Adama
Vinasa Rompak

Orzul de malţ a devenit valută forte

Publicat: 29 mai 2011 - 18:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Puşi în situaţia de a întârzia semănatul grâului, din cauza umidităţii excesive, fermierii americani ar putea fi tentaţi să cultive orz, o plantă care necesită un sezon scurt, ce poate fi însămânţată mai târziu.

Perspectiva cultivării în plus faţă de cele 2,95 milioane de hectare de orz preconizate iniţial, inclusiv culturile de iarnă, ar reprezenta un impuls rar pentru o piaţă afectată de culturi de proastă calitate obţinute anul trecut în Australia şi Canada, şi de estimările pentru o recoltă europeană slabă în 2011.

Potrivit unei analize elaborate de Consiliul Canadian al Grâului (CWB), cel mai mare impact al secetei europene se va resimţit la orzul de primăvară, care este cultivat în principal pentru malţ. „Având în vedere că livrările globale de orz de bere de înaltă calitate sunt restrânse, orice deteriorare a calităţii malţului va susţine preţurile”, se arată în raportul respectiv.

Aceste observaţii au venit în contextul în care CWB estimează o creştere cu 22 de dolari canadieni pentru tona de orz de malţ, până la valoarea de 350 de dolari canadieni tona, cu aproape 100 de dolari canadieni mai mult decât se pot aştepta să obţină cultivatorii pe o tonă de grâu furajer.

Preţurile la orzul de malţ au explodat şi în Europa. La bursa de la Paris, o tonă era tranzacţionată luna aceasta la 335,25 euro, o creştere de 27 procente faţă de aprilie.

În Marea Britanie, preţurile au atins un nivel record, în urma achiziţiilor din partea producătorilor de bere, care au acceptat în sfârşit realitatea că seceta va avea un impact pe termen lung asupra aprovizionării cu orz de malţ. Cu toate acestea, puţine tranzacţii au fost înregistrate în ultimul tip în Uniunea Europeană, o piaţă care va rămâne volatilă până la momentul recoltei.

orz

Vizualizat: 3823 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii