Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Helmut CLAAS a primit Medalia Diesel pentru CEA MAI MARE REALIZARE în materie de INOVAŢIE

Publicat: 12 aprilie 2017 - 17:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Helmut Claas, de mulţi ani asociat comanditat al Grupului CLAAS, a primit Medalia Rudolf Diesel acordată de Institutul German pentru Invenţii (Deutsches Institut für Erfindungswesen) la categoria „cea mai mare realizare în materie de inovaţie”. 

„Cu siguranţă este ceva foarte special să poţi fi onorat în acest fel după împlinirea vârstei de nouăzeci de ani. Dar meritul nu este atât al meu, cât al puternicei noastre echipe de la CLAAS şi se datorează modului în care am putut îmbina pasiunea pentru invenţii cu succesul financiar”, a declarat Helmut Claas la ceremonia de premiere care a avut loc în Galeria Celebrităţilor din cadrul Muzeului German din München.

Helmut Claas a transformat compania înfiinţată de tatăl şi unchii săi în 1913 într-un producător mondial de top din domeniul utilajelor agricole. În momentul de faţă compania este condusă de reprezentanta celei de-a treia generaţii a familiei, Cathrina Claas-Mühlhäuser.
Helmut Claas s-a născut în 1926 la Harsewinkel, Germania, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei. În perioada 1948 - 1954 a studiat ingineria mecanică la Universitatea Tehnică din Hanovra. Studiile au inclus un semestru la Viena şi un an de studii în domeniul agriculturii la Paris. A pus întotdeauna un accent deosebit pe dezvoltarea de produse revoluţionare şi producerea acestora în masă, în condiţii rentabile. Helmut Claas a fost iniţiator sau co-autor al unei întregi serii de inovaţii. De exemplu, la începutul anilor ”70 a fost dezvoltată seria DOMINATOR, pe baza unui concept constructiv modular sau cu platformă. Modelele DOMINATOR au ajuns printre cele mai de succes combine de recoltat din lume. Următorul model, LEXION, a fost dezvoltat tot în era lui Helmut Claas. Acesta este considerat şi în prezent cea mai avansată şi performantă combină de recoltat din lume. Dezvoltarea combinelor autopropulsate de recoltat furaje JAGUAR a fost o altă poveste de succes, datorită căreia CLAAS a dominat pieţele globale.

Multe universităţi de renume internaţional din Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria şi Germania i-au acordat lui Helmut Claas titlul de doctor onorific. De exemplu, în 2000 a primit titlul onorific de „Doctor în studii agricole” ca „recunoaştere a realizărilor de excepţie în domeniul ingineriei agricole şi a serviciilor aduse dezvoltării utilajelor agricole moderne, de înaltă performanţă” din partea Universităţii din Stuttgart-Hohenheim. De asemenea, în 2004 a fost numit membru al senatului onorific al Universităţii din Stuttgart-Hohenheim, pentru realizările pe care le-a avut de-a lungul întregii vieţi în domeniul tehnologiei agricole inovatoare. În iunie 2009, Universitatea Goryachkin din Moscova, care acum poartă denumirea de Academia Agricolă Timiryazev, l-a desemnat profesor onorific. Tot în 2009, Franţa i-a conferit lui Helmut Claas titlul de „Cavaler al Ordinului Legiunii de onoare”, în cinstea serviciilor aduse în calitate de pionier al cooperării franco-germane.

Titlurile acordate pentru întreaga sa activitate au fost întregite de titluri personale, cum ar fi cel de cetăţean de onoare al oraşului său natal, Harsewinkel, Germania, Medalia de Merit a landului Baden-Württemberg din Germania, precum şi Ordinul de Merit din partea ministrului francez al agriculturii.

Medalia Diesel este considerată „Oscarul inventatorilor”. Acesta este considerat cel mai vechi premiu pentru inovaţie din Germania. Eugen Diesel, fiul lui Rudolf Diesel, a fost iniţiatorul ceremoniei de acordare a premiului, în 1953. Acesta pune un accent deosebit atât pe realizările ştiinţifice, cât şi pe antreprenoriatul bazat pe invenţii. Consiliul director pentru selectare este alcătuit din peste 40 de membri şi directori generali cu responsabilităţi antreprenoriale semnificative în cadrul companiilor din domeniul tehnologic.

CLAAS_Diesel-medal_b

Fotografie:
După ceremonia de premiere de la Muzeul German din München, de la stânga: Wolfram Eberhardt (directorul Departamentului de Comunicare Organizaţională CLAAS), Dr. Theo Freye (purtător de cuvânt al consiliului de administraţie al Grupului CLAAS până în 2014), Thomas Böck (responsabil pentru tehnologie şi sisteme în cadrul Consiliului de administraţie CLAAS), Helmut Claas, Cathrina Claas-Mühlhäuser şi Carl-Albrecht Bartmer (preşedintele Societăţii de Agricultură Germane - Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft e.V.), care ţin premiul.

Vizualizat: 2087 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

CREŞTE CEREREA DE ROBOŢI AGRICOLI

CREŞTE CEREREA DE ROBOŢI AGRICOLI

28 mai 2020 - 11:30

Cererea de roboţi agricoli va înregistra o creştere de 24,1% până în 2024, potrivit unui studiu realizat de Transparency Market Research (TMR) cu privire la segmentul afacerilor şi comerţului din domeniul agriculturii.

Premiu de design pentru 'tractorul viitorului' de la STEYR

Premiu de design pentru 'tractorul viitorului' de la STEYR

22 mai 2020 - 12:00

Indiscutabil, una dintre apariţiile care au făcut senzaţie la ediţia 2019 a expoziţiei Agritechnica, Konzept - tractorul viitorului în imaginaţia Steyr - a obţinut un important premiu de design.

John Deere Connected Support - Aproape de client, păstrând distanța

John Deere Connected Support - Aproape de client, păstrând distanța

08 mai 2020 - 13:05

Într-o transmisie live, John Deere a oferit informaţii despre programul Connected Support ™ pentru presa internaţională. Din experienţa practică a ultimelor săptămâni, în acest "chat" online, experţii şi dealerii John Deere au împărtăşit modul în care clienţii lor au beneficiat de programul Connected Support™. La transmisie au participat experţi şi dealeri John Deere din Marea Britanie, Franța și Germania iar jurnaliştii au avut posibilitatea să adreseze întrebări.

O nouă fabrică PŐTTINGER

O nouă fabrică PŐTTINGER

06 mai 2020 - 15:51

Compania austriacă a început construcţia unei noi unităţi de producţie - o investiţie în valoare de 25 milioane euro, unde vor fi fabricate presele de balotat Impress și greblele Top C cu patru rotori. Noua fabrică Pöttinger este amplasată la St. Georgen (Austria), la doar 5 km de sediul central al companiei din Grieskirchen.

FENDT şi-a reluat activitatea la fabricile din Germania

FENDT şi-a reluat activitatea la fabricile din Germania

04 mai 2020 - 18:27

Producătorul de tractoare şi utilaje agricole FENDT a anunţat reluarea producţiei la o serie de linii de asamblare din Germania, care au fost închise temporar din cauza pandemiei de Covid-19.

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

08 aprilie 2020 - 17:07

Probabil aţi observat deja, de la prima privire, că FERMA arată complet diferit. Am decis să schimbăm grafica, dar şi modalitatea de redare a conţinutului, cu accent pe informaţiile esenţiale pentru ca totul să fie uşor de citit, mai atractiv, dar şi mult mai rapid - ştim că timpul este esenţial pentru fermieri!

PREMIERĂ: Revista FERMA ONLINE – DESIGN NOU în pas cu AGRICULTURA VIITORULUI!

PREMIERĂ: Revista FERMA ONLINE – DESIGN NOU în pas cu AGRICULTURA VIITORULUI!

07 aprilie 2020 - 23:31

Mereu cu un pas înainte, Revista FERMA revoluţionează designul publicaţiilor agricole româneşti. Subiecte la zi, CELULA DE CRIZA FERMA – constituită special în contextul pandemiei COVID-19 - minut cu minut în contact cu fermierii, CAMPANIE de SUSŢINERE A PRODUCĂTORILOR LOCALI, toate într-un layout unic, special creat pentru dumneavoastră, pentru noi toţi, pentru AGRICULTURA VIITORULUI nostru!

DONĂM PENTRU SĂNĂTATE. APEL LA SOLIDARITATE pentru SPITALELE ROMÂNIEI!

DONĂM PENTRU SĂNĂTATE. APEL LA SOLIDARITATE pentru SPITALELE ROMÂNIEI!

06 aprilie 2020 - 21:07

Dragi FERMIERI, dragi ROMÂNI,
 FUNDAŢIA REVISTEI FERMA, la iniţiativa cercetătorului român în microbiologie alimentară Nicolae Corcionivoschi, lansează o campanie de STRÂNGERE DE FONDURI pentru cumpărarea de echipamente medicale pentru spitalele din România aflate în prima linie în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

06 aprilie 2020 - 19:35

DECIZIE PANDEMIE COVID-19. DLG InterMarketing, organizatorul celor mai mari expoziţii agricole în câmp din România, anunţă reprogramarea expoziţiei AgriPlanta-RomAgrotec 2020, din cauza măsurilor de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului COVID-19. 

JOHN DEERE va dezvolta un MOTOR de 870 CP! CÂND ÎNCEPE PRODUCŢIA!

JOHN DEERE va dezvolta un MOTOR de 870 CP! CÂND ÎNCEPE PRODUCŢIA!

06 aprilie 2020 - 19:04

Constructorul american a anunţat că va dezvolta un motor de 870 CP/670kW, capacitate 18,0 litri, echipat cu sistem de injecţie cu presiune înaltă common-rail (HPCR), turbocompresesie şi sistem de răcire EGR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Melodia asta-i HIT

Melodia asta-i HIT
- Cum ştii dacă o melodie este HIT în România? Detalii