Adama
Agreena
AGRICOVER

TRACTORUL New Holland HIBRID - mai puţine emisii de dioxid de carbon

Publicat: 07 octombrie 2020 - 11:54
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Prezentat oficial în cadrul unui eveniment transmis live şi cunoscut oficial sub denumirea de H2 Dual Power, tractorul New Holland T5.140 AutoCommand foloseşte un amestec de hidrogen și motorină (combustibil dual) şi emite cu cel puţin 40% mai puţin dioxid de carbon. Acest tractor hibrid este rodul colaborării dintre contractorul Jos Scholman din Nieuwegein (Olanda) şi New Holland Agriculture şi este dotat cu un motor diesel FPT care respectă standardul Stage V, relatează Mechaman.nl.

Aceeaşi performanţă - poluare redusă

Folosind amestecul de hidrogen gaz și motorină se poate obține aceeași performanță de combustie la motor. Hidrogenul gazos este alimentat în motor la o presiune de 8 bari prin colectorul de admisie a aerului și adăugat la amestecul diesel/aer. Compresia aprinde motorina şi asigură o temperatură suficient de ridicată pentru ca şi hidrogenul să se aprindă. Amestecul de hidrogen nu conține carbon şi arde curat, ceea ce va determina în medie cu 40-45% mai puține emisii de CO2.

Conținutul maxim de hidrogen gazos în amestecul de combustibil este de 65%, dar procentul de motorină trebuie mărit pentru lucrările grele de câmp pentru a se menţine o forţă de tracţiune suficientă.

Hidrogenul este presurizate la 350 bari şi stocat în cele cinci rezervoare din oțel plasate deasupra cabinei. Buteliile de hidrogen pot stoca cca. 470kg hidrogen gaz (11,5 kg hidrogen pur), suficient pentru opt ore de funcţionare, dar tractorul poate să funcţioneze şi numai cu motorină.

New Holland dual_b

Mai scump, dar mai "verde"

Contractorul Jos Scholman are deja două tractoare New Holland T5.140 H2 Dual Power pe care le foloseşte pentru cosit și transport, iar planul este să mai achiziţioneze încă două unităţi înainte de sfârșitul acestui an.

Jos Scholman produce hidrogen cu ajutorul curentului electric pe care compania îl generează prin panouri solare. În plus, compania construiește o stație de alimentare cu hidrogen în Nieuwegein.

Kitul de hidrogen H2 Dual Power costă 70.000 euro şi este în prezent disponibil doar pentru modelul T5.140 cu cutie de viteze continuu variabilă - AutoCommand. Pentru a se realiza injecția de hidrogen trebuie modificat şi software-ul motorului.

În prezent hidrogenul este de trei ori mai scump decât motorina. În viitor aceste cheltuieli suplimentare vor fi uşor de recuperat deoarece guvernele cer motoare "curate" și sunt dispuse să plătească pentru asta.

Vizualizat: 5128 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

URGENT LA APIA CU CEREREA PENTRU AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO PE FERMA DE ANIMALE! LISTA ACTELOR NECESARE!

URGENT LA APIA CU CEREREA PENTRU AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO PE FERMA DE ANIMALE! LISTA ACTELOR NECESARE!

AJUTOR MĂSURA 21. Mulți dintre crescătorii de animale care beneficiază doar de ajutorul național tranzitoriu din zootehnie, ANT sau ANTZ, subvenție plătită de la bugetul național, nu au înțeles că beneficiază de ajutorul acordat pe Măsura 21 Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19.

CRESCĂTORII DE ANIMALE REVOLTAȚI: NE MOR ANIMALELE PENTRU CĂ MEDICUL VETERINAR NU VINE CÂND ÎL CHEMI!

CRESCĂTORII DE ANIMALE REVOLTAȚI: NE MOR ANIMALELE PENTRU CĂ MEDICUL VETERINAR NU VINE CÂND ÎL CHEMI!

VOCEA FERMIERILOR! Crescătorii de animale din România reacționează dur la adoptarea legii prin care medicii veterinari au monopolul în ce privește consultarea, diagnosticarea, efectuarea acţiunilor de imunoprofilaxie şi tratarea animalelor, controlul comercializării cu amănuntul şi utilizării produselor medicinale veterinare. Fermierii spun că le-au murit animalele, pentru că, de cele mai multe ori, medicul veterinar nu vine când e chemat. În plus, tratamentele, manopera sunt scumpe.

DUPĂ MARȘUL TRACTOARELOR, FERMIERII DOBROGENI SCRIU CU UTILAJELE AGRICOLE MESAJUL: VREM APĂ!

DUPĂ MARȘUL TRACTOARELOR, FERMIERII DOBROGENI SCRIU CU UTILAJELE AGRICOLE MESAJUL: VREM APĂ!

“VREM APĂ” este mesajul pe care Grupul de Inițiativă Civică a Fermierilor Dobrogeni îl lansează public odată cu întâlnirea de lucru de joi, 10.09.2020, care va avea loc la Ministerul Agriculturii, dintre fermieri și oficiali ai instituției de resort, precizează comunicatul transmis de fermierii dobrogeni pentru AGROINFO.

JOHN DEERE renunță la EXPOZIŢIILE AGRICOLE din Europa! Până când e valabilă decizia!

JOHN DEERE renunță la EXPOZIŢIILE AGRICOLE din Europa! Până când e valabilă decizia!

DECIZIE. Pandemia cauzată de virusul COVID-19 a determinat grupul John Deere să renunţe la participarea sa la orice eveniment expoziţional şi demonstraţii de utilaje din Europa şi statele CSI, până la 31 octombrie 2021.

Schimbare la vârful AGCO

Schimbare la vârful AGCO

Martin Richenhagen, Președinte şi CEO al AGCO a anunțat că se va retrage din funcţie la 31 decembrie 2020. De asemenea, Consiliul de administrație al AGCO l-a numit pe Eric Hansotia, în prezent vicepreședinte senior și director operațional, pentru a-l succeda pe Richenhagen în funcția de președinte și director executiv începând cu 1 ianuarie 2021. În plus, Eric Hansotia a fost ales în Consiliul de administrație cu efect imediat.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ca-n poveşti...

Ca-n poveşti...
- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă precum Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00, nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie! Detalii