Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Scade piaţa europenă de tractoare

Publicat: 30 iunie 2020 - 11:51
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Industria maşinilor agricole resimte şocul provocat de pandemia de coronavirus şi efectele crizei economice care a afectat şi sectorul agricol. Scăderi ale vânzărilor de tractoare şi maşini agricole s-au anunţat în toate statele europene. Reducerea vânzărilor de echipamente agricole şi în special de tractoare, este atribuită, în cea mai mare parte, efectelor negative ale crizei provocate de Covid-19 şi a închiderii temporare a mai multor unităţi de producție din Europa. Totuși, piața a fost în scădere şi datorită condițiilor meteorologice din ultimele luni, care au avut un impact negativ asupra comenzilor venite de la fermieri.

Deşi sondajul CEMA din luna iunie arată că așteptările industiei constructoare de maşini agricole au devenit mai puțin negative comparativ cu luna anterioară, scăderi ale vânzărilor de utilaje agricole se înregistrează în majoritatea statelor europene.

Covid-19 loveşte piața de tractoare din Marea Britanie

Înmatriculările din Marea Britanie ale tractoarelor agricole (peste 50 CP) au înregistrat o scădere accentuată în luna mai. Totalul vânzărilor lunare a fost de numai 586 noi tractoare, cu 42% mai puţin față de aceeași lună din 2019 şi în scădere ușoară în raport cu luna aprilie 2020.

Înregistrările din luna mai aduc totalul anului la 4.263 unităţi, în scădere cu 27% față de primele cinci luni ale anului trecut și cea mai mică cifră a vânzărilor pentru acestă perioadă a anului începând cu 2001. Numărul total de tractoare înregistrate în ultimele 12 luni (iunie 2019 - mai 2020) este de 10.501 unităţi, cel mai scăzut nivel din 2016.

Germania - scădere semnificiativă

Luna mai 2020 se închide cu 2.211 tractoare noi înmatriculate în Germania, cu 17,8% sub vânzările înregistrate în aceeași lună a anului trecut. Din totalul tractoarelor vândute în luna mai, doar 1.661 tractoare au avut peste 50CP, cu 22,5% mai puţine decât au fost înregistrate în luna mai 2019.

În 2019, în Germania s-au vândut 28.979 tractoare noi, din care 22.429 unităţi cu o putere de peste 50CP, dar cu 17,9% şi respectiv 5,2% mai puţine decât în anul 2018.

Piața italiană grav afectată

În martie s-a observat o scădere bruscă a vânzărilor de tractoare agricole (-34,4%), combine (-12,5%), tractoare cu platformă de încărcare (-21,1%), remorci (-39,3%) ) și încărcătoare agricole (-10,5%).

În ceea ce privește media trimestrală, înmatriculările de noi tractoare au scăzut cu 14,6% iar înmatriculările de remorci noi cu 17,4%.

Tractor la arat_b

Vânzările totale de tractoare din SUA au crescut în mai 2020

Conform ultimelor date publicate de Asociația Producătorilor de Echipamente (AEM), în luna mai, în Statele Unite vânzările totale de tractoare agricole au crescut cu 15,1% și au scăzut cu 2,9% pentru combine autopropulsate, față aceeaşi lună din 2019. Tractoarele grele (peste 100CP, 4WD şi articulate) au înregistrat o scădere a vânzărilor unitare în S.U.A.

În primele cinci luni ale anului, vânzările totale de tractoare agricole au înregistrat o creştere de 4% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce combinele rămân în scădere cu 9,5%.

Şi în Canada, în luna mai, vânzările de tractoare noi au scăzut la majoritatea categoriilor de putere. Astfel, vânzările de tractoare au fost în scădere cu 0,8%, iar combine autopropulsate s-au vândut cu 65% mai puţine, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

De la începutul anului şi până în luna mai inclusiv, vânzările de tractoare au înregistrat o scădere de 9,4% iar la combine de 41,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vizualizat: 4873 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CEMA şi-a îmbunătăţit prognoza pentru piaţa echipamentelor agricole

CEMA şi-a îmbunătăţit prognoza pentru piaţa echipamentelor agricole

Aşteptările viitoare pentru sectorul european al maşinilor şi echipamentelor agricole "au devenit mai puţin negative", în ciuda provocărilor continue pe care le prezintă criza provocată de pandemia Covid-19.

TREI NOI TRACTOARE ROMÂNEȘTI PENTRU FERMELE DE FAMILIE, LANSATE PE PIAȚĂ!

TREI NOI TRACTOARE ROMÂNEȘTI PENTRU FERMELE DE FAMILIE, LANSATE PE PIAȚĂ!

TRACTOARE ROMÂNEȘTI. Directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean, a anunţat, miercuri, lansarea pe piaţă a trei noi tractoare de concepţie românească, destinate fermelor de familie, realizate în perioada de restricţii din cauza pandemiei de coronavirus.

Piaţa italiană de tractoare s-a stabilizat

Piaţa italiană de tractoare s-a stabilizat

Înmatriculările de tractoare noi au crescut cu 0,7% în Italia, în 2019 faţă de 2018, ajungând la 18.579 unităţi. În acelaşi timp, vânzările de combine de recoltat şi remorci au scăzut iar numărul de încărcătoare telescopice vândute a crescut cu aproape 25%. Statisticile FederUnacoma - Federația italiană a producătorilor de maşini agricole arată că numărul de tractoare vândute anul trecut "s-a stabilizat", fiind foarte aproape de cifrele înregistrate în 2018 (18.442 unităţi) şi de media vânzărilor înregistrate în ultimii cinci ani (2014-2019) când s-au vândut în medie 18.400 tractoare/an.

Au crescut vânzările de tractoare din SUA

Au crescut vânzările de tractoare din SUA

Septembrie a fost o lună bună pentru vânzările de tractoare și combine în S.U.A. și Canada, potrivit celor mai recente date ale Asociaţiei producătorilor de echipamente (Association of Equipment Manufacturers - AEM). Vânzările de tractoare agricole au crescut cu 18,7% în SUA şi cu 13,7% în Canada, în septembrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

A SCĂZUT IMPORTUL DE TRACTOARE!

A SCĂZUT IMPORTUL DE TRACTOARE!

MAI PUȚINE TRACTOARE. România a importat, în primele patru luni ale acestui an, tractoare în valoare de 230,462 milioane euro, în scădere cu 3% faţă de perioada similară din 2018 (237,427 milioane euro), conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
- Alo, Poliţia, am călcat un curcan pe DN 70, ce să fac? Detalii