Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Cererile pentru agricultura ecologică vor putea fi depuse între 1 septembrie şi 15 octombrie

Publicat: 16 august 2012 - 21:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii din sectorul de agricultură ecologică vor putea depune cererile pentru sprijinul specific pentru 2012 în perioada 1 septembrie - 15 octombrie şi nu vor mai fi obligaţi să nu aibă datorii restante la bugetul local sau de stat ca să poată primi ajutorul financiar.

Pentru beneficiarii care sunt în situația de a încheia un alt contract cu un organism de inspecție și certificare, datorită retragerii aprobării organismului cu care au avut încheiat contract, perioada de depunere a cererilor se prelungește până la 15 decembrie, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea HG 759 /2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

Acelaşi document mai prevede că data de începere a controlului pe teren este 1 noiembrie 2012.

Cea mai importantă modificare este eliminarea condiţiei obligatorii de a nu avea datorii restante la bugetul local sau de stat la data depunerii cererii.

1 milion de euro în plus pentru producătorii din agricultura ecologică în 2012

Potrivit proiectului de HG, suma totală alocată pentru acordarea acestui sprijin va creşte cu 1 milion de euro în 2012, la 4,098 milioane euro: 3,139 milioane euro pentru producţia vegetală şi 959.000 euro pentru producţia zootehnică, unde este inclusă şi creşterea albinelor.

În cazul în solicitările depășesc plafonul alocat pentru fiecare sector, plata anuală suplimentară maximă pe expolatație se diminuează procentual cu aceeaşi valoare pentru toate categoriile de dimensiune a exploatației ale sectorului respectiv, mai prevede proiectul.

De asemenea, în situația în care beneficiarii nu utilizează în totalitate plafonul alocat unui sector pentru care se acordă ajutor specific, respectiv producție vegetală sau producție animalieră, diferența se va redistribui către celălalt sector.

Vizualizat: 2768 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii