Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Viticultorii din Vrancea vor primi banii pentru reconversie abia în 2012

Publicat: 31 octombrie 2011 - 23:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Viticultorii din judeţul Vrancea vor primi cu întârziere banii pentru proiectele de reconversie şi restructurare a plantaţiilor viticole.

Anunţul privind întârzierea plăţilor către viticultori a fost făcut în 31 octombrie 2011 de către directorul Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală (DADR), Costică Neaţă, în şedinţa Comisiei de Dialog cu Persoanele Vârstnice convocată de Instituţia Prefectului Vrancea.

Plantaţie viticolă_b

Şeful DADR Vrancea a declarat că, la această dată, bugetul pe 2011 alocat la nivel naţional pentru proiectele de reconversie a exploataţiilor agricole, de 40 milioane euro, a fost depăşit, valoarea lucrărilor proiectelor ridicându-se la 98 milioane euro. Acesta a dat, însă, asigurări că nu există riscul ca agricultorii să nu îşi primească banii, ci doar ca plăţile să fie amânate pentru anul viitor.

„La nivelul judeţului Vrancea avem 153 de proiecte pentru circa 800 de hectare. Cele mai multe proiecte sunt pentru reconversia plantaţiilor viticole, respectiv 753 hectare. Singurul risc este amânarea plăţilor pentru 2012. Nu există riscul să nu fie fonduri pentru proiectele depuse”, a afirmat directorul DADR Vrancea, citat de Agerpres.

Vizualizat: 2454 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Vrancea: O delegaţie chineză, interesată de vinurile lui Ceauşescu

Vrancea: O delegaţie chineză, interesată de vinurile lui Ceauşescu

Un grup de investitori chinezi a sosit, zilele trecute, în judeţul Vrancea pentru a achiziţiona vinuri vechi, de… colecţie. Este vorba de băuturi  scumpe, ale căror valoare poate depăşi câteva zeci de mii de euro, cum este cazul vinurilor franceze foarte rare.

Chinezii sunt interesaţi de vinurile vechi de Vrancea

Chinezii sunt interesaţi de vinurile vechi de Vrancea

Interesaţi de viticultura din Vrancea, mai mulţi investitori din China a vizitat, joi, câteva crame din judeţ pentru o posibilă investiţie în acest domeniu.

Licitaţiile şi investiţiile în vinuri se vor diminua în 2012

Licitaţiile şi investiţiile în vinuri se vor diminua în 2012

Licitaţiile de vinuri derulate la nivel mondial precum şi investiţiile în vinuri vor încetini anul următor, pe măsură ce criza din zona euro şi încetinirea economiei americane îşi vor face simţite efectele asupra industriei vinului, a apreciat, expertul spaniol Pancho Campo, preşedinte al Academiei de Vin a Spaniei.

Viticultorii buzoieni au producţii mai mici, dar de bună calitate

Viticultorii buzoieni au producţii mai mici, dar de bună calitate

În această toamnă, viticultorii buzoieni au obţinut o producţie de struguri de circa 6.000 de kilograme la hectar, cu aproape 20 la sută mai puţin decât în anul precedent.

Importurile de vin au crescut, iar piaţa vinului din România a scăzut

Importurile de vin au crescut, iar piaţa vinului din România a scăzut

Din cauza crizei economice, piaţa vinului din România a scăzut în ultimii trei ani, de la 450 la 350 milioane euro, iar importurile de vin s-au dublat la şase luni, potrivit datelor Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV).

Scandal pe piaţa vinului: PNVV acuză Jidvei, Ministerul Agriculturii răspunde

Scandal pe piaţa vinului: PNVV acuză Jidvei, Ministerul Agriculturii răspunde

Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol (ISCTV), ”organismul guvernamental abilitat în executarea controalelor oficiale pentru asigurarea calităţii şi conformităţii produselor vinicole destinate consumului uman”, a aflat după apariţia unor articole în presă că unele vinuri produse de Jidvei ar putea fi falsificate prin adăugarea de zahăr din sfeclă şi de apă, însă analizele oficiale ale probelor prelevate de ISCTV din loturile incriminate au arătat că vinurile sunt autentice, precizează Ministerul Agriculturii.

APIA poate face plăţile direct către prestatori în proiectele de reconversie vinicolă

APIA poate face plăţile direct către prestatori în proiectele de reconversie vinicolă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a răspuns pozitiv cererii Patronatului Naţional al Viei şi Vinului pentru ca plăţile reprezentând sprijin financiar pentru măsura de restructurare/reconversie în domeniul vitivinicol să fie făcute direct în contul prestatorului de servicii cu care beneficiarul are încheiat un contract.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii