Adama
Vinasa Rompak

Domeniile Ostrov: Recolta de cireșe și caise a crescut cu 50%, în 2013

Publicat: 13 august 2013 - 12:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov şi unul dintre cei mai importanți producători de fructe la nivel național, cu o suprafaţă de aproape 400 de hectare de plantaţii pomicole, a obţinut anul acesta o recoltă de cireșe și caise mai mare cu 50 de procente.

De pe cele 84 hectare cultivate cu cireși, din care doar 25 ha sunt pe rod, producătorul a obţinut anul acesta o producție de 400 tone cireșe, în creștere cu 50% față de producția înregistrată în 2012. Aceeași creștere de 50% față de anul trecut a fost înregistrată și pentru producția de caise. De pe cele 155 hectare de livadă s-au recoltat anul acesta peste 3000 tone caise.

caise coapte_b

Compania anunţă o creștere semnificativă și pentru recolta de piersici și nectarine, unde s-au înregistrat 700 tone de fructe, în creștere cu 30% față de anul trecut. “Investițiile realizate în ultimii ani în tehnologiile moderne de producție și în sistemele de irigare și fertilizare se văd anul acesta în creșterea semificativă a producției recoltate. Faptul că în acest moment nu mai avem nicio suprafață de pomi fructiferi neirigată a contribuit într-o mare măsură la această evoluție pozitivă” , declară Oana Belu, acţionar Domeniile Ostrov.

struguri-de-masa_b

Pe meleagurile de la Dunăre a început luna aceasta și culesul strugurilor de masă, air producătorul estimează o producție de 3500 tone, cu o creștere de 30% față de anul 2012.
Domeniile Ostrov a livrat la export 30 de procente din producţia de fructe menționată. „Principalele țări în care au fost exportate fructele produse în livezile de la Domeniile Ostrov sunt: Rusia, Polonia, Cehia sau Republica Moldova. Pe mesele românilor a ajuns cea mai mare parte din producţia de fructe realizată până acum la Domeniilor Ostrov, 70 de procente. Cererea pentru fructele autohtone a crescut mult peste nivelul estimat”  adaugă Oana Belu.

Domeniile Ostrov cumulează o suprafață totală de livadă de aproape 400 de hectare dedicată pomilor fructiferi, din care 318 hectare sunt pe rod, restul aflându-se în programe de plantare demarate în ultimii doi ani. Acestea urmează să intre pe rod în anii următori. Din cele 318 hectare de livezi pe rod, 155 hectare reprezintă livada de caiși, 25 hectare cea de cireși, iar restul este plantat cu piersici, nectarini, pruni, visini și nuci.

Vizualizat: 1658 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

18 noiembrie 2024 - 17:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu trei zile înainte de termenul limită, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”, intervenție finanțată din Planul Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

02 octombrie 2024 - 07:24

Peste 47.400 de fermieri au solicitat pentru campania 2024 ajutorul național tranzitoriu ANT 1 culturi în teren arabil pentru a cultiva în jur de 35.900 de hectare de legume în câmp și în solarii.

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

31 iulie 2024 - 11:07

Tone de fructe și legume sunt donate de un fermier din Botoșani în memoria soției sale, decedată acum aproape două luni. În plus, fermierul botoșănean spune că în acest fel vrea să încurajeze consumul de produse românești bio. Oricine poate intra în livadă să ia fructe.

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

13 iunie 2024 - 20:03

Tone de roșii aruncate, din cauză că producătorii de tomate nu au unde să le vândă. Intermediarii le dau producătorilor de roșii un preț prea mic pentru ca fermierii să își poată acoperi investițiile și costurile de producție.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lucrări în martie în livezi!

Lucrări în martie în livezi!

05 martie 2024 - 07:02

Ce lucrări trebuie făcute în luna martie în livezi? Aflăm din Calendarul fermierului publicat de Agenția Națională a Zonei Montane. 

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

19 februarie 2024 - 20:13

Guvernul a aprobat sumele necesare efectuării plății ajutorului de minimis către producătorii de legume și tomate cultivate în spații protejate pentru anul 2023. Când încep plățile către fermieri!

TOP scumpiri alimente în România!

TOP scumpiri alimente în România!

14 februarie 2024 - 21:01

Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 5,64%, în 2023. Sunt însă câteva produse alimentare de bază care s-au ieftinit considerabil în ultimul an.

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

13 februarie 2024 - 23:55

Un fermier din Șinteu, județul Bihor, și-a instalat, chiar lângă casă, un automat pentru vânzarea cartofilor, despre care afirmă că este primul de acest fel din România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii