Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Magiunul de prune Topoloveni, la 100 de ani de existenţă intră în era BIO

Publicat: 02 septembrie 2013 - 14:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Sonimpex Topoloveni va organiza, în 12 septembrie, tradiţionala zi a porţilor deschise la Fabrica de Magiun Topoloveni, în acest an evenimentul marcând intrarea fabricii în cel de-al 100-lea an de existenţă şi în „era” BIO.

Potrivit companiei, documentele istorice - monografia Topoloveniului, Arhivele Statului şi alte hrisoave - vorbesc de începuturile Fabricii de magiun din Topoloveni la 1914, înainte de intrarea României în primul Război Mondial. Maximilian Popoviciu a fost cel care a pus bazele funcţionării acesteia, pe principiile preparării magiunului de prune în gospodăriile ţărăneşti locale: în cazane cu pereţi dubli cu abur, care să imite oalele de lut introduse în cuptoare de pământ de către gospodine.
„A nu renunţa să te adaptezi ca producător valului consumerist, mai ales acum în momentele acestea de criză, poate părea unora sinucigaş. Însă brandul Magiun de prune Topoloveni vine din alte vremuri şi noi, ca producători, ne-am impus să-l facem să supravieţuiască oricărei crize - asta înseamnă tradiţie gastronomică! A fost un şoc pentru masa consumeristă creşterea preţului magiunului acum mai bine de un an - dar a fost compromisul pe care a trebuit să-l facem pentru supravieţuirea brandului. Aşadar, pentru că nu mai putem să-l oferim maselor consumeriste, tot ce avem de făcut este să-i demonstrăm prin certificări valoarea intrinsecă. Asta facem de vreo trei ani, de când magiunul nostru primeşte anual importante premii internaţionale, iar acum intră într-o nouă etapă - a certificării BIO”, a arătat Bibiana Stanciulov, directorul şi unicul asociat al companiei producătoare.

Producătorul susţine că reţeta tradiţională a magiunului românesc presupune utilizarea unui singur ingredient pe tot parcursul procesului de preparare: prunele proaspete. Deşi întregul flux de producţie a fost şi este în continuare 100% natural, fără zahăr adăugat, fără conservanţi, fără aditivi, fără E-uri, Magiunul de prune Topoloveni nu a fost certificat BIO până în prezent; însă în acest an, materia primă utilizată (100% prune) deţine atestat de produs BIO, astfel încât şi produsul finit este tot BIO.
„Intrăm cu dreptul în anul centenar: magiunul regal devine şi BIO, păstrându-şi acelaşi gust şi calităţi de acum 100 de ani. Din respect pentru consumatori, garanţia BIO era necesară, mai ales că acest produs va fi promovat şi exportat în străinătate în următorii ani”, afirmă Bibiana Stanciulov. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1875 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Lecţie...

Lecţie...
Un cuplu foarte tânăr merge în vizită la nişte prieteni mai în vârstă... Detalii