Adama
AGRICOVER

Cu tractorul după infractori!

Publicat: 26 ianuarie 2020 - 17:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Poliţiştii italieni sunt dotaţi cu maşini Lamborghini, cei din Dubai folosesc şi ei bolizi super-rapizi, în timp ce britanicii au fost înzestraţi mai nou cu... tractoare, pentru a combate criminalitatea din spaţiul rural.

Este vorba despre un demers al Parlamentului Scoţian şi SPARC (Parteneriatul Scoţian Împotriva Criminalităţii Rurale), derulat pe parcursul anului 2019. Un tractor Valtra model T174EA vopsit în culorile poliţiei şi cu însemnele Hamilton Ross Group, companie cu activitate în sectorul agricol care de fapt a finanţat acest proiect, a participat la peste 40 de evenimente agricole pentru a sensibiliza şi a discuta deschis despre problema criminalităţii rurale.

Valtra-Scotia-Politie_bZonele rurale şi îndepărtate continuă să fie vizate de criminali oportunişti şi organizaţi, iar acest tur i-a încurajat pe cei care trăiesc, muncesc şi vizitează comunităţile rurale să ia măsuri de precauţie şi să-şi protejeze proprietatea, raportând orice activitate suspectă, au explicat iniţiatorii acestui proiect. SPARC este un parteneriat cu mai multe agenţii care implică 16 organizaţii-cheie ce colaborează pentru combaterea criminalităţii rurale.

"Întrucât infracţiunile rurale se produc pe întreg teritoriul Scoţiei şi nu cunosc graniţe, Parteneriatul Scoţian împotriva Criminalităţii Rurale a fost astfel gândit să creeze o prezenţă vizibilă în cât mai multe zone din Scoţia", a declarat Alan Dron, unul dintre coordonatorii acestui proiect. "Fiecare fermă este o afacere şi, prin urmare, riscă o fraudă cibernetică, în unele cazuri chiar mai mult din cauza naturii afacerii şi a modului în care funcţionează", l-a completat detectivul şef John McKenzie, care este şi preşedinte al SPARC.

Proiectul a avut un succes total în sensibilizarea cu privire la prevenirea criminalităţii rurale şi rolul pe care îl pot juca dealeri precum Hamilton Ross Group în ceea ce priveşte sprijinirea clienţilor prin montarea dispozitivelor de securitate şi urmărirea flotelor de echipamente agricole.

Vizualizat: 19761 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii români: Suntem la capătul răbdării! Ieșim în stradă cu utilajele pe 7 aprilie!

Fermierii români: Suntem la capătul răbdării! Ieșim în stradă cu utilajele pe 7 aprilie!

28 martie 2023 - 12:40

Fermierii sunt pregătiți să iasă în stradă cu utilajele agricole pe 7 aprilie 2023! Ei spun că nu se mai lasă păcăliți de vorbe frumoase și nu mai au încredere în promisiunile guvernanților și ale Comisiei Europene.

Document subvenții transmis de fermierii români președintelui României!

Document subvenții transmis de fermierii români președintelui României!

28 martie 2023 - 06:15

Alianța pentru Agricultură și Cooperare a transmis președintelui României, prim-ministrului, ministrului agriculturii, europarlamentarilor un document care conține o o perspectivă de bază preliminară privind viitorul PAC post 2027, în contextul demarării la Bruxelles a discuțiilor pentru PAC post 2027.
Documentul a fost transmis și către Agroinfo.

Grim are un nou proprietar

Grim are un nou proprietar

27 martie 2023 - 16:41

Producătorul italian de maşini autopropulsate pentru erbicidat - Grim a fost cumpărat de fondul de investiții Hyle Capital Partners din Milano. Aceasta este a patra investiţie pentru fondul „Finance for Food One” al Hyle, care își propune să creeze un grup agricol italian cu o cifră anuală de afaceri de 50 de milioane de euro în următorii cinci ani, inclusiv prin achiziții sinergice care vizează extinderea portofoliului de produse.

Ordonanță bani europeni agricultură, aprobată de Guvern!

Ordonanță bani europeni agricultură, aprobată de Guvern!

13 martie 2023 - 11:30

Executivul a aprobat săptămâna trecută o Ordonanţă de Urgenţă prin care a fost actualizat cadrul legal pentru absorbţia fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Cosire eficientă cu Krone EasyCut F400 CR şi EasyCut F400 Fold

Cosire eficientă cu Krone EasyCut F400 CR şi EasyCut F400 Fold

08 martie 2023 - 09:47

Krone a dezvoltat două noi cositoare cu lăţimea de lucru de 4 metri, care au la bază modelul EasyCut F 400 CV Fold cu un sistem unic, patentat de pliere, lansat în 2019. Primul model, EC F 400 Fold este dotat cu melc (şnec) pentru colectarea materialului tăiat şi nu are sistem de condiţionare, iar EC F 400 CR are o bară de tăiere rigidă și un dispozitiv integrat de condiționare cu role (CR = Conditioner Roller).

Trelleborg - Sponsor Oficial al premiului

Trelleborg - Sponsor Oficial al premiului "Trator Do Ano Brasil"

07 martie 2023 - 10:27

Pentru al zecelea an consecutiv, Trelleborg este sponsorul oficial al premiilor "Tractorul Anului - Brazilia", o inițiativă importantă pentru sectorul agricol, organizată de revista Agriworld, care își propune să recunoască tractorul şi modelele cu cele mai avansate, eficiente și durabile tehnologii de pe piață.

Subvenții fermieri pentru cumpărarea de utilaje agricole!

Subvenții fermieri pentru cumpărarea de utilaje agricole!

07 martie 2023 - 10:24

Fermierii din Franța vor beneficia de subvenții pentru cumpărarea de echipamente și utilaje agricole, anunță cotidianul francez La Tribune. 

IPSO Agricutură revine cu ediția a 2-a a seriei de evenimente “Combine Camp”

IPSO Agricutură revine cu ediția a 2-a a seriei de evenimente “Combine Camp”

03 martie 2023 - 11:50

 Din dorința de a fi mai aproape de fermieri, de a le oferi soluții specifice pentru fiecare fermă, IPSO Agricultură revine cu evenimentele “Combine Camp, unde fermierii pot interacționa cu specialiștii în soluții de recoltare John Deere, pot afla informațiile care îi interesează și vor primi direct de la sursă răspunsuri punctuale la întrebările lor.

Douăzeci de ani de tractoare CLAAS la Le Mans

Douăzeci de ani de tractoare CLAAS la Le Mans

23 februarie 2023 - 10:54

În urmă cu exact 20 de ani, la 23 februarie 2003, Helmut Claas a semnat acordul de achiziționare a unei participații majoritare în Renault Agriculture, divizia de tractoare a Grupului Renault.

Calendar AFIR 2023: Ajutoare micii fermieri, tinerii fermieri, investiții în ferme! Suma disponibilă un miliard euro!

Calendar AFIR 2023: Ajutoare micii fermieri, tinerii fermieri, investiții în ferme! Suma disponibilă un miliard euro!

22 februarie 2023 - 19:48

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 22 februarie 2023, calendarul estimativ de lansare a sesiunilor de depunere a cererilor de finanțare aferente intervențiilor din cadrul Pilonului II din Planul Strategic PAC 2023-2027 în anul 2023. Fermierii români au la dispoziție un miliard de euro. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț s-a născut în Vaideeni, județul Vâlcea, locul din care mulți oieri au plecat, pe drumul transhumanței și s-au stabilit în mai toate zonele țării. Chiar dacă ferma de ovine a familiei Cioranu este acum în județul Arad, poveștile copilăriei și amintirile îi sunt legate de această comună frumoasă din Oltenia de sub munte.

Își amintește de bunicul care era tăbăcar, de iernile cu zăpadă și săniușul de pe uliță, de verile cu arșiță când, cu mic, cu mare, mergeau toți la câmp să adune fânul pentru oi. Are și acum pătura din piei de oaie, făcută de bunul său și spune că nu există ceva care să țină mai bine de cald... așa că o ia cu el peste tot când pleacă la drum lung.

E pasionat de utilaje și, împreună cu fratele și tatăl său, Nicu Cioranu țin bine frâiele fermei de ovine populată cu Țurcane, Cap negru german și metișii dintre acestea, dar și un efectiv din rasa Assaf, specializată pe producția de lapte. Este Ionuț Cioranu, tânărul fermier care ne spune la #agroSTORY care sunt provocările și bucuriile pe care i le aduce viața de crescător de oi. Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 10 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Ionuț Cioranu la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, CIOBĂNIE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii