Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

LAPAR protestează faţă de Bugetul Agriculturii pe 2012

Publicat: 06 decembrie 2011 - 14:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) îşi exprimă indignarea şi protestează energic faţă de Bugetul MADR pentru anul 2012 cu susţinerea Ministerului Finanţelor Publice şi aprobat de Guvernul României transmis Parlamentului pentru dezbateri şi aprobare, întrucât acest Buget afectează grav acordarea plăţilor naţionale directe complementare (PNDC).

Potrivit unui comunicat de presă LAPAR, în ziua de 05 decembrie a. c, o delegaţie LAPAR a negociat cu Preşedintele şi doi membrii ai Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaţilor posibilitatea amendării Bugetului MADR, pentru a ridica nivelul PNDC de la 37,22 euro/ha stabilit pentru MADR la suma de 73,35 euro/ha cuantum maxim aprobat de UE. "Tot în aceeiaşi zi, într-o şedinţă de urgenţă Consiliul Director LAPAR cu participarea preşedinţilor asociaţiilor membre LAPAR s-a hotărât adoptarea unei atitudini ferme faţă de aceasta eroare bugetară.
În cursul serii a aceleiaşi zi, toţi participanţii de la şedinţa Consiliului Director lărgită au avut o întâlnire cu domnul Ministru Valeriu Tabără pentru o ultimă negociere (încercare) cu acesta, spre a se explica gravitatea diminuării pentru anul 2012 a PNDC cu 49,3% şi a prezenta implicaţiile sociale (manifestările de nemulţumire) care se vor declanşa ca urmare a diminuării PNDC", scrie LAPAR în comunicatul trimis.

În urma turturor acestor demersuri, LAPAR susţine prin acest document că „toate eforturile noastre în susţinerea scopului pentru care ne-am întâlnit cu domnul Ministru au eşuat. Întrucât domnia sa şi-a menţinut aceeiaşi poziţie ca şi în întâlnirile anterioare susţinând că indiferent de orice manifestare şi acţiune care o facem nu se poate obţine nimic iar dumnealui atât a putut obţine”.

CD LAPAR în numele tuturor producătorilor agricoli din sectorul vegetal, ca reprezentant legal consideră o gravă eroare privind înscrierea în Bugetul MADR a cuantumului maxim a PNDC pentru sectorul vegetal la suma de 37,22 euro/ha, respectiv 162,19 lei/ha.

„Apreciem că acordarea acestor plăţi (PNDC) pentru anul 2011 sunt cu 26% mai mici faţă de nivelul acordat în 2010 şi cu 49,3% mai mici faţă de cuantumul maxim aprobat de UE şi susţinut pe tot parcursul anului 2011 atât de Ministrul Agriculturii cât şi de Primul Ministru al Guvernului României, această asigurare a fost făcută şi de Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor”, se arată în documentul citat.

Potrivit LAPAR, această alocare a PNDC pentru anul 2011 afectează grav susţinerea financiară a fermierilor care desfăşoară activităţi în sectorul vegetal şi care s-au confruntat în toamna acestui an cu condiţii meteo nefavorabile de secetă atmosferică şi pedologică extremă care se manifestă în cea mai mare parte a regiunilor agricole.

Vizualizat: 2375 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii