Adama
Agreena
AGRICOVER

Student la Mecanizare agricolă

Publicat: 21 iulie 2014 - 10:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara este singura universitate de ştiinţe agricole din ţară care are specializarea Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie Alimentară (MIAIA).

Aceasta este o specializare foarte căutată în ultimii ani de către absolvenţii de liceu, datorită cererii destul de mari de specialişti în acest domeniu, atât în Regiunea V Vest, cât şi în celelalte regiuni ale ţării.

mecanizare-agricola-2014_b

În anul 2012 specializarea MIAIA pentru cursurile de zi a fost acreditată conform raportului ARACIS, nr. 6050 din 20.12.2012, conform domeniului de studii universitare de licenţă HG 966/2011, în baza OUG75/2005, aprobată prin Legea 87/2006 şi a HG 1418/2006. Acest lucru a fost posibil printr-o colaborare foarte bună între USAMVB Timişoara şi Universitatea Politehnica din Timişoara, prin protocolul încheiat între cele două universităţi nr. 17686 din 18.12.2012 (UPT), respectiv 8462 din 18.12.2012 (USAMVB Timişoara) şi semnat de către cei doi rectori. A fost un pas foarte important făcut de cele 2 universităţi pentru dezvoltarea acestei specializări în viitor. Diploma şi titlul obţinut de absolvenţi este cel de "inginer mecanic" în specializarea "Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industrie alimentară”. Capacitatea de şcolarizare în primul an de studii, la învăţământ "cu frecvenţa" este de 50 de locuri, conform Raportului ARACIS. 25 de locuri sunt la “buget” şi 25 de locuri sunt la “cu taxă”.

Absolvenţii se pot angaja în domenii precum:
• Fabrici de producţie în domeniul maşinilor agricole şi instalaţiilor pentru industria alimentară (proiectare, construcţie, etc.);
• Fabrici de producţie în domeniul automotive;
• Firme pe partea de distribuţie tractoare, maşini agricole, maşini de recoltat, combine şi utilaje pentru industria alimentară care sunt dealeri pentru marile firme din lume din acest domeniu (service, piese de schimb, vânzări, diagnoză).
• Ferme agricole şi zootehnice (exploatare, service, etc.);
• Service pentru maşini agricole şi instalaţii pentru industria alimentară;
• Service Auto;
• Institute de cercetare în domeniul maşinilor agricole şi instalaţiilor pentru industria alimentară;
• Învăţământ preuniversitar şi universitar;
• Direcţiile Agricole Judeţene;
• Oficiile Judeţene de Consultanţă Agricolă (Camerele Agricole);
• Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Practică de specialitate în companii de renume

Absolvenţii şi studenţii noştri au fost angajaţi după terminarea studiilor sau chiar în timpul acestora, au făcut practică în timpul studenţiei, şi-au făcut proiectul de diplomă, şi-au făcut laboratorele, au beneficiat de materiale de ultima generaţie în domeniul maşinilor şi instalaţiilor din agricultură, la firme de prestigiu din domeniu, precum: IPSO John Deere România, dealer tractoare şi combine John Deere; Agrocomerţ Holding Timişoara – dealer Claas, Lemken şi Amazone România; Titan Machinery – dealer tractoare şi combine Case; Maschio – Gaspardo România; Claas România; MEWI Orţişoara – dealer tractoare Fendt, Valtra şi Challenger, combine Fendt, dealer maşini agricole Horsch; Tehnologia Agricolă Voiteg; Munax Timişoara – dealer tractoare Landini; Combinatul Agroindustrial Curtici; Vest Tract – dealer tractoare Belarus; DDA Cons Săcălaz – dealer tractoare Deutz Fahr; Banat Tractor Service; Recosemtract; Tehnodiesel – Dudeştii Noi, dealer tractoare Massey Ferguson; MAP Agricultură; Agroline Oradea; Hunrom Oradea; Tehnofavorit Bonţida; Tadis Agro; Wirax Sântion, Jud. Bihor; Big Dutchman; Agri Inovaţie – sisteme de precizie GPS pentru agricultură; Gea Westfalia România; Vaderstad România; Bergerat Monnoyeur Caterpillar România; Guttler; Austro Disel – dealer tractoare Massey Ferguson; Trelleborg România; Silotech S.R.L.; Baywa Technik Germania; Agritronic – sisteme de precizie GPS pentru agricultură; COMTIM Smithfield; DLG Intermarketing; etc..

student-la-mecanizare_b

Obiective propuse

În cadrul acestei specializări se formează ingineri mecanici capabili să conceapă, să îndrume şi să conducă procese tehnologice specifice maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, atât în industrie, cât şi în agricultură.

Obiectivele acestei specializări sunt: analiza, calculul şi proiectarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară; cunoaşterea proceselor tehnologice şi a instalaţiilor specifice agriculturii şi industriei alimentare; modelarea şi simularea proceselor din agricultură şi industria alimentară; utilizarea de software specific; însuşirea metodelor privind fabricarea, mentenanţa, fiabilitatea şi exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară; proiectarea, organizarea şi conducerea proceselor de producţie în unităţile constructoare de tractoare, maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară; proiectarea de maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară; conceperea, organizarea şi conducerea tehnologiilor de mecanizare din agricultură şi industria alimentară; organizarea şi conducerea lucrărilor de întreţinere, revizii, reparaţii şi service în unităţile din agricultură şi industria alimentară; abilitatea de a lucra independent şi în echipă; cooperare interdisciplinară şi inovare; cunoaşterea metodelor moderne de conducere a exploataţiilor agricole; cunoaşterea unor elemente financiar-contabile şi aplicarea legislaţiei în domeniul agriculturii şi industriei alimentare în concordanţă cu standardele europene; abilitatea de a fi eficace (a face ceea ce trebuie) şi eficient (a folosi resursele cât mai economic).

Universitatea de la Timişoara deţine singurul “Laborator de maşini pentru protecţia plantelor din România”, realizat în colaboborare cu partea germană, cel care a pus bazele acestuia a fost domnul Dr. ing. Walter Stahli, care a lucrat timp de 15 ani la firma RAU în Germania şi care a predat cursul de “Maşini pentru protecţia plantelor” 10 ani în cadrul Universităţii noastre.

Vrei să fii student la MIAIA? Iată Calendarul admiterii 2014!

Sesiunea iulie 2014
• 14.07.2014 - 28.07.2014 - (De luni până vineri de la ora 8:00 la ora 15:00, iar sâmbată de la ora 8:00 la ora 12:00)
• 28.07.2014 - afişarea rezultatelor
• 29.07.2014 - confirmarea locurilor bugetate până la ora 14:00
• 30.07.2014 - confirmarea locurilor cu taxă
Sesiunea septembrie 2014
• 08.09.2014 - 18.09.2014 - (Înscrieri în limita locurilor rămase libere. În 18.09 înscrieri până la ora 14:00)
• 18.09.2014 - afişarea rezultatelor
• 19.09.2014 - confirmarea locurilor cu taxă
Programul înscrierilor:
• Luni - Vineri 8:00 - 15:00
• Sâmbătă 8:00 - 12:00

Vizualizat: 2713 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Salariul unui tractorist, 15.000 de lei!

Salariul unui tractorist, 15.000 de lei!

29 aprilie 2024 - 14:05

Este nevoie de forță de muncă într-un sector vital al României: agricultura. Pentru prima dată de după Revoluție, salariile din domeniul agricol de la noi concurează cu cele din afară.

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

24 aprilie 2024 - 19:36

Mai mulți fermieri români au rămas fără zeci de mii de euro după ce au făcut comenzi în Germania pentru utilaje agricole. 

Micii fermieri primesc bani să-și ia tractor!

Micii fermieri primesc bani să-și ia tractor!

31 martie 2024 - 20:19

Programul se numeşte “Un tractor pe fermă” şi va fi lansat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la sfârşitul lunii aprilie 2024.

NHR Agropartners devine unic importator în România al utilajelor Claydon

NHR Agropartners devine unic importator în România al utilajelor Claydon

22 martie 2024 - 16:41

NHR Agropartners anunţă cu entuziasm parteneriatul exclusiv cu Claydon, producătorul britanic de renume mondial de semănători directe strip till şi utilaje de prelucrat solul.

Fermierii, protest la Bruxelles cu tractoare şi cauciucuri în flăcări!

Fermierii, protest la Bruxelles cu tractoare şi cauciucuri în flăcări!

26 februarie 2024 - 19:11

La Bruxelles, înaintea reuniunii miniștilor Agriculturii din Uniunea Europeană, fermierii au blocat cu sute de tractoare mai multe străzi și au ars cauciucuri vechi și baloți de paie. 

Utilajele pentru ferme și tinerii fermieri, ultimii la banii AFIR!

Utilajele pentru ferme și tinerii fermieri, ultimii la banii AFIR!

18 februarie 2024 - 20:52

Când se lansează sesiunile de proiecte AFIR pentru intervențiile din Planul Strategic în 2024 și ce sume sunt alocate pentru fiecare sesiune în parte anul acesta!

Utilajele pentru ferme și tinerii fermieri, ultimii la banii AFIR!

Utilajele pentru ferme și tinerii fermieri, ultimii la banii AFIR!

18 februarie 2024 - 20:52

Când se lansează sesiunile de proiecte AFIR pentru intervențiile din Planul Strategic în 2024 și ce sume sunt alocate pentru fiecare sesiune în parte anul acesta!

Mesajul lui Iohannis pentru fermieri, în Parlamentul European!

Mesajul lui Iohannis pentru fermieri, în Parlamentul European!

07 februarie 2024 - 19:24

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Strasbourg, că este o distanţă prea mare între cetăţenii europeni şi clasa politică europeană şi că trebuie să existe o reapropiere, dând ca exemplu protestele fermierilor din întrega Uniune Europeană. „Patru ani ne-a luat, ca să ne dăm seama, după proteste masive, că anumite lucruri trebuie rediscutate cu fermierii?”, s-a întrebat Klaus Iohannis.

AFIR: Finanțare din fonduri europene de peste 1 miliard euro!

AFIR: Finanțare din fonduri europene de peste 1 miliard euro!

06 februarie 2024 - 19:40

Fondurile disponibile pentru investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole, finanțate prin intervenția DR-22 a Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027), au fost consumate integral prin solicitările depuse on-line pe site-ul oficial al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în această perioadă.

Europa fierbe. Fermierii cu tractoarele la Parlamentul European, autostrăzi blocate în Spania, Belgia și Olanda!

Europa fierbe. Fermierii cu tractoarele la Parlamentul European, autostrăzi blocate în Spania, Belgia și Olanda!

06 februarie 2024 - 14:23

Noi proteste ale fermierilor au loc la Parlamentul European în ziua în care președinta Comisiei Europene susține un discurs în fața europarlamentarilor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii