IPSO Agricultură a dus un alt grup de fermieri români la fabrica de combine John Deere de la Zweibrucken, un oraș din sud-vestul Germaniei, la granița cu Franța. Fabrica de aici își are începuturile în 1837, un management de invidiat și un colectiv super-calificat.
De la începutul anului și până acum nu mai puțin de 29 de grupuri au vizitat uzina de la Zweibrucken. Grupul de față a fost cel mai redus numericește de până acum. Este vorba de 40 de persoane din care 24 din România. Ceilalți fermieri au fost din Croația, Norvegia și Letonia. Imediat după noi au venit fermieri din Polonia.
De remarcat faptul că fiecare combină care este pe fluxul de producție are deja destinatarul stabilit. La fel ca și fiecare reper care va realiza întregul. Fiecare piesă în parte este semnată precum o operă de artă.
IPSO Agricultură face aceste deplasări pentru a le arăta fermierilor, care și-au manifestat interesul pentru achiziționarea unei combine, cum se produc combinele John Deere. De la fiecare reper în parte până la produsul final. Pas cu pas. Asta și pentru ca fermierii să hotărască, în cunoștiință de cauză, care model se pliază pe nevoile lor. Dar și având în vedere că IPSO nu mai vrea să ofere doar un utilaj spre vânzare ci încearcă să treacă la un alt nivel, prin oferirea unui pachet complex, compus din utilajul propriu zis, alături de partea de inteligență și servisarea la un nivel performant. „Dar toate aceste sunt inutile în lipsa unei cartări agronomice care să permită utilizarea componentei de inteligență la un nivel maxim. E o investiție suplimentară într-adevăr dar care va aduce multe beneficii pe viitor. Toată această investiție, în acest sistem integrat al combinei, se recuperează în 2 ani, maxim doi ani și jumătate”, ne asigură specialistul în combine al IPSO - Radu Meșină.
„Fiecare fermier își alege utilajul în funcție de necesitățile lui. Fermierii trebuie însă să învețe să se uite și la ceea ce poate face utilajul. La urma urmei, de recoltat recoltează toate combinele, dar este important în ce condiții. Întotdeauna micile detalii pot face diferența. Mici detalii care se referă la un diametru, la un joc sau la o mișcare, detalii care rarerori pot fi văzute atunci când cumperi utilajul. Din păcate le descoperi după aceea” spune Radu Meșină, unul din cei patru reprezentanți IPSO care au însoțit grupul la această vizită.
Pe larg despre fabrica din Zweibrucken în numărul viitor al Ferma.