Adama
Agreena
AGRICOVER

Tehnică agricolă la superlativ în câmpurile de la Fundulea

Publicat: 01 iunie 2015 - 21:39
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   | Print | Trimite unui prieten

A cincea ediţie a expoziţiei în câmp AgriPlanta - RomAgroTec se desfăşoară în perioada 4-7 iunie, la Fundulea, în judeţul Călăraşi. Evenimentul reuneşte toţi producătorii şi importatorii de utilaje agricole care activează în prezent pe piaţa românească.

Ca şi în anii precedenţi, organizatorul - DLG InterMarketing - a alocat o suprafaţă generoasă (16.000 mp) pentru demonstraţiile practice cu tehnică agricolă de ultimă oră, unde vizitatorii, în special fermierii interesaţi, se vor putea convinge de performanţele în lucru ale maşinilor şi utilajelor agricole înscrise în program. Demonstraţiile din teren vor fi coordonate şi comentate de către Ovidiu Ranta, profesor universitar Catedra de mecanizare a USAMV Cluj-Napoca. Specialistul în mecanizare agricolă ne-a oferit detalii despre noutăţile tehnice care vor fi prezente la expoziţia de la Fundulea.

Pe ce suprafaţă se vor desfăşura demonstraţiile şi în ce condiţii?
Ovidiu Ranta: Pentru lucrările solului avem pregătite 10 hectare, suprafaţă împărţită în zona de prelucrare a solului, zona de prelucrare a miriştii şi zona de semănat. Această tematică a fost stabilită în funcţie de numărul agregatelor şi de numărul de participanţi. Va fi repartizată câte o demonstraţie pe zi la lucrările solului, iar la tehnici moderne pentru protecţia plantelor avem pregătite două demonstraţii pe zi la deplasarea pe teren denivelat - “Bumpy Road”.

Care sunt beneficiile acestor demonstraţii practice în informarea publicului vizitator?
Ovidiu Ranta: În primul rând este un foarte bun mijloc de comunicare şi de a demonstra sau de a arăta „pe viu” performanţele şi caracteristicile tehnice ale maşinilor direct în câmp, astfel încât fermierii să îşi poată alege tehnologia potrivită în funcţie de specificul zonei în care lucrează şi în funcţie de specificul culturilor. Diferenţa majoră dintre o expoziţie statică şi una dinamică este tocmai acest element - demonstraţiile practice, punându-se maşinile în mişcare, exact acolo unde au fost ele gândite să lucreze; se poate vedea imediat efectul asupra solului sau influenţa asupra plantelor, dacă discutăm de maşinile pentru tratamentele fitosanitare, ceea ce înseamnă cu siguranţă un mijloc mult mai exact de informare şi de documentare în alegerea unei maşini sau a unei tehnologii de către fermier.

Care este feedback-ul din partea fermierilor?
Ovidiu Ranta: Există un feedback deosebit de pozitiv, lumea este foarte mulţumită şi sunt foarte mulţi fermieri din toată ţara care vin doar pentru a vedea demonstraţiile. Oamenii vor să vadă maşinile în lucru şi, în general, ei ştiu cam ce îşi doresc. În ziua de astăzi, fermierii români sunt destul de avansaţi în ceea ce priveşte cunoaşterea tehnicii, au ajuns la un nivel la care doresc să facă lucru de fineţe şi atunci vor sa vadă maşinile în lucru.

Dezvoltată ca o platformă de comunicare şi networking pentru profesioniştii din agricultură, expoziţia AgriPlanta - RomAgroTec 2015 se desfăşoară pe suprafaţă totală de 60.000 mp, fiind structurată pe mai multe zone: zona de expunere în aer liber, zona de demonstraţii cu maşini agricole şi zona de loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole.

PROGRAM DEMO AGRIPLANTA
“Tractor şi Tractorist” - Vino şi testează-ţi abilităţile în manevrarea tractoarelor (zilnic, între 4 şi 7 iunie)
Demonstraţii comentate cu maşini agricole în acţiune (zilnic, între 4 şi 7 iunie):
- de la orele 11.00 şi 15.30: “Tehnici moderne pentru protecţia plantelor” - maşini de erbicidat testate în condiţii de câmp, pe “Bumpy Road” (simulare teren accidentat)
- de la ora 13.00: “Lucrările solului şi semănat” - prezentare de maşini agricole în lucru pentru tehnologii moderne
NOU! Importanţa tehnologiei în garantarea veniturilor fermierilor şi a calităţii produselor. Ateliere tematice cu aplicabilitate practică.

harta-demo_b

agriplanta-demo_b

Vizualizat: 2544 | Video Video 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Evenimentul săptămânii: Agriplanta RomAgroTec 2015 la Fundulea!

Evenimentul săptămânii: Agriplanta RomAgroTec 2015 la Fundulea!

Expozitia AgriPlanta – RomAgroTec ediția 2015 este organizată în perioada 4-7 iunie, în localitatea Fundulea din județul Călărași. Fermieri, iată ce vă rezervă acest eveniment:

AgriPlanta pune agricultura în mişcare!

AgriPlanta pune agricultura în mişcare!

În condiţii de câmp, după cum îi este specificul, cu vânt şi puţină ploaie, expoziţia AgriPlanta VEST şi-a deschis porţile.

Agenda evenimentelor AgriPlanta Vest 2014

Agenda evenimentelor AgriPlanta Vest 2014

AgriPlanta Vest – conceptul expozițional integrat unic în România îşi deschide porţile în perioada 4-7 septembrie 2014 la Carani, în județul Timiș.

Concurs la AgriPlanta Vest: Un ştiulete cu greutate!

Concurs la AgriPlanta Vest: Un ştiulete cu greutate!

Ai cultivat porumb anul acesta? Alege din cultura ta cel mai greu ştiulete şi vino cu el la AgriPlanta Vest; poate fi câştigător!

Dovleacul Uriaş te aşteaptă la AgriPlanta Vest! Vino şi ghiceşte-i greutatea!

Dovleacul Uriaş te aşteaptă la AgriPlanta Vest! Vino şi ghiceşte-i greutatea!

Noi... expunem Dovleacul Uriaş, Tu... ghiceşte-i din ochi greutatea! Îl cântărim împreună în ultima zi a expoziţiei AgriPlanta Vest şi premiem cea mai apropiată estimare de greutatea reală.

AgriKids – evenimente pentru copii la AgriPlanta Vest

AgriKids – evenimente pentru copii la AgriPlanta Vest

DLG InterMarketing a prezentat în repetate rânduri componenta tehnică a expoziţiei în câmp AgriPlanta Vest 2014. Acum a venit rândul componentei de suflet, şi anume copiii!

AgriPlanta Vest: Participă şi tu la concursurile Ferma!

AgriPlanta Vest: Participă şi tu la concursurile Ferma!

Vino la AgriPlanta Vest între 4 şi 7 septembrie, la Carani, judeţul Timiş şi participă la concursurile Ferma!

Noutăţi la AgriPlanta Vest!

Noutăţi la AgriPlanta Vest!

Numai la AgriPlanta Vest, ce se va desfășura în perioada 4-7 septembrie 2014, zilnic între orele 9-18, la standul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (standul A3) vor avea loc demonstrații comentate pentru testarea mașinilor fitosanitare.

AgriPlanta - RomAgroTec 2014 între succes și provocare: 198 de firme expozante și 9.520 de vizitatori

AgriPlanta - RomAgroTec 2014 între succes și provocare: 198 de firme expozante și 9.520 de vizitatori

198 de firme expozante din 14 țări și peste 9.520 de fermieri, specialiști, oficialități, jurnaliști, dar și grupuri de elevi și studenți au participat la expoziția în câmp AgriPlanta - RomAgroTec, ediția a 4-a, organizată în perioada 5-8 iunie 2014, lângă Fundulea, județul Călărași, pe un teren agricol de peste 30 de hectare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii