Adama
Agreena
AGRICOVER

EUROTIER 2016. 25 de produse INOVATOARE. CÂŞTIGĂTORII sunt…

Publicat: 27 octombrie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un comitet independent de experți numit de DLG (Societatea Germană pentru Agricultură) a stabilit, pe baza unor criterii stricte, câștigătorii premiului pentru inovație EuroTier dintre cele 251 de cereri aprobate pentru inovații de produs. 

Premiile pentru Inovația EuroTier 2016, medalia de aur sau argint, au fost atribuite unui număr de 25 de produse inovatoare.
Tipul de medalie atibuit, aur sau argint, va fi anunțat la ceremonia oficială, care va avea loc în cadrul deschiderii oficiale a expoziției EuroTier, în data de 14 noiembrie 2016, cu o zi înainte ca expoziția să își deschidă oficial porțile pentru vizitatori.
Câștigătorii premiilor pentru inovație EuroTier 2016 sunt:

• Poultry Star
Biomin GmbH, Getzersdorf, Austria
Realizarea și stabilizarea florei intestinale sănătoase este un aspect esențial al sănătății animalelor în avicultură. Poultry Star este un supliment alimentar special pentru păsările de curte, pe baza unei sinbiotic gazdă-specific, multi-tulpină, care promovează colonizarea intestinală precoce și o floră intestinală sănătoasă. Produsul a primit în 2015 aprobarea UE ca stabilizator al florei intestinale.

• EASY! Pistol forță pentru apă caldă și rece de curățare de înaltă presiune Alfred Kärcher Vertriebs GmbH, Winnenden, Germania

În pistoale convenționale de curățare de înaltă presiune, declanșatorul este tras manual spre mânerul pistolului pentru a activa fluxul de apă. Acest lucru necesită o rezistență considerabilă a degetului și contra-presiune corespunzătoare a podului palmei, care poate provoca oboseala în timpul aplicării prelungite. Acesta este motivul pentru Kärcher a dezvoltat produsul EASY! Funcția acestei arme se bazează pe o inversare a principiului convențional; adică podul palmei este utilizat pentru a împinge pe trăgaci spre mânerul pistolului pentru a declanșa curgerea apei.

• Clip-On
AKROH Industries BV, Zwolle, Olanda
Pentru ferme, identificarea exemplarelor de bovine prin intermediul numerelor plasate pe guler este o practică standard, facilitând identificarea vizuală. Strângerea sau înlocuirea numerelor individuale este consumatoare de
timp, animalele trebuind să fie imobilizate pentru a permite îndepărtarea gulerelor. Numerele de identificare CLIP- ON de la AKROH Industries face tot acest proces mult mai ușor. Cu aceste produse, gulerele nu trebuie îndepărtate, numerele care urmează să fie înlocuite putând fi îndepărtate cu un clește de combinație, iar numerele noi pot fi pur și simplu atașate.

• The cuddle BOX
SPINDER B.V., Harkema, Olanda
Mulți fermieri separă vacile și vițeii, imediat după naștere, în scopul de a preveni infecțiile. Cu toate acestea, există beneficii semnificative în cazul în care vacile au voie să-și lingă nou-născuții viței: vițeii se usucă mult mai repede și sistemul lor circulator este stimulat. Spinder Cuddle Box pune la dispoziție un sistem care să asigure un acces facil și sigur între vacile-mamă și vițeii lor, și între fermieri și vacile-mamă. Secțiunea frontală a casetei Cuddle Box cuprinde o cutie de plastic, în care nou-născuții viței pot fi plasați în condiții de siguranță și păstrați curați. O poartă leagăn lungă, amplasată chiar lângă cutie permite imobilizarea vacilor cu ușurință, în condiții de siguranță, de către o singură persoană. Ca rezultat, vacile pot fi chiar și mulse în Cuddle Box, ușor și în siguranță.

• Sistemul inteligent Calf
Förster-Technik, Engen, Germania
Sistemul inteligent Calf de la Förster-Technik oferă o gamă completă de module pentru monitorizarea vițeilor, atât în mod continuu pe tot parcursul zilei cât și în mod direct, când se hrănesc cu lapte sau apă. Sistemul permite, de asemenea, localizarea electronică a vițeilor. Sistemul inteligent Calf cuprinde 3 module: Smart Drink Station, Smart Neckband – care facilitează localizarea rapidă a animalelor pentru monitorizare și Smart Water Station – care permite înregistrarea electonică a aportului de apă pentru fiecare animal în parte.

• Milchtaxi 4.0 (Taxi pentru lapte)
Holm & Laue GmbH & Co. KG, Westerrönfeld, Germania
La multe ferme de lapte, laptele trebuie să fie transportat la viței pe distanțe considerabile. Sistemul Milchtaxi 4.0 de la Holm & Laue permite, în premieră, hrănirea vițeilor în conformitate cu curbele de hrănire adecvate vârstei, chiar și în cazul în care vițeii sunt adăpostiți în mod individual. Acest sistem permite tuturor vițeilor să fie hrăniți cu mare precizie și volumele de lapte să fie înregistrate cu precizie.

• Triomatic T40 New Edition cu un nou sistem de tăiere
Trioliet B.V., Oldenzaal, Olanda
Compania olandeză Trioliet B.V. a dezvoltat un sistem nou, revoluționar de tăiere cu freze rotative care combinat cu noua ediție Triomatic T40, permite eliberarea furajelor din blocuri însilozate sau baloți cu slăbirea minimă a reziduurilor însilozate pentru a se asigura că deficiențele de calitate datorate încălzirii secundare sunt reduse la minimum. Mai mult decât atât, sistemul menține în mare măsură structura furajelor îndepărtate și permite îndepărtarea acestora cu o precizie superioară, într-un interval de +/- 2 kg, care anterior era dificil de realizat.

• Wicky WASSERBAUER GmbH Fütterungssysteme, Waldneukirchen, Austria
Dezvelirea silozurilor mobile pentru scoaterea furajelor și re-acoperirea lor este un proces laborios, dar și posibil periculos. Mai ales în cazul silozurilor înalte, în cazul cărora există riscul de cădere de pe margine. Capacul de siloz Wicky dezvoltat de Wasserbauer GmbH prezintă o nouă abordare pentru rularea în mod automat a acoperișului pe silozuri mobile, indiferent de forma și mărimea acestora. Astfel, riscul căderii persoanelor de la marginea silozului este redusă la minimum. In plus, sistemul Wicky ajută la menținerea calității ridicate a furajelor însilozate prin prevenirea problemelor, cum ar fi încălzirea secundară superficială sau a păsărilor care se hrănesc din siloz etc. Alte caracteristici remarcabile includ controlul radio de la distanță pentru activarea și controlul unității dar și capacitatea de a folosi foliii de însilozare convenționale, fără nici o adaptare specială la sistemul Wicky.

• Pasteur HT 250
Martin Förster GmbH, Engen, Germania
Noul Pasteur HT 250 a fost special dezvoltat pentru a satisface nevoile de creștere a vițeilor în timpul primelor săptămâni de viață. Pasteur HT 250 utilizează un proces de încălzire pe termen scurt la temperaturi ridicate , cu transfer continuu la temperaturi de 72°C la 75°C, cu timpi de depozitare a căldurii între 15 și 30 de secunde. Datorită tehnologiei inovatoare, sistemul este capabil să pasteurise atât colostrul de la al doilea muls cât și laptele care conține colostru, fără a provoca coagularea acestuia. Laptele este răcit până la temperatura de băut în schimbătorul de căldură imediat după etapa de temperatură ridicată. Acest lanț procesual este rulat în mod continuu. Laptele pasteurizat este evacuat din dispozitivul Pasteur la temperatura de băut și poate fi utilizat imediat, asigurând vițeilor nou-născuți optimul de anticorpi importanți.

• V-READY la Feed Optical Mix Control
Bernard van Lengerich Maschinenfabrik GmbH & Co. KG, Emsbüren, Germania
Ready to Feed Optical Mix Control de la Bernard van Lengerich este un sistem de măsurare optic care utilizează tehnologia de procesare a imaginii, asistată de calculator, și de analiză pentru a evalua omogenitatea amestecurilor pentru furaje în amestecatoareTMR în timpul procesului de amestecare, cu rezultatele afișate vizual utilizatorilor prin intermediul unei sistem tip semafor. Prin urmare, acest producător oferă un nou sistem care, pentru prima dată, oferă utilizatorilor o indicație privind omogenitatea amestecurilor furajere în timp real, pe tot parcursul procesului de amestecare, care permite standardizarea și optimizarea timpilor de amestecare.

• VISIOMIX Dinamica Generale S.p.A., Poggio Rusco (MN), Italia
VISIOMIX de la Dinamica Generale este un sistem care funcționează cu tehnologii de procesare a imaginii, asistată de calculator și de analiză pentru a înregistra și a evalua schimbările structurale în amestecuri de furaje din interiorul TMR în timp real, în timpul procesului de amestecare. Prin urmare, sistemul nou VISIOMIX permite, pentru prima dată, ca modificările structurale nedorite să fie identificate în timpul procesului de amestecare, permițând utilizatorilor să răspundă prin ajustarea duratei procesului de amestecare sau adăugarea de mai multe componente structurale pentru rațiile alimentare.

• TARSA – Podele pentru vite
Gummiwerk KRAIBURG Elastik GmbH & Co. KG, Tittmoning, Germania
Podelele pentru vite Tarsa, dezvoltate de Gummiwerk KRAIBURG Elastik diferă substanțial de produsele convenționale de cauciuc, atât în ceea ce privește selecția materialelor, cât și proiectarea și structura. Inovația cea mai importantă este reproiectarea zonei tarsiene, în a treia din spate a acestor podele. Materialul este special conceput pentru o durabilitate excelentă. Structura unică, care îi conferă forma, asigură reținerea, pe cât posibil, a cât mai mult așternut în zona tarsian, unde produce proprietăți bune de uscare.

• Einstreu-Meister (Bedding Master)
Hartmann GmbH & Co. KG, Edelsfeld, Germania
Einstreu-Meister este un dispozitiv pe șine, autopropulsat pentru transportul automat de paie tocate și distribuția lor în adăposturile pentru vaci. Einstreu-Meister este echipat cu senzori de control patentat, care permite identificarea adăposturilor individuale pe baza structurii pre-definite, făcând diferența între adăposturile ocupate și cele goale. Combinată cu o stație de alimentare și încărcare special dezvoltată, acționată cu baterii, Einstreu- Meister constituie un robot inteligent care permite automatizarea procesului de distribuire a așternutului pentru adăposturi.

• CulinaFlex Big Dutchman International GmbH, Divizia porcine, Vechta, Germania
Big Dutchman a dezvoltat supapa igienică CulinaFlex pentru sistemul de alimentare a purceilor, un sistem ce combină o supapă cu membrană convențională în conducta de alimentare a jgheabului, deasupra conductei de racord, cu supapa de igienă CulinaFlex, care este situată în interiorul racordului în sine. Această nouă valvă acționează ca o supapă de strângere, astfel că, după ce procesul de hrănire este finalizat, aer comprimat este livrat în interior printr-o supapă de aer. Presiunea pozitivă care rezultă comprimă furtunul și împinge în jos reziduurile alimentare. Supapa igienică CulinaFlex rămâne închisă până la următoarea masă pentru a preveni intrarea în furtunul de evacuare a aerului din exterior. Ca urmare, furtunul nu se usucă și menține un mediu anaerob, până la următoarea masă.

• PiggyCheck Meier-Brakenberg GmbH & Co. KG, Extertal, Germania
Greutatea la vânzare joacă un rol central în comercializarea optimă a porcilor pentru sacrificare. Aplicația PiggyCheck dezvoltată de compania Meier-Brakenberg este un software care utilizează o cameră 3D pentru a permite scanarea greutății porcilor, determinată în mod direct, fără contact, în timp ce porcii rămân în boxele lor. Acest lucru facilitează în mod substanțial procesul de clasificare a porcilor pentru îngrășare, înainte de sacrificare. Aplicația permite utilizatorilor accesul la informații suplimentare cu privire la greutățile anumitor secțiuni ale porc. Software-ul poate fi rulat pe smartphone-uri convenționale sau tablete cu cameră 3D.

• Square Line
V.V.M TechTrade GmbH, Steinfeld-Mühlen, Germania
Aparatele de măsură, în special cele instalate pe sistemele de transport alimente, prezintă problema setărilor, dificil de citit în timpul fluxurilor de lucru zilnice. Square Line de la V.V.M TechTrade permite selectarea poziției de instalare a aparatelor de măsură. Fermierii pot ajusta optim poziția comenzilor de măsurare, în conformitate cu fluxurile de lucru, iar setările de măsurare pot fi citite cu ușurință în orice moment.

• Konus cu malaxor
TEWE-Elektronic GmbH & Co. KG, Vreden, Germania
Konus de la TEWE reprezintă un progres substanțial în tehnologia amestecului pentru sistemele de amestecare a furajelor uscate. Melcul, care trece de-a lungul marginii interioare a rezervorului de amestecare Konus, trage în sus furajele, de-a lungul pereților laterali, de unde apoi cad din nou în interior. Această inversare a fluxului de procesare asigură nu numai curățenia pereților amestecatorului, dar realizează și amestecarea mai omogenă a componentelor. Sistemul oferă astfel un amestec mai omogen, care poate fi apoi distribuit și dozat mai ușor prin intermediul transportoarelor și dozatoarelor. Aceasta, la rândul său, permite fermierilor nu numai să adapteze amestecurile la nevoile animalelor, dar, de asemenea, le permite să utilizeze sisteme uscate de alimentare pentru rații de alimente cu un conținut mai mare de fibre.

• CHAINFEED Hopper Rotodos
TEWE-Elektronic GmbH & Co. KG, Vreden, Germania
Compania TEWE a dezvoltat Chainfeed Hopper Rotodos, un buncăr dozator pentru silozuri și rezervoare tampon, echipat cu un rotor pentru distribuirea hranei pe transportoare cu lanț. Modelul compact Chainfeed Hopper Rotodos prezintă o alternativă inovatoare la sistemele existente și poate fi utilizat ca un buncăr de distribuție amplasat sub silozuri. Design-ul unității rotorului permite ca acesta să fie utilizat ca o trapă securizată între silozul plin și transportorul cu lanț, asigurând distribuția uniformă pe banda transportoare, protejând astfel sistemul transportor împotriva sarcinilor mari, inutile și de uzură.

• Nutrition Easy@
EW Nutrition, Visbek, Germania
Sistemul de Nutriție Easy@ care se adresează fermelor de păsări, dezvoltat de EW Nutrition, permite ca produsele să fie distribuite direct în feed-uri cu mare precizie. Aditivii sunt oferiți sub formă de soluții apoase, combinate cu un sistem de pulverizare. Acest sistem, atașat ca o unitate la linia de alimentare, distribuie soluția supliment pe hrana păsărilor cu o viteză care este controlată de viteza liniei de alimentare. Este foarte ușor de operat, iar precizia pe care o oferă se încadrează în intervalul de toleranță analitică definită de Asociația Germană a Institutelor de Cercetare și Analiză Agricolă (VdLUFA). Sistemul de Nutriție Easy@ permite suplimentarea rapidă, ușoară și sigură a hranei pasărilor cu agenți activi.

• Optima E-Control
Lubing Maschinenfabrik, Barnstorf, Germania
Sistemul Optima E-Control monitorizează și reglează presiunea în conductele de apă pentru a se asigura că aceasta rămâne constantă. Acest lucru reduce în mod substanțial riscul de așternut umed în boxele de păsări. În plus, sistemul permite definirea curbelor de presiune specifice fermei pentru a menține o alimentare optimă cu apă în permanență. Sistemul Optima E-Controlul oferă, de asemenea, o funcție care declanșează o alarmă atunci când apa este insuficientă. Optima E-Control reprezintă un progres promițător în optimizarea alimentării cu apă a păsărilor. Sistemul îmbunătățește bunăstarea animalelor prin păstrarea așternutului uscat și ajută la reducerea emisiilor de gaze, cum ar fi amoniacul.

• politron C300
Drager - Drägerwerk AG & Co. KGaA, Lübeck, Germania
Dräger Polytron C300 este primul senzor electrochimic pentru măsurarea continuă a concentrațiilor de amoniac în adăposturile pentru animale, care oferă atât funcții de încredere, cât și stabilitate pe termen lung. Domeniul de măsurare acoperă întreaga gamă de concentrații relevante pentru adăposturile de animale. Senzorul este suficient de robust pentru a rezista la condițiile de mediu și permite monitorizarea în timpul funcționării a concentrațiilor de amoniac. Datele sale pot fi introduse în software ca parametri de control pentru menținerea calității mediului și promovarea sănătății animalelor.

• H2O Alert
BeKoSENSE, Genderen, Olanda
Sistemul de monitorizare a calității apei H2O Alert dezvoltat de BeKoSENSE dispune de senzori care permit monitorizarea calității apei potabile a animalelor 24/7. Sistemul de monitorizare este cuplat la o aplicație care transferă date în timp real către sistemele mobile și declanșează alarme în funcție de necesități.

• Eartag LIFE
Smartbow GmbH, Weibern, Austria
Eartag LIFE este un sistem de etichetare pentru bovine, care poate de asemenea fi utilizat în scopul identificării oficiale a animalelor, a locației acestora în timp real precum și monitorizarea sănătății. Din cauza greutății lor reduse, aceste crotalii pot fi folosite și la viței încă de la naștere, permițând, pentru prima dată ca datele să fie colectate perfect pe tot parcursul ciclului complet de viață al animalelor.

• Cleaning Analysis - DCA
DeLaval International AB, Tumba, Suedia
Sistemul Analiză de curățare (DCA) prezentat de DeLaval este un instrument nou, care permite monitorizarea și măsurarea eficientă a proceselor de curățare mecanică și termică a sistemelor de muls. Acest instrument complet automatizat de analiză de curățare calculează viteza și lungimea fiecărei bujii propulsate prin conducta de lapte , pe baza unui algoritm de proprietate ( in curs de brevetare). Monitorizarea precisă a performanței de curățare poate ajuta la prevenirea creșterii numărului de microbi în laptele furnizat.

• ATLAS
Marel Poultry, Boxmeer, Olanda
Sistemul ATLAS de la Marel (Sistem de Transport avansat al păsărilor) este un sistem de descărcare modular care permite păsărilor să fie transferate către benzile transportoare, cu mai puțin stres. Modulele individuale de transport ale containerelor mai mari sunt separate automat in module individuale, fără ca păsările să fie descărcate la diferite niveluri sau fără a fi nevoie să fie manipulate sau tratate în orice alt mod. Acest lucru asigură lipsa de contact direct a animalelor cu oamenii după încărcare. Ca urmare, animalele suferă considerabil mai puțin stres, fapt ce oferă beneficii semnificative în ceea ce privește bunăstarea animalelor.

Mai multe detalii despre EUROTIER găsiţi AICI!

Vizualizat: 2319 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NHR Agropartners devine unic importator în România al utilajelor Claydon

NHR Agropartners devine unic importator în România al utilajelor Claydon

22 martie 2024 - 16:41

NHR Agropartners anunţă cu entuziasm parteneriatul exclusiv cu Claydon, producătorul britanic de renume mondial de semănători directe strip till şi utilaje de prelucrat solul.

Fermierii, protest la Bruxelles cu tractoare şi cauciucuri în flăcări!

Fermierii, protest la Bruxelles cu tractoare şi cauciucuri în flăcări!

26 februarie 2024 - 19:11

La Bruxelles, înaintea reuniunii miniștilor Agriculturii din Uniunea Europeană, fermierii au blocat cu sute de tractoare mai multe străzi și au ars cauciucuri vechi și baloți de paie. 

Utilajele pentru ferme și tinerii fermieri, ultimii la banii AFIR!

Utilajele pentru ferme și tinerii fermieri, ultimii la banii AFIR!

18 februarie 2024 - 20:52

Când se lansează sesiunile de proiecte AFIR pentru intervențiile din Planul Strategic în 2024 și ce sume sunt alocate pentru fiecare sesiune în parte anul acesta!

Utilajele pentru ferme și tinerii fermieri, ultimii la banii AFIR!

Utilajele pentru ferme și tinerii fermieri, ultimii la banii AFIR!

18 februarie 2024 - 20:52

Când se lansează sesiunile de proiecte AFIR pentru intervențiile din Planul Strategic în 2024 și ce sume sunt alocate pentru fiecare sesiune în parte anul acesta!

Mesajul lui Iohannis pentru fermieri, în Parlamentul European!

Mesajul lui Iohannis pentru fermieri, în Parlamentul European!

07 februarie 2024 - 19:24

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Strasbourg, că este o distanţă prea mare între cetăţenii europeni şi clasa politică europeană şi că trebuie să existe o reapropiere, dând ca exemplu protestele fermierilor din întrega Uniune Europeană. „Patru ani ne-a luat, ca să ne dăm seama, după proteste masive, că anumite lucruri trebuie rediscutate cu fermierii?”, s-a întrebat Klaus Iohannis.

AFIR: Finanțare din fonduri europene de peste 1 miliard euro!

AFIR: Finanțare din fonduri europene de peste 1 miliard euro!

06 februarie 2024 - 19:40

Fondurile disponibile pentru investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole, finanțate prin intervenția DR-22 a Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027), au fost consumate integral prin solicitările depuse on-line pe site-ul oficial al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în această perioadă.

Europa fierbe. Fermierii cu tractoarele la Parlamentul European, autostrăzi blocate în Spania, Belgia și Olanda!

Europa fierbe. Fermierii cu tractoarele la Parlamentul European, autostrăzi blocate în Spania, Belgia și Olanda!

06 februarie 2024 - 14:23

Noi proteste ale fermierilor au loc la Parlamentul European în ziua în care președinta Comisiei Europene susține un discurs în fața europarlamentarilor.

CIV și ITP tractoare ANUNȚ ACUM Registrul Auto Român!

CIV și ITP tractoare ANUNȚ ACUM Registrul Auto Român!

30 ianuarie 2024 - 13:19

Registrul Auto Român anunță fermierii că și-n acest an continuă campania pentru eliberarea CIV și efectuarea ITP pentru tractoare. Laboratoarele mobile RAR merg la domiciliul agricultorilor.

APROBATĂ de Guvern! Plată APIA de 270 milioane lei pentru fermieri, crescători animale!

APROBATĂ de Guvern! Plată APIA de 270 milioane lei pentru fermieri, crescători animale!

26 ianuarie 2024 - 06:27

În ședința de Guvern din 25 ianuarie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru completarea HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Ministrul agriculturii: Noul permis pentru tractor!

Ministrul agriculturii: Noul permis pentru tractor!

23 ianuarie 2024 - 10:14

Viteza maximă de deplasare pe drumurile publice pentru noua categorie de permis de conducere - Tr1 este de 40 km/h, iar în această categorie nu se ţine cont de masa totală maximă autorizată sau de tonaj, a anunţat, luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii