ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Un NOU RECORD pentru industria germană a mașinilor agricole

Publicat: 09 februarie 2021 - 13:14
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de utilaje agricole și tractoare din Germania au realizat vânzări record în ultimul an. Cu o creştere a producției de 5% şi un total de până la 9 miliarde de euro, industria constructoare de maşini agricole a atins un nou record istoric, chiar în anul COVID-19, aşa cum se arată într-un comunicat al Federaţiei germane de inginerie, secţiunea pentru maşini agricole (VDMA - Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau).

Principalul "motor" care a condus la buna desfășurare a activităţii sectorului mașinilor agricole a fost cursul excepțional al prețului la grâu și cerealele furajere, care a crescut brusc din iulie 2020 și a ajuns între timp la un nivel maxim pentru ultimii zece ani. "Chiar și în perioade de criză, produsele agricole și alimentele sunt la mare căutare. Agricultura și utilajele agricole sunt considerate relevante din punct de vedere sistemic. Acest lucru aduce beneficii fermierilor, consumatorilor și industriei noastre" a declarat dr. Bernd Scherer, director general, Agricultural Machinery Association - VDMA.

Stimulente pentru investiţiile în tehnologie ecologică

Stimulentele guvernamentale pentru investițiile care promovează procesele de producție ecologice și prietenoase cu mediul în agricultură au sporit, de asemenea, apetitul de cumpărare al fermierilor și contractorilor din Europa și SUA. „Soluțiile de proces inteligente care reduc în mod semnificativ utilizarea motoarelor diesel, a îngrășămintelor și a produselor chimice de protecție a culturilor, în acelaşi timp cu sporirea producției agricole au modelat de mult portofoliile de produse din industria noastră”, a spus dr. Bernd Scherer.

Deutz_serie_8_Krone_b

Creștere în segmente cheie

Industria constructoare de maşini agricole a înregistrat o creștere în mai multe segmente cheie în 2020. Tractoarele conduc cu o creștere a vânzărilor de 11%, care a fost, de asemenea, legată de acumularea capacității de producție suplimentare în Germania. Producătorii de maşini şi echipamente pentru distribuţia de îngrășăminte și produse de protecție a plantelor au închis, de asemenea, anul 2020 cu succes. Constructorii de maşini pentru aplicarea cu înaltă precizie a produselor pentru protecţia plantelor au realizat o creștere de două cifre a vânzărilor, în timp ce producătorii de echipamente pentru distribuirea îngrășămintelor au avut o creștere la fel de respectabilă de 6%. Ambele segmente au reușit astfel să continue tendința pozitivă din anii precedenți.

Dr_Bernd_Scherer_VDMA_b

Stabilitate în sectorul mașinilor agricole

"Ceea ce este deosebit de plăcut este că vedem o creștere foarte susținută. Industria mașinilor agricole se află în creştere fără întrerupere din 2017, ceea ce face din sectorul nostru o ancoră importantă de stabilitate în sectorul ingineriei şi a construcţiilor de mașini" a afirmat dr. Bernd Scherer.

În anul curent, VDMA se așteaptă la o creștere suplimentară pe piaţa clienților finali pentru utilaje agricole și tractoare, cu o creștere reînnoită a vânzărilor de 5%, care pare a fi realistă conform previziunilor actuale.

vdma_logo_b

VDMA

Peste 180 de producători de mașini agricole, tractoare și sisteme software sunt afiliaţi Asociației Mașinilor Agricole a VDMA. Cu 125.000 de angajați în Europa, din care aproximativ 30.000 doar în Germania, industria constructoare de mașini agricole este unul dintre sectoarele de frunte ale economiei europene.

VDMA reprezintă aproximativ 3300 de companii germane și europene din sectorul ingineriei mecanice și a instalațiilor, cu aproximativ patru milioane de angajaţi în Europa, din care mai mult de un milion dintre ei doar în Germania.

Vizualizat: 1448 | Video Video 1 2 3 4 5 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ȘEFUL APIA: MAI MULȚI BANI PENTRU SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ȘEFUL APIA: MAI MULȚI BANI PENTRU SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat luni, 8 februarie 2021, că fermierii și crescătorii de animale vor beneficia de subvenții mai mari pentru următorul exercițiu financiar, 2023-2027.

PROGRAME AJUTOR FINANCIAR FERMIERI!

PROGRAME AJUTOR FINANCIAR FERMIERI!

COMUNICAT. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) contribuie la relansarea economiei românești prin Planul Național de Investiții și Relansare Economică cu patru programe, aprobate în baza Cadrului Temporar de ajutor de stat, anunță un comunicat al FNGCIM, transmis astăzi pentru AGROINFO.

John Deere NU va participa la AGRITECHNICA 2021

John Deere NU va participa la AGRITECHNICA 2021

Conform tradiţiei, cel mai mare târg din lume pentru utilaje agricole, Agritechnica, urmează să aibă loc în perioada 14-20 noiembrie 2021. Organizatorul expoziției, DLG (Societatea Germană pentru Agricultură) așteaptă mai mult de 2.000 de expozanți în Hanovra, iar mulţi producători de maşini agricole şi-au anunţat deja participarea. În aceste condiţii, John Deere, unul dintre liderii mondiali în domeniu, tocmai a anunţat că nu va participa la următoarea ediție Agritechnica datorită pandemiei COVID.

YOHT - Un nume nou în industria anvelopelor off-road

YOHT - Un nume nou în industria anvelopelor off-road

Yokohama Off-Highway Tyres (YOHT) este noua identiate sub care vor fi prezentate global brandurile de anvelope Alliance, Galaxy și Primex, după ce la nivel corporativ Alliance Tire Group (ATG) a dispărut. Prin această mişcare, Yokohama Rubber Co. proprietarul ATG, doreşte consolidarea activitățiilor sale globale de anvelope off-road într-o singură entitate.

Un nou model de top în familia Tempo L de la Väderstad

Un nou model de top în familia Tempo L de la Väderstad

După semănătoarea Tempo L24 lansată în 2018, Väderstad anunţă acum intrarea în producţie a celei mai mari semănătoare din acestă gamă - Tempo L32, cu distanţa dintre rânduri de 375mm şi 32 de secţii de semănat alimentate direct dintr-un buncăr de 3.000 de litri. Pentru a gestiona distanța mai mică dintre secţiile de semănat, producătorul suedez a plasat alternativ fiecare a doua secţie de semănat pe altă bară de semănat şi, de asemenea, a fost proiectat un unghi mai îngust între brăzdare şi discurile de semănat.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii