Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Piaţa italiană de tractoare s-a stabilizat

Publicat: 17 ianuarie 2020 - 12:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Înmatriculările de tractoare noi au crescut cu 0,7% în Italia, în 2019 faţă de 2018, ajungând la 18.579 unităţi. În acelaşi timp, vânzările de combine de recoltat şi remorci au scăzut iar numărul de încărcătoare telescopice vândute a crescut cu aproape 25%. Statisticile FederUnacoma - Federația italiană a producătorilor de maşini agricole arată că numărul de tractoare vândute anul trecut "s-a stabilizat", fiind foarte aproape de cifrele înregistrate în 2018 (18.442 unităţi) şi de media vânzărilor înregistrate în ultimii cinci ani (2014-2019) când s-au vândut în medie 18.400 tractoare/an.

Excepție a făcut anul 2017, când intrarea în vigoare a noilor norme UE privind poluarea a forţat înregistrarea masivă a unui număr mult mai mare de tractoare.

Se remarcă faptul că piaţa italiană a tractoarelor s-a stabilizat în ultimii ani deși cu volume semnificativ mai mici decât nivelurile anterioare crizei economice din 2008. Reamintim că, în perioada 2000-2007 în Italia s-au vândut aproximativ 30 mii unități pe an.

În ceea ce privește celelalte tipuri de mașini, statisticile arată că în anul 2019 a avut loc o scădere a vânzărilor de combine agricole cu 4,9% (numai 310 unități noi înregistrate) şi a remorcilor (-2,2%) cu 8.946 unități înregistrate. Încărcătoarele telescopice au marcat o creștere a vânzărilor de 23,5%, cu 897 unități noi vândute, ceea ce confirmă tendința pozitivă pentru acest tip de mașini, care au o mare versatilitate de utilizare în fermă.

titan machinery_agraria_3_b

Federația italiană a producătorilor constată că există încă o mare nevoie de tehnologie de nouă generație şi că flota actuală este formată din vehicule în mare măsură învechite. Cu toate acestea, reducerea progresivă a veniturilor agricole și utilizarea încă insuficientă a resurselor UE și naționale disponibile împiedică piața să crească peste nivelurile actuale.

Vizualizat: 5477 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii