Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

RABE a fost CUMPĂRAT de compania chineză Zoomlion

Publicat: 15 octombrie 2020 - 12:41
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4   | Print | Trimite unui prieten

Se pare că Rabe va reintra în afaceri după achiziționarea producătorului german de către compania chineză Zoomlion. Ultimi ani au fost destul de grei pentru Rabe, după achiziţia în 2011 a constructorul german de echipamente pentru prelucrarea solului de către Grupul francez Grégoire-Besson.

Reamintim că Grégoire-Besson a depus falimentul Rabe în iulie 2019. Unitatea de producţie a Rabe din Bad Essen, cu 200 de angajați, a continuat să funcționeze, deşi situaţia financiară nu era una bună.

La începutul acestui an, presa germană a raportat că brandul și fabrica Rabe au fost cumpărate de ZWL Holding, un grup de investitori germani şi asiatici. Încă nu sunt cunoscute detaliile tranzacţiei, dar se ştie că Zoomlion a achiziționat Rabe - o afacerea veche de 125 de ani, iar noul proprietar chinez intenționează să extindă și să modernizeze fabrica din Bad Essen. În cadrul unui plan de redresare şi eficientizare, noul proprietar dorește, de asemenea, să exploreze noi piețe pentru echipamentele Rabe și să crească volumele de vânzări. Noua piaţă va include China și, luna viitoare, la cea mai mare expoziție a țării din Qingdao, Rabe va fi prezentat ca o filială a Zoomlion pe piața chineză.

În prezent, producția de noi mașini și piese de schimb a Rabe a fost reluată, a fost prezentat un nou logo şi culoarea a fost schimbată în albastru închis, mai familiar.

RABE logo_b


Cel mai mare producător de utilaje de construcţii

Zoomlion Industry Heavy Science and Technology Co., Ltd. a fost fondată în 1992 și este acum una dintre cele mai mari companii de utilaje pentru construcții din lume și cea mai mare din China. Zoomlion are filiale și locații în aproape 20 de țări din întreaga lume, inclusiv în Germania. Cifra de afaceri totală a Zoomlion, în 2019, a fost de aproximativ 5,6 miliarde de euro.

Divizia de construcții a grupului chinez Zoomlion, una dintre cele mai mari din lume, produce o gamă uriaşă de maşini, inclusiv betoniere, stivuitoare, mașini de manipulat şi transport, echipamente de stingere a incendiilor și macarale. În Asia, divizia agricolă Zoomlion produce o gamă completă de mașini pentru culturile de orez, trestie de zahăr şi tomate, precum şi cositori, greble și prese de balotat. De asemenea, Zoomlion produce în China tractoare agricole.

Activitatea Zoomlion este formată din cinci sectoare: echipamente pentru construcții, echipamente agricole, camioane grele, afaceri de mediu și servicii financiare. Zoomlion este printre primele companii chineze de utilaje pentru construcții listate atât la Bursa din Shenzhen, cât și la Bursa din Hong Kong.

Rabe Zoomlion_b

Ce ne aşteaptă în viitor?

Conducerea Zoomlion a prezentat la Agritechnica 2015 o serie de planuri ambițioase de a deveni un full-liner european cu tractoare, combine și utilaje agricole, dar compania nu intenționa să livreze utilaje fabricate în China pentru Europa, ci dorea să cumpere un producător european (Kverneland). După acest episod, Grupul Zoomlion nu a mai fost prezent la ediţiile Agritechnica din 2017 şi 2019.

Compania promovează în prezent foarte activ transformarea strategică într-un producător de echipamente de ultimă generație care să integreze mașinile agricole și serviciile financiare. Aşadar este posibil ca la următoarea ediţie a Agritechnica, dacă aceasta va avea loc în noiembrie 2021, să vedem în standul Zoomlion utilaje Rabe.

Vizualizat: 3909 | Video Video 1 2 3 4 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

TRACTORUL New Holland HIBRID - mai puţine emisii de dioxid de carbon

TRACTORUL New Holland HIBRID - mai puţine emisii de dioxid de carbon

Prezentat oficial în cadrul unui eveniment transmis live şi cunoscut oficial sub denumirea de H2 Dual Power, tractorul New Holland T5.140 AutoCommand foloseşte un amestec de hidrogen și motorină (combustibil dual) şi emite cu cel puţin 40% mai puţin dioxid de carbon. Acest tractor hibrid este rodul colaborării dintre contractorul Jos Scholman din Nieuwegein (Olanda) şi New Holland Agriculture şi este dotat cu un motor diesel FPT care respectă standardul Stage V, relatează Mechaman.nl.

LICITAŢIE ONLINE: KRONE - JOHN DEERE - MAȘINI AGRICOLE KUHN (Obedeni)

LICITAŢIE ONLINE: KRONE - JOHN DEERE - MAȘINI AGRICOLE KUHN (Obedeni)

Troostwijk Auctions organizează până pe 22 octombrie o nouă licitație online a mașinilor agricole.

Cum știi ce echipament de ghidare este potrivit pentru tine?

Cum știi ce echipament de ghidare este potrivit pentru tine?

Vrem să vă oferim un mic ghid în alegerea celui mai potrivit echipament de ghidare.

JOHN DEERE renunță la EXPOZIŢIILE AGRICOLE din Europa! Până când e valabilă decizia!

JOHN DEERE renunță la EXPOZIŢIILE AGRICOLE din Europa! Până când e valabilă decizia!

DECIZIE. Pandemia cauzată de virusul COVID-19 a determinat grupul John Deere să renunţe la participarea sa la orice eveniment expoziţional şi demonstraţii de utilaje din Europa şi statele CSI, până la 31 octombrie 2021.

Schimbare la vârful AGCO

Schimbare la vârful AGCO

Martin Richenhagen, Președinte şi CEO al AGCO a anunțat că se va retrage din funcţie la 31 decembrie 2020. De asemenea, Consiliul de administrație al AGCO l-a numit pe Eric Hansotia, în prezent vicepreședinte senior și director operațional, pentru a-l succeda pe Richenhagen în funcția de președinte și director executiv începând cu 1 ianuarie 2021. În plus, Eric Hansotia a fost ales în Consiliul de administrație cu efect imediat.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

De ce MEWI eVerde?

De ce MEWI eVerde?

'MEWI eVerde', este noul slogan pe care importatorul exclusiv al mărcilor FENDT şi Horsch pe piaţa românească l-a adoptat anul acesta, încercând astfel să-şi afirme identitatea şi ambiţiile privind aderarea la principiile agriculturii sustenabile. Interviu cu Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei MEWI.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii