Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CUM AR TREBUI PĂSTRATE ROŞIILE?

Publicat: 10 iunie 2020 - 10:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Există multe dezbateri cu privire la depozitarea corectă a tomatelor. Unii spun că acestea ar trebui ţinute în frigider iar alţii susţin că e mai bine să le păstrăm la temperatura camerei...

Cercetătorii de la Universitatea din Göttingen (Germania) au investigat dacă există diferenţe de aromă la roşiile coapte, în funcţie de modul în care sunt păstrate, pornind de la premiza că, în principiu, consumatorii au la dispoziţie două opţiuni - depozitarea în frigider sau păstrarea la temperatura camerei.

Oamenii de ştiinţă germani au încercat să afle cum se schimbă aroma tomatelor coapte când acestea trec printr-un lanţ comercial post-recoltare şi sunt apoi depozitate fie la frigider (7 grade Celsius), fie la temperatura camerei (20 de grade Celsius).

tomate-proaspete_bCercetătorii de la divizia de calitate a produselor vegetale de la Universitatea Göttingen au analizat atributele legate de aromă în noile tulpini de tomate, bazându-se pe expertiza unui "panou senzorial", format din evaluatori cu experienţă şi instruiţi care îşi folosesc simţurile pentru a percepe şi evalua proprietăţile senzoriale ale produselor.

Astfel, după ce grupul de experţi a examinat dulceaţa, aciditatea şi suculenţa roşiilor, verdictul dat de eceştia a fost că nu s-au constatat diferenţe semnificative de aromă între cele două opţiuni de depozitare atunci când se ţine cont de întregul lanţ post-recoltare.

"Varietatea de roşii este în special cea care are o influenţă importantă asupra aromei. Prin urmare, dezvoltarea de noi soiuri cu o aromă atrăgătoare poate fi un pas către îmbunătăţirea calităţii aromelor la tomate", consideră Larissa Kanski, autorul principal al studiu. "Cu cât este mai scurtă perioada de păstrare, cu atât este mai bună pentru aromă şi atributele aferente. Cu toate acestea, am putut să arătăm că, ţinând cont de întregul lanţ post-recoltare, depozitarea pe termen scurt a roşiilor coapte în frigider nu a afectat aroma", susţin cercetătorii germani.

Vizualizat: 792 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

ADIO SUBVENȚIE LA TOMATE?!

ADIO SUBVENȚIE LA TOMATE?!

22 septembrie 2020 - 11:42

ANUNȚ FĂCUT DE UN OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII! Programul de ajutor de minimis pentru cultivatorii de tomate în spații protejate se încheie anul acesta, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Programul este în al treilea an, iar ajutorul de minimis se acordă pentru trei exerciții financiare. Oficialul din MADR a declarat că nu are un răspuns clar, la acest moment, legat de acordarea plăților pentru ciclul 2 al Programului.

MICII FERMIERI REVOLTAȚI: AJUTAȚI DOAR FERMELE MARI! CELE MICI SĂ DISPARĂ?!

MICII FERMIERI REVOLTAȚI: AJUTAȚI DOAR FERMELE MARI! CELE MICI SĂ DISPARĂ?!

15 septembrie 2020 - 08:18

UNIUNEA SALVĂM ȚĂRANUL ROMÂN își exprimă indignarea față de modul în care Ministerul Agriculturii și ministrul Agriculturii Nechita Adrian Oros au înțeles cum să ajute într-un mod echitabil agricultura și fermierii, contrar viziunii Uniunii Europene în ceea ce privește sprijinul și subvențiile acordate fermierilor.

AJUTOR DE CRIZĂ: TOATE SUMELE pentru PRODUCĂTORII de LEGUME ŞI FRUCTE!

AJUTOR DE CRIZĂ: TOATE SUMELE pentru PRODUCĂTORII de LEGUME ŞI FRUCTE!

07 septembrie 2020 - 07:32

SPRIJIN PE EXPLOATAŢIE! Producătorii de cartofi şi cei de legume şi fructe în câmp şi în solarii şi sere vor primi maximum 5.000 euro/fermă prin Măsura 21 din PNDR 2020, prin care se acordă sprijin temporar cu caracter excepţional ca răspuns la pandemia de COVID-19.

DOMNULE MINISTRU OROS, CE AVEŢI CU SECTORUL HORTICOL?

DOMNULE MINISTRU OROS, CE AVEŢI CU SECTORUL HORTICOL?

06 septembrie 2020 - 18:47

MAI PUŢINI BANI PENTRU PRODUCĂTORII DE TOMATE. Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, îl acuză pe ministrul agriculturii Adrian Oros că nu şi-a respectat promisiunile făcute în faţa fermierilor şi a decis reducerea bugetului Programului „Tomata” fără consultarea reprezentanţilor formelor asociative din sectorul legumicol.

Italia şi Spania principalii producători de roșii ai UE

Italia şi Spania principalii producători de roșii ai UE

28 august 2020 - 11:56

Direcția generală pentru agricultură a Comisiei Europene a publicat cele mai recente date privind producția, comerțul și prețul tomatelor în UE. După cum se menționează în document, prețurile europene medii înregistrate în principalele țări producătoare (Spania, Italia, Franța și Olanda) arată o scădere generală față de sezonul precedent.

MADR: ÎNCEP PLĂȚILE AȘTEPTATE DE FERMIERI!

MADR: ÎNCEP PLĂȚILE AȘTEPTATE DE FERMIERI!

24 august 2020 - 19:41

SUBVENȚIA PENTRU TOMATE. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează beneficiarii Programului tomata că în cursul acestei săptămâni încep plățile, anunță MADR într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

AJUTOARE COVID-19 şi pentru LEGUMICULTORI. Care sunt CONDIŢIILE MINIME pentru beneficiari

AJUTOARE COVID-19 şi pentru LEGUMICULTORI. Care sunt CONDIŢIILE MINIME pentru beneficiari

20 august 2020 - 23:35

Şedinţă de consultări astăzi, 20 august, la sediul MADR, cu asociaţiile profesionale ale fermierilor din toate sectoarele agriculturii. Invitaţi la discuţii au fost şi reprezentanţii legumicultorilor, OMIŞI până acum de pe lista beneficiarilor de sprijin în urma pierderilor provocate de criza economică generată de COVID.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou...

Cadou...
De sărbători, o familie a găsit în cutia poştală două bilete la un concert şi un bileţel pe care scria “Ghici de la cine?”. Detalii