KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Pozitiv – cuvântul definitoriu pentru Fendt

Publicat: 07 iulie 2011 - 12:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Conferinţa de presă anuală a Fendt – eveniment aşteptat cu interes de jurnaliştii din întreaga Europă, datorită grandorii sale şi a organizării impecabile – este, de obicei, cadrul în care producătorul îşi analizează activitatea din anul precedent, îşi face cunoscute obiectivele pentru anul în curs şi îşi prezintă produsele ce vor fi expuse la AgriTechnica, Hanovra, cel mai important salon expoziţional din domeniul agrar.


Fermierii şi antreprenorii moderni reprezintă grupul ţintă principal al mărcii Fendt. Conform ultimelor sondaje efectuate de Societatea Germană pentru Agricultură (DLG), situaţia existentă în agricultură s-a îmbunătăţit semnificativ. Criza a luat sfârşit. De la sfârşitul anului 2010, clienţii noştri au început să investească în achiziţionarea de maşini şi utilaje noi pentru modernizarea afacerilor lor şi pentru creşterea eficienţei producţiei lor agricole. Principalul motiv aflat în spatele acestei tendinţe este creşterea semnificativă a preţului produselor agricole.

Astfel şi-a început discursul dl. Peter-Josef Paffen, vice-preşedinte AGCO, director pentru marca Fendt, la conferinţa de presă anuală a companiei, desfăşurată în 15 iunie, la Marktoberdorf, Germania, concentrând, în aceste câteva propoziţii, starea actuală a agriculturii, la nivel mondial.

Conferinţa de presă anuală a Fendt – eveniment aşteptat cu interes de jurnaliştii din întreaga Europă, datorită grandorii sale şi a organizării impecabile – este, de obicei, cadrul în care producătorul îşi analizează activitatea din anul precedent, îşi face cunoscute obiectivele pentru anul în curs şi îşi prezintă produsele ce vor fi expuse la AgriTechnica, Hanovra, cel mai important salon expoziţional din domeniul agrar.

De la prezidiul în care se afla managementul superior al companiei AGCO, cei peste 160 de jurnalişti şi alţi invitaţi, din 23 de ţări, au putut asculta, traduse în şase limbi de circulaţie internaţională, informaţii privind realizările concernului, tendinţele pieţei, produsele inovatoare ale companiei, precum tractoarele din noua serie Fendt 700 Vario, combinele producătorului etc.

 Managementul AGCO - conferinta de presa Fendt, iunie 2011

                                                                      Managementul AGCO, în timpul prezentării d-lui P.J. Paffen

Tendinţele pieţei

Nici marca Fendt nu a fost ocolită de efectele crizei mondiale economice - care, la nivel european, s-au simţit cel mai puternic în cea de-a doua jumătate a anului 2010 - înregistrând vânzări cu 7,8% mai mici faţă de anul anterior. Cu toate acestea MEWI Orţişoara, importator exclusiv pentru România al mărcii, a avut, în plină criză, o creştere a numărului de unităţi vândute, deţinând o cotă de piaţă apropiată de 10%. Anul în curs se anunţă unul în care vânzările vor creşte cu 15-20%, atât pentru producător, cât şi pentru MEWI.

 Vanzari-Fendt_iunie2011

                                                             Vânzările de unităţi şi cotele de piaţă deţinute de Fendt în ţările europene

Investiţii

Pe terenul din imediata apropiere a Fendt Forum (sala în care s-a desfăşurat conferinţa), suprafaţă pe care în urmă cu nici două luni nu exista nimic, tractoare Fendt ISU (de culoare portocalie, folosite în special pentru lucrări în construcţii) şi o mulţime de alte utilaje după care se ridicau nori de praf, roboteau de zor pentru ca, în luna august 2012, acolo să existe cea mai mare şi modernă fabrică de tractoare din Europa.

În 2011, Fendt va investi 115 milioane euro în acest proiect, ca parte a planului Fendt Ahead², noile construcţii urmând să adăpostească o hală de asamblare, un atelier de finisaje şi o vopsitorie.

 Marktoberdorf_Fendt_iunie20

                                              Locul în care se construieşte cea mai modernă fabrică de tractoare din Europa: Marktoberdorf

Produse noi

Pe scurt, un tractor din noua serie 700 Vario, cu puteri cuprinse între 200 şi 240 CP, poate fi descris ca „un tractor compact de putere mare ce înglobează numeroase inovaţii, asigură cel mai bun confort la condus şi se adaptează perfect pentru a face faţă oricărei cerinţe reale”.

Printre caracteristicile acestui nou produs supus tehnologiei de eficientizare a Fendt (Efficient Technology) se numără cabina complet nouă VisioPlus, ce include premiatul computer de bord Fendt Variotronic, tehnologia de vârf a motorului, tehnologia SCR, ecologică şi totodată de eficientizare a consumului de combustibil şi multe alte importante detalii.

Demonstratie in camp (1) - Fendt, iunie 2011                           
                                                                                                       Demonstraţii în câmp

Combina de recoltat furaje, Fendt Katana 65, lansată în toamna anului trecut la Zilele Câmpului de la Wadenbrunn, este un utilaj la realizarea căruia a lucrat peste 5 ani o echipă de ingineri ce a beneficiat de întreaga experienţă a departamentului de dezvoltare a tractoarelor de la Fendt, pentru proiectarea /reproiectarea unor sisteme precum cel hidraulic şi electronic, a motorului sau a cabinei.

În prezent, Fendt oferă o gamă completă de combine convenţionale şi cu rotor, având puteri cuprinse între 200 şi 500 CP, şi o linie largă de prese de balotat (pentru baloţi paralelipipedici şi rotunzi), iar de la începutul lunii mai, primele două Fendt Katana, combine de recoltat furaje, au fost produse la fabrica AGCO din Hohenmölsen, fiind deja livrate primilor clienţi.

După ce au privit „de sus” piesele de rezistenţă ale armadei Fendt, de pe un dâmb creat de organizatori pentru o mai bună vedere de ansamblu, jurnaliştii au fost martorii unor demonstraţii practice, desfăşurate pe terenul din imediata apropiere a Fendt Forum.

Fendt_armada_iunie2011                                                                                                           Fendt „armada”


Tractoarele, combina Katana 65 şi utilajele ataşate – cositoare şi greble Fella şi remorca Krampe – au convins asistenţa că agricultura performantă se poate realiza doar cu maşini şi echipamente de vârf care, nu numai că arată impresionant, dar au capacităţi tehnice şi funcţionale de excepţie.

Demonstratie in camp (1) - Fendt, iunie 2011

                                                                                                Demonstraţii în câmp


Mai multe imagini de la evenimentul de la Marktoberdorf  puteţi vedea pe pagina Facebook a companiei MEWI.

Vizualizat: 5959 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii