cultură, densitate şi genetică! Compania Soytek, reprezentant exclusiv în România al companiei americane Stine promovează un concept nou în cultura porumbului: un porumb de talie mică, semănat la o densitate mai mare şi în rânduri mai dese. Pentru a evidenţia beneficiile semănatului la densităţi mari cu genetică Stine, Soytek a înfiinţat mai multe platformele de dezvoltare în 2023 şi a achiziţionat un header Oros pentru porumb cu distanţa de 50cm între rânduri.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii