Adama
Vinasa Rompak

Impozitarea agriculturii a intrat în vigoare. Iată pentru cât vor plăti fermierii români!

Publicat: 25 ianuarie 2013 - 09:29
25 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
S-au publicat limitele neimpozabile şi normele de venit pentru impozitarea persoanelor fizice din agricultură

Normele de venit pentru impozitul care va fi aplicat persoanelor fizice din agricultură de la 1 februarie au fost publicate miercuri în Monitorul Oficial, perioada impozabilă fiind până la 31 decembrie 2013.

Conform Ordonanţei de urgenţă de modificare a Codului Fiscal, adoptată miercuri de Guvern, nivelul normei de venit a fost stabilit pe fiecare cultură vegetală în parte pentru o suprafaţă mai mare de două hectare, iar în sectorul creşterii animalelor, nivelul normei este în funcţie de specie şi de numărul de animale deţinute.
Normele de venit au fost stabilite pe unitatea de suprafaţă (hectar)/cap de animal sau familie de albine. De asemenea, actul normativ precizează şi care sunt limitele neimpozabile în funcţie de suprafeţele agricole sau de numărul de animale deţinute.

Impozitarea în sectorul vegetal
În cultura vegetală, la cereale, norma de venit pentru o suprafaţă mai mare de două hectare este de 449 de lei, pe unitatea de suprafaţă, la plante oleaginoase de 458 de lei, la cartof de 3.488 lei, sfecla de zahăr - 697 de lei.
În cazul tutunului, norma de venit a fost stabilită la 1.060 lei, pentru o suprafaţă mai mare de un hectar.

La legumele de câmp, limita neimpozabilă este de 0,5 hectare, iar pentru ce depăşeşte această suprafaţă, norma de venit este de 4.001 lei. Legumele în spaţii protejate au o normă de venit de 8.033 lei pentru suprafeţele ce depăşesc 0,2 hectare.
În ceea ce priveşte pomii şi viile pe rod, impozitul se va aplica la o suprafaţă mai mare de 1,5 hectare, respectiv 0,5 hectare, iar normele de venit au fost stabilite la 4.709 lei şi 1.385 de lei pe unitatea de suprafaţă. Limita neimpozabilă la aceste culturi este sub 1,5 hectare (pomi fructiferi) şi de sub 0,5 hectare la vii.
Pentru flori şi plantele ornamentale norma de venit a fost stabilită la 11.773 lei pentru o suprafaţă mai mare de 0,3 hectare.

Limita neimpozabilă la bovine este de două capete
În sectorul de creştere a animalelor, limita neimpozabilă la bovine (vaci şi bivoliţe) este de două capete, iar pentru ceea ce depăşeşte acest număr norma de venit a fost stabilită la 453 de lei pe cap de animal.

La ovine şi caprine, nu sunt impozitate persoanele fizice care deţin până în 10 capete, iar între 10 şi 50 de capete, norma de venit este de 23 lei. Pentru mai mult de 50 de capete norma este de 65 de lei.

La porcii pentru îngrăşat, limita neimpozabilă este de şase capete, iar între şase şi zece capete a fost stabilită o normă de venit de 56 de lei, peste 10 capete fiind de 177 de lei. La păsări de curte norma de venit este de 3 lei pentru un număr între 100 şi 500 de capete şi de 2 lei dacă pentru ceea ce depăşeşte 500 de capete.
Nu se impozitează persoanele fizice care deţin până în 100 de păsări de curte. La familiile de albine, se impozitează cei care deţin între 50 şi 100 de familii, norma de venit stabilită fiind de 70 de lei, iar peste 100 de familii de 98 de lei. Limita neimpozabilă este până la 50 de familii de albine.

Conform actului normativ, începând cu anul fiscal 2014, normele de venit se stabilesc de către direcţiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii şi se aprobă de direcţiile generale ale finanţelor publice, acestea fiind calculate în funcţie de venitul brut obţinut de agricultori din activităţile agricole din care se scad cheltuielile.

Banii din impozite merg la Sănătate
Fermierii care plăteau impozitele prin sistemul de contabilitate în partidă simplă vor fi impozitaţi după modificările Codului fiscal numai pe baza normelor anuale de venit. Impozitul de 16% se va aplica normelor de venit, 5,5 procente din sumele colectate din impozitare urmând să ajungă la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Agricultorii, persoane fizice, vor plăti impozitul după ce încasează banii din producţie, în două tranşe, pe 25 octombrie şi pe 15 decembrie.

Vizualizat: 28556 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [25]  
Pagini: [1]  1   
25.
planoru costica
|
02. 06, 2014. Thursday 17:40

ati vrut ue luati..... din import

24.
calin100
|
10. 01, 2013. Tuesday 11:33

Nu vedeti ca acum trebuie impozitati taranii cu 3,4 sau 5 vaci, adica cei mici, restul vor face rambursari de tva-uri prin care cotizeaza la reprzentantii ministerului agriculturii, finantelor publice si nu in ultimul rand reprezententilor APIA care pun PARAFA, cum ca am 1050 de animale pentru care voi primi tva-ul inapoi in schimb eu nu am decat 6 vaci., dar cine sa auda su sa vada? cei care iau banii sau cei cre-i numara?

23.
Dragota Adrian
|
02. 09, 2013. Saturday 12:31

La aceste impozite care nu stiu dupa ce criteri sau facut fermieri mici si mijloci o sa dispara din agricultura romaneasca prima data trebuia sa combata evaziunea cu produsele aduse de afara pe care nu se platesc impozite,dupa care garantarea proprietati, ce faceti cu poci mistreti care in zonele de deal si de munte compromit 50% din terenul agricol la fel si hoti care degeaba sint prinsi ca nu se ia nici o masura asupra lor,sa nu mai vorbim si de seceta.Sunt de acord cu impozitul dar sa fi fost de la o suprafata de 10 ha.5 bovine, 50 oi.etc. in sus. Ca sa aiba intrare si un tinar sau un nou agricultor sasi lucreze pamintul este o rusine cea ce a facut acest guvern.Nu stiu de ce se tot vorbeste sa se sprijine numai fermele mari sau asociatile este o mare greseala asociatia are alt rol de cumpararea de materie prima si vinzarea productiei obtinute urmariti agricultura FRANTEI si obs.ca fermele au o suprafata agricola pina la 100 ha.si ocupa locul 1 in Europa in privinta agriculturi si industriei privind producerae de utilaje agricole daca doriti va dau si calcule matematice. Cu stima ADRIAN DRAGOTA SEICA-MARE JUD.SIBIU tel.0745641882

22.
bec nicolae emilian
|
02. 03, 2013. Sunday 15:17

Eu cred ca nu este un lucru rau impozitarea , am lucrat in agricultura in spania si acolo se impoziteaza agricultura dar se primesc si subventii consistente in plus ei au irigatii si sisteme antigrindina ,de asemenea asigurarile in agricultura exista pe cand la noi nu , cine iti asigura 1 ha de porumb undeva pe un deal , ne irigat in romania..... birocratii de la noi ar trebui sa rezolve aceste probleme inainte sa ceara banii bietilor amarati care traiesc de pe o zi pe alta sau eventual sa si dea foc la valiza ca e mai simplu.

21.
oldmen
|
02. 02, 2013. Saturday 22:14

Nemernici. taranul va plateste la ora actuala minimum 700 Ron /1Ha coltura mare ,acuma veti mai lua +100 roni deci =800roni am 10 ha =8000roni varsat ne rambursabil TVA + impozit la finante.Nici un muncitor ce lucra la cabluri nu contribuie atat la buget.Ca no r fi toti ministri .Parlamentari si deputati pe care i am votat ,sa mi se rupa mana daca ii mai votez (usl)

20.
nisara
|
01. 30, 2013. Wednesday 19:35

De unde ati dedus ca pfa-urile vor plati in continuare 16% impozit pe venit?

19.
albinutza
|
01. 30, 2013. Wednesday 19:23

Niciodata dar NICIODATA, apicultura nu a fost impozitata in Romania, doar...acum. De ce? pentru ca cei ce se ocupa de destinele agriculturii in tarisoara asta sunt niste...  ! Daca s-ar recupera subventiile platite de APIA, in ultimii patru ani la "baietii destepti", care incaseaza fara sa detina un animal sau un ha de pamant, doar au hartii, milioanele de euro s-ar recupera !

18.
paulcreitaru
|
01. 30, 2013. Wednesday 11:15

Super ok! sunt platitor de impozit de 7 ani-ferma zootehnica cu autorizare si contracte cu medic,protectia muncii,protan....,controale de toate felurile si supravietuiesc alaturi de milionari de tarani pe care demagogii ,compatimesc situatia lor atunci cand primesc subventia pe mii de ha,sute si mi de oi,sue de vaci si nu contribuie cu nimic la buget! defileza in jeepuri ultimul model,si plang dupa evaziune ,au zeci de angajati la negru si cer mai mult...Sa fim demni si sa platim ca orice taxa ,caci toti vrem sa ne fie mai bine.!

17.
dia
|
01. 29, 2013. Tuesday 23:18

asta e ultimul mod al guvernului de a incuraja agricultura tarii noastre, de a sustine micii producatori care or sa dispara definitiv in felul asta
intr un alt articol era scris ca romania detine doar 1% daca nu ma insel din samanta necesara insamantarii din aceasta primavara (parca la cartof era), la anul cred ca o sa fie cu minus acest procent si nu numai la cartof
ma indoiesc ca cine a avut aceasta idee stie cum se face agricultura, cheltuielile necesare, timpul si sa nu uitam riscul secetei sau al inundatiilor care in ultimii ani au fost foarte frecvente
pacat ca neputinta celor care ne guverneaza ca sa nu folosesc un cuvant mai dur este platita tot de noi oamenii de rand
pacat ca nu s a gandit nimeni si la oamenii care traiesc din agricultura, care doar asa isi permit sa si creasca copiii, dar ma indoiesc ca cei care 'au gandit' aceasta impozitare au fost vreodata in situatia de a se gandi daca au cu ce sa si intretina copiii,( eventual de model de masina sa le ia in cazul lor)

16.
slate
|
01. 29, 2013. Tuesday 09:10

daca nu castigi 500 de lei dintr-un ha de cereale atunci de ce il mai pui??? cumpara garul ca iesi mult mai ieftin!!! Despre asta este vorba, daca nu faci norma de venit minima de ce sa mai cultivi? Nu este rentabil

15.
verdes lucian
|
01. 28, 2013. Monday 23:00

Daca sunteti persoana fizica neautorizata se aplica cum scrie mai sus!

14.
verdes lucian
|
01. 28, 2013. Monday 22:58

Acest impozit se adreseaza doar persoanelor fizice neautorizate.Daca aveti PFA,II,IA veti plati in continuare 16%din venit.Pe terenul arendat nu plateste proprietarul impozitul,insa sa nu uitati sa-i platiti dumneavoastra impozitul pe profitul obtinut din arendarea terenului respectiv.Vedeti ca termenul pentru 2012 a fost pana pe 25 ianuarie!

13.
csabi
|
01. 28, 2013. Monday 22:08

as pune pe cel care a initializat legea sa traiasca din 3 ha de pamint sa plateasca aratul discuitul saminta semanatul azotul sau gunoiul ias da si sapa in mana erbicidatul strangerea sau treieratul transportul si ce ramane sa impoziteze si ce ramine sa traiasca cu o familie de 3,4 persoane un an si sa mai ramina si la anu de semanat

12.
Oprea Petre
|
01. 28, 2013. Monday 20:49

Am o intrebare,daca am 5ha de pamant,arendat din anii "90" si pe care platesc impozit pe venitul agricol de cand a fost introdus,cum se aplica noua lege in cazul meu?

11.
iulian olteanu
|
01. 28, 2013. Monday 20:25

nu am inteles bine ma luminati si pe mine?
-adica daca sunt autorizat si lucrez terenul meu platesc 16% din profit ...nu?
-daca sunt autorizat si lucrez teren in arenda impozitul pe terenul arendat il plateste proprietarul(care depaseste 2ha)?

10.
verdes lucian
|
01. 28, 2013. Monday 18:10

intru totul de acord cu cele afirmate de dumneavoastra!Instrainarea catre cetatenii straini a terenurilor nu se poate opri(caci ciac asa ni s-a impus de la UE).Dar oare nu se poate limita?!Sa zicem ca un cetatean strain are voie sa cumpere teren in Romania in limita a ....2 ha sau 5......neaparat cat doreste?

9.
nedelea
|
01. 28, 2013. Monday 15:45

da dom\le gicu asa este aveti dreptate si eu sunt in aceasi situatie si ne plingem ,dar nu credeti ca ne aude cineva?sa stiti ca e vai de noi vrem sau nu birurile tot le vom da.

8.
dorin
|
01. 28, 2013. Monday 15:33

domnii birocrati aproba noul bir pe bietul taran cu2-3 ha de teren dar as vrea sa-i vad  in locul acestora oare ar mai gindi asa.

7.
ioan pop
|
01. 28, 2013. Monday 14:08

cite tipuri de livada sint cultivate,pomi razleti,livada traditionala,livada semiintensiva,intensiva, superintensiva,fiecare tip cu nr de pomi aferenti? productie medie estimata pentru fiecare tip in parte? cheltuieli de productie aferente fiecarui tip de cultura?toate sint in norma de profit de 4709 ron per ha?calcul din birou? asa sa fie,?

6.
ion ciobanu
|
01. 28, 2013. Monday 11:51

Dragă gigi, şi voi toţi iobagii româniei. Aş vrea să va aduc aminte, câteve fragmente din imnul rom. Deşteaptă-te române din somnul cel de moarte în care te adânciră barbarii de tirani...(...) Şmecheria nu este de fapt aşa zisa impozitare, ci cu totul alta. Din declaraţile d-lui ministru câteva spicuiri concludente "„Este o măsură care are rolul de a asigura o echitate a impozitării pentru toţi contribuabilii şi toţi cei care realizează venituri din domeniul agricol, având rolul fundamental şi substanţial, pe lângă "crearea unui mediu concurenţial," de a reduce evaziunea fiscală. Mai mult, sistemul de impunere propus este mult diminuat faţă de cel actual, adică sarcina fiscală este undeva la jumătate”, În opinia acestuia, interesul autorităţilor este de a fiscaliza cât mai mult activitatea agricolă şi de a "crea premisele comasării terenurilor" astfel încât activităţile să devină eficiente. Domnilor guvernanţi, care ceconcurenţă stă în faţa tăranului care ară cu boii şi are 11 capete de oi şi 7 porci. Şi a doua furăciune e aşa zi-sa "comasare a terenurilor" şi apoi cine va beneficia de această prevedere legislativă ? Părerea mea. Statul, a negociat ca din 2014 vânzarea terenurilor agricole se va liberaliza şi pentru persoanele fizice străine. Dacă în trecut am fost slugoii celor din est, acum suntem a ciocoilor din vest. Procentul de 40% a tărănimii, din mediul rurral le stă în gât...şi trebuie să dispară...

5.
Sergiu
|
01. 28, 2013. Monday 11:11

În ceea ce priveşte pomii şi viile pe rod, impozitul se va aplica la o suprafaţă mai mare de 1,5 hectare, respectiv 0,5 hectare, iar normele de venit au fost stabilite la 4.709 lei şi 1.385 de lei pe unitatea de suprafaţă.

Daca se poate as vrea sa ma lamuriti pentru ce fel de pomi si vii s-au calculat aceste norme de venit. Nu cred ca poate obtine cineva un asemenea venit la o livada traditionala utilizata extensiv ( ~ 160 pomi / ha).

4.
sergiu
|
01. 28, 2013. Monday 10:42

este o mare tampenie! asta denota cat de putin cunoaste statul situatia din teren. toate cifrele dupa care sunt facute calculele acestea sunt aiurea, facute de niste birocrati sa-si justifice bani pe care ai iau.
de exemplu la bovine: 50% din efectivul inregistrat la DSVSA nu exista pe teren sunt doar pe hartie, ca sa-si ia "smecheri " subventie, iar din ceilanti 50% reali ,cel putin 25% o sa dispara in primul an de la aplicarea acestei legi.
deci teoretic stam bine dar la practica stam prost.

3.
dorel
|
01. 28, 2013. Monday 09:52

Daca cultiv 2ha de cartofi timpurii,iar dupa aceea plantez varza ,in ce categorie de impozitare intru?Multumesc!

2.
gicu
|
01. 28, 2013. Monday 09:07

Buna,
am citit anuntul dat cu privire la inpozitarea micilor proprietari din agricultura , dar se pare ca noi cei multi suntem victima celor putini si care se cred invicibili ati cautat pe google despre acest MINEA SORIN sa vedeti si voi ce saracut e saracul de el ii e frica ca ii va confisca guvernul POnta averea si sa dat cu cel mai slab din guvern , - dinduse prooroc ca de noi Romani ne pricepem dupa 1989 numai la a ne uita in gradina altuia cum e si proverbul ala pe care d-l Ministru cred ca la uitat - acest MINA SORIN - un nimeni de altfel striga HOTII IN timp ce el FURA , PINA CIND D-NULE MINISTRU MAI ACCEPTATI ASA CEVA NU E POSIBIL , __ SINT DE ACORD CU INPOZITAREA AGRICULTURI DAR IN ACELASI TIMP VA ROG DIN SUFLET ,- SCOATETI I LA TABLA PE ASA ZISI TOP 300 AI ROMANIEIGEN ...................... PE CARE PRESA II RIDICA IN SLAVI MAI MAI SE VA TREZI VREUN PROCUROR SAU POLITIST SAI FACA INVENTARUL SI SA JUSTIFICE ACEA AVERE.
Domnule Ministru aveti cunostinta de faptul ca si in agricultura cit si in asa zisul comert cu cereale , imputuri , motorina , prestari servicii etc acete firme au prosperat in un an cit alti in 10 , v-ati pus aceasta intrebare , e acolo cautati fratilor ca acesti asa zisi SC comit multe matrapazlicuri - nu declara cantitatea reala pe ha , vinde produse cu facturi false sau de loc , si cu privire la angajati daca nu stiti tot eu va spun ca le da un salariu minim pe economie pe statul de plata si in mina le da triplu salariului pe economie si asta ce inseamna d-lor ministri ca ne furam caciula singuri si de ce sa plateasca el la stat cind poa sa -l fenteze , aici angajati d-vs personal calificatiil ca si camicazele si trimitetii in teren sa vina cu tolba plina si aplicati legea mai repede pina nu se trezeste Basescu dinaceasta anemie. va multumesc

1.
gigi
|
01. 28, 2013. Monday 08:00

am o intrebare pentru ministru agriculturi familia mea dtine o suprfata 3,35 hectare si din aces pamint traim 12 persoane oare este corect il intreb pe guvernanti ce mai trebui sa dam la stat daca sintem atitia pe acest pamint sinte 3 famili pe aceasta suprafata de pamint care fiecare avem cite o vaca si cite 10 capre oare la vaci si l capre nu o sa dam inpozit dar la pamint da se mai merita sa muncim acest pamint sau trebui sa il dam la alti asa vrea acest guvern ai sa gindim rational dar si spre bine taranului nu va bucurati ca sinteti la conducrea tari va putm da si jos cu totul

Rezultate: [25]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii