Adama
Agreena
AGRICOVER

Semănătoarea autonomă Horsch RO G 500

Publicat: 12 iunie 2023 - 14:27
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5 6 7   | Print | Trimite unui prieten

Horsch a ales expoziţia internaţională Bahia Farm Show, din Brazilia (Luís Eduardo Magalhães, Bahia), pentru a prezenta lumii noul său concept de semănătoare autonomă, Horsch RO G 500. Proiectul, început în urmă cu 20 de ani, a devenit în sfârșit realitate datorită evoluției informaticii, a senzorilor și a altor tehnologii de ultimă oră în domeniul vehiculelor autonome.

Prezentarea noii semănători s-a făcut după ce mașina a fost testată în a doua jumătate a anului 2022 în timpul campaniei de semănat soia în regiunea Matopiba (Maranhão, Tocantins, Piauí și Bahia), în nord-estul Braziliei, pentru a-și valida capabiităţile tehnologice. „Horsch RO G 500 este o semănătoare autopropulsată cu capacitatea de a urma în mod autonom liniile planificate anterior pe computer. Mașina prezentată permite Horsch să facă pași semnificativi către automatizarea completă și autonomia în domeniu”, a spus CEO-ul companiei din Brazilia, Rodrigo Duck.

Horsch RO G 500_Bahia Farm Show_b

Specificaţii tehnice

Horsch RO G 500 are o unitate motor centralizată, poziționată deasupra rândurilor de plantare, tracţiune dublă şi o distanță între roți de 11 și, respectiv, 4 metri. Prin acestă configuraţie cu un două seturi de patru roți mari şi mici, se reduce compactarea, în principal pe solurile umede. Cele două rezervoarele centrale de semințe au o capacitate totală de 12.000 de litri. "Horsch RO G 500 a fost dezvoltat pentru însămânțarea boabelor de soia, unde volume mari de compartimente pentru semințe sunt utile pentru a crește eficiența operațiunii prin reducerea timpilor de oprire pentru realimentare”, a explicat Michael Horsch, fondatorul companiei și responsabil pentru dezvoltarea mașinii.

Noua semănătoare este dotată cu secţii de semănat din seria Horsch Maestro, cu discuri duble în V, cu roată de limitare a adâncimii, ceea ce asigură plasarea precisă a semințelor și menținerea constantă a adâncimii de semănat. Lățime de lucru este de 24 până la 36 de metri.

Designul Horsch RO G 500 aduce o serie de avantaje: greutatea necesară pentru tăierea rândurilor și discurile de presiune poate fi transferată foarte eficient de la rezervoarele de semințe și motor pe șasiu, la bara de plantare și este distribuită pe toată lățimea de lucru. La rândul său, înălțimea șasiului permite barei de plantare să copieze neregularitățile solului.

Brazilia este, în opinia lui Michael Horsh "foarte interesantă ca punct de lansare al acestui prototip, deoarece ţara dispune de ferme cu suprafețe din ce în ce mai mari și este perfect logic să avem o semănătoare autopropulsată atunci când sunt două recolte pe an".

Semanatoarea Horsch RO G 500_b

O prioritate pentru Horsch

Proiectul de dezvoltare a Horsch RO G 500 este în continuare o prioritate pentru Horsch. Pe lângă tehnologia GPS și îmbunătățirea sistemului de semănat cu trafic controlat pentru mai multă eficiență, accentul se pune și pe detectarea obstacolelor și siguranța mediului. Pentru aceasta, mai multe tehnologii sunt testate și evaluate. „Suntem preocupaţi în special de integrarea optimă a robotului în fluxul de lucru operațional, deoarece în utilizarea practică accentul se pune în principal pe autonomie și logistică. Autonomia aduce avantajul de a putea opera sisteme foarte avansate prin instrumente digitale precum smartphone-uri și tablete, profitând de expertiza agronomică și, astfel, creând un model de operare nou și modern”, a subliniat Michael Horsch.

Semanatoarea Horsch RO G 500 prototip_b

Vizualizat: 2327 | Video Video 1 2 3 4 5 6 7 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Vești anunțate de șeful APIA!

Vești anunțate de șeful APIA!

Cererile unice depuse de fermieri sunt verificate prin realizarea controlului administrativ, după care urmează eșantionarea în vederea controlului și ulterior controlul propriu zis, înainte de a începe plățile, anunță directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Sumă uriașă plătită de APIA și AFIR ca subvenții pentru terenuri în paragină!

Sumă uriașă plătită de APIA și AFIR ca subvenții pentru terenuri în paragină!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ar fi plătit circa 400.000 de euro sub formă de subvenții unei grupări infracționale care ar fi creat o rețetă de fraudare a fondurilor europene, informează Direcția Națională Anticorupție într-un comunicat remis media.

Combaterea biologică cu ajutorul bacteriilor benefice

Combaterea biologică cu ajutorul bacteriilor benefice

Combaterea biologică include și utilizarea microorganismelor vii pentru protecția culturilor agricole. Taegro® este un fungicid foliar microbian cu spectru larg de acțiune, și reprezintăun exemplu excelent al utilizării combaterii biologice în protecția culturilor agricole. 

HORSCH investește în Brazilia

HORSCH investește în Brazilia

Producătorul german a construit și deschis o nouă fabrică în Curitiba (Brazilia). Noua hală a fabricii are o suprafață acoperită de cca. 35.000 mp, iar întrega platformă a unităţii de producţie are 16 hectare. În noua hală se află, printre altele, linia de asamblare pentru semănătoarea cu un rezervor pentru cereale, linia pentru producţia echipamentelor de cultivat terenul, dar și pentru tehnologia de îngrijire a culturilor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Probabilitate...

Probabilitate...
Ce vor avea afişat la pompă, în 2015, benzinăriile: Detalii