Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Proiectele cu investiţii în exploataţiile forestiere au nevoie de autorizaţie de mediu

Publicat: 19 august 2011 - 13:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Beneficiarii fondurilor europene acordate pentru investiţii în exploataţiile forestiere prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), trebuie să obţină autorizaţia de mediu pentru proiectele contractate.

Odată cu intrarea în vigoare a Ordinului Ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile nr.1298/ 2011 pentru modificarea procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, proiectele care prevăd desfăşurarea de activităţi de exploatare forestieră vor avea nevoie de autorizaţie.

Toţi titularii care s-au prezentat la Agenţiile de Protecţie a Mediului au primit un document prin care erau informaţi că autorizaţia de mediu nu este necesară. În acest moment, însă, pentru aceeaşi activitate, cei care se prezintă după apariţia Ordinului nr. 1298/ 2011 primesc un document în care se precizează necesitatea emiterii unei autorizaţii de mediu.

APDRP şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) au  stabilit de comun acord că ambele documente sunt valabile. Însă, în conformitate cu Instrucţiunile de plată, precum şi cu Procedura de autorizare plăţi aprobată, beneficiarul de fonduri europene nerambursabile trebuie să depună la ultima cerere de plată, pe lângă alte documente, şi pe cele eliberate de autorităţile de mediu.

Aşadar, APDRP ca efectua ultima tranşă de plată numai după obţinerea de către beneficiar a autorizaţiei de mediu şi depunerea acesteia la dosarul cererii de plată.

Vizualizat: 3163 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Agricultura ar putea fi o sursă pentru răcirea planetei

Agricultura ar putea fi o sursă pentru răcirea planetei

Prin selectarea atentă a varietăţilor de plante agricole cultivate, o mare parte din Europa şi America de Nord ar putea avea vara temperaturi mai mici cu până la un grad, arată un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Bristol (Regatul Unit).

Polonia: Avere cu (false) plantaţii ecologice

Polonia: Avere cu (false) plantaţii ecologice

În ceea ce priveşte fraudarea Uniunii Europene, fiecare are propria sa specialitate: grecii inventează măslini din plastic, italienii portocale virtuale. În Polonia, sunt populare fermele bio. Doar că ele sunt perfect legale, scrie Polityka. 

86 hectare vor fi împădurite în Oradea

86 hectare vor fi împădurite în Oradea

În şedinţa Consiliului Local de ieri, 4 august a.c., a fost aprobată participarea municipiului Oradea la un program în cadrul căruia urmează să se împădurească 86 de hectare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii