Adama
Vinasa Rompak

Cererile pentru agricultura ecologică vor putea fi depuse între 1 septembrie şi 15 octombrie

Publicat: 16 august 2012 - 21:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii din sectorul de agricultură ecologică vor putea depune cererile pentru sprijinul specific pentru 2012 în perioada 1 septembrie - 15 octombrie şi nu vor mai fi obligaţi să nu aibă datorii restante la bugetul local sau de stat ca să poată primi ajutorul financiar.

Pentru beneficiarii care sunt în situația de a încheia un alt contract cu un organism de inspecție și certificare, datorită retragerii aprobării organismului cu care au avut încheiat contract, perioada de depunere a cererilor se prelungește până la 15 decembrie, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea HG 759 /2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

Acelaşi document mai prevede că data de începere a controlului pe teren este 1 noiembrie 2012.

Cea mai importantă modificare este eliminarea condiţiei obligatorii de a nu avea datorii restante la bugetul local sau de stat la data depunerii cererii.

1 milion de euro în plus pentru producătorii din agricultura ecologică în 2012

Potrivit proiectului de HG, suma totală alocată pentru acordarea acestui sprijin va creşte cu 1 milion de euro în 2012, la 4,098 milioane euro: 3,139 milioane euro pentru producţia vegetală şi 959.000 euro pentru producţia zootehnică, unde este inclusă şi creşterea albinelor.

În cazul în solicitările depășesc plafonul alocat pentru fiecare sector, plata anuală suplimentară maximă pe expolatație se diminuează procentual cu aceeaşi valoare pentru toate categoriile de dimensiune a exploatației ale sectorului respectiv, mai prevede proiectul.

De asemenea, în situația în care beneficiarii nu utilizează în totalitate plafonul alocat unui sector pentru care se acordă ajutor specific, respectiv producție vegetală sau producție animalieră, diferența se va redistribui către celălalt sector.

Vizualizat: 3148 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Certificatele de producător agricol vor fi eliberate doar cu viza asociaţiilor

Certificatele de producător agricol vor fi eliberate doar cu viza asociaţiilor

Ministerul Agriculturii vrea ca certificatul de producător agricol să poată fi obţinut doar cu viza obligatorie a asociaţiilor profesionale afiliate la o organizaţie naţională, pe baza calităţii de membru sau a unei taxe plătite de producătorul care solicită certificarea.

Prima recoltă de vinuri bio în UE

Prima recoltă de vinuri bio în UE

Uniunea Europeană va produce anul acesta primele vinuri bio. Sectorul vinicol rămăsese singurul sector nereglementat în întregime de normele UE privind agricultura ecologică.

Agricultura ecologică: Producători mai mulţi, subvenţii mai mici pe 2011

Agricultura ecologică: Producători mai mulţi, subvenţii mai mici pe 2011

Sprijinul acordat în 2011 pentru fermele ecologice s-a redus la 12% din suma primită de acestea în 2010, din cauza creşterii numărului solicitanţilor de la 1.700 la 7.800, a declarat directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Dorel Benu.

Tulcea – pe locul I în ţară la suprafaţa cultivată în sistem ecologic

Tulcea – pe locul I în ţară la suprafaţa cultivată în sistem ecologic

În judeţul Tulcea, agricultura ecologică se practică pe circa 35.000 de hectare, situându-se astfel pe primul loc în ţară în acest domeniu, potrivit datelor furnizate de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR).

Piaţa europeană a produselor ecologice este de cca. 20 miliarde euro pe an

Piaţa europeană a produselor ecologice este de cca. 20 miliarde euro pe an

18,5% din suprafaţa agricolă a Austriei este cultivată în sistem ecologic, ceea ce o face să fie statul din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent din suprafaţa agricolă a ţării destinat producţiei ecologice.

Vin banii pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate şi pentru agricultura ecologică

Vin banii pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate şi pentru agricultura ecologică

În cursul acestei săptămâni (18 - 22 iunie a.c.), circa 75 de mii de producători de lapte din zonele defavorizate vor primi 86,37 euro/cap de vacă iar peste 7000 de agricultori care desfăşoară activităţi agricole în regim ecologic vor primi ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

România - în top 15 exportatori mondiali de materii prime ecologice

România - în top 15 exportatori mondiali de materii prime ecologice

România este lider în sud-estul Europei pe agricultura ecologică, iar la nivel mondial se poziţionează între primii 15 exportatori de materii prime ecologice, a declarat preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică "Bio România", Marian Cioceanu.

Subvenţionarea fermierilor aflaţi în conversie ar putea majora considerabil suprafeţa agricolă certificată ecologic

Subvenţionarea fermierilor aflaţi în conversie ar putea majora considerabil suprafeţa agricolă certificată ecologic

Subvenţionarea agricultorilor români care doresc să treacă din agricultura convenţională la cea ecologică ar putea aduce o creştere considerabilă a suprafeţei agricole certificate ecologic, a declarat preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică "Bio România", Marian Cioceanu, la un seminar de profil.

Numărul operatorilor din sistemul agriculturii ecologice din România s-a triplat în 2011

Numărul operatorilor din sistemul agriculturii ecologice din România s-a triplat în 2011

Agricultura ecologică din România şi-a triplat, în 2011, numărul operatorilor activi din sistem, până la 10.000, iar creşterea subvenţiilor în acest domeniu ar putea aduce, la finele anului viitor, o dublare a agricultorilor care vor intra în sistemul de certificare ecologică.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii