KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CEMA şi-a îmbunătăţit prognoza pentru piaţa echipamentelor agricole

Publicat: 30 iunie 2020 - 11:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Aşteptările viitoare pentru sectorul european al maşinilor şi echipamentelor agricole "au devenit mai puţin negative", în ciuda provocărilor continue pe care le prezintă criza provocată de pandemia Covid-19.

Cel puţin asta este percepţia CEMA - organismul umbrelă care reprezintă interesele producătorilor europeni de maşini şi echipamente agricole, exprimată în barometrul său de afaceri publicat în luna iunie.

fabrica-de-tractoare_bCEMA observă că indicele general al climatului de afaceri pentru acest sector s-a îmbunătăţit uşor în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, continuă "profund negativ", la -47 puncte (pe o scară de la -100 la +100), înregistrând cea mai puternică scădere de la criza financiară din 2008 şi 2009.

Îmbunătăţirea raportată de CEMA se reduce în principal la aşteptările viitoare mai puţin negative. Luna trecută, 75% dintre reprezentanţii industriei invitaţi să-şi exprime în acest barometru estimările cu privire la evoluţia cifrei de afaceri au avut impresii negative, aşteptându-se ca vânzările să scadă.

Cu restricţii uşor relaxate în ceea ce priveşte criza Covid-19 în majoritatea ţărilor europene, capacitatea medie de producţie a întreprinderilor este de aproximativ 83% din nivelurile de dinainte de aşa-numitul lockdown, în timp ce nivelul mediu al ofertei este de 88% din ceea ce a fost înainte ca să apară pandemia de coronavirus.

OPTIMISM MODERAT

Numărul companiilor participante la sondaj care şi-au caracterizat activitatea curentă drept "foarte defavorabilă" a scăzut de la 18% la 6%. În acelaşi timp, numărul respondenţilor care şi-au caracterizat afacerea drept "bună" a scăzut şi el de la 13% la 10%.

51% dintre cei care au răspuns sondajului CEMA au apreciat că afacerile sunt "defavorabile" (o creştere cu 43% faţă de luna trecută), în timp ce 33% le-au descris ca fiind "satisfăcătoare" (o creştere cu 26% comparativ cu luna mai).

Barometrul de afaceri al CEMA este un sondaj lunar destinat reprezentanţilor industriei europene de producţie a maşinilor şi echipamentelor agricole, care funcţionează din 2008. Sondajul acoperă majoritatea sectoarelor - de la tractoare la echipamente municipale. Grupul ţintă (al respondenţilor) cuprinde 140 de manageri superiori din nouă ţări.

Vizualizat: 951 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nou ajutor de 30 de milioane de euro pentru fermele de animale pentru achiziția de utilaje agricole!

Nou ajutor de 30 de milioane de euro pentru fermele de animale pentru achiziția de utilaje agricole!

22 noiembrie 2021 - 06:54

Noul ajutor din fonduri europene pentru investiții în achiziții simple de utilaje agricole și echipamente agricole are o alocare totală de 155 milioane de euro, anunță un document al Ministerului Agriculturii, din setul de documente inclus în Planul Național Strategic 2023-2027.

Decizii ajutoare fermieri, crescători animale la Ministerul Agriculturii!

Decizii ajutoare fermieri, crescători animale la Ministerul Agriculturii!

10 noiembrie 2021 - 06:22

Ministerul Agriculturii a anunțat deciziile luate marți, 9 noiembrie 2021, pentru ajutoarele fermierilor, crescătorilor de animale.

NOU Ghid AFIR: Ajutoare fermieri, crescători de animale! Sume, condiții, acte!

NOU Ghid AFIR: Ajutoare fermieri, crescători de animale! Sume, condiții, acte!

08 noiembrie 2021 - 09:20

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul sintetic, pe înțelesul tuturor, pentru obținerea ajutoarelor disponibile în cadrul submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole. Suma totală alocată pentru această sesiune este de 760 milioane de euro. De acești bani beneficiază atât fermierii din vegetal, cât și crescătorii de animale. 

Dosar penal! Declarația vânătorului din Vrancea care i-a amenințat cu arma pe cei care culegeau porumb!

Dosar penal! Declarația vânătorului din Vrancea care i-a amenințat cu arma pe cei care culegeau porumb!

05 noiembrie 2021 - 08:28

”Dacă te pui cu mine, te împuşc în cap!” Aşa i-a ameninţat vânătorul din Vrancea pe doi bărbați care culegeau porumb. Scena a fost filmată de unul dintre cei amenințați și clipul video a fost publicat pe Facebook, preluat de presă așa: localnici agricultori erau la cules de porumb și s-au trezit amenințați cu pușca. După ce a vuit toată presa, a apărut și vânătorul cu o declarație la Antena 1. Poliția a deschis un dosar penal pe numele lui. 

Renunță la cumpărarea tractorului ca să-și cumpere îngrășăminte! Prețul acestora s-a triplat!

Renunță la cumpărarea tractorului ca să-și cumpere îngrășăminte! Prețul acestora s-a triplat!

02 noiembrie 2021 - 06:45

Fermierul Cosmin Popa lucrează în Brăila 550 de hectare cu porumb, rapiță şi grâu. Ar vrea să investească într-un tractor, dar îşi drămuieşte bine bugetul, pentru că scumpirea îngrăşămintelor îi dă peste cap toate calculele. Prețul îngrășămintelor s-a triplat. 

Program Guvernare Ciucă: Măsuri de sprijin pentru fermieri prin ajutor de stat!

Program Guvernare Ciucă: Măsuri de sprijin pentru fermieri prin ajutor de stat!

31 octombrie 2021 - 06:32

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat că lista Guvernului şi programul de guvernare au fost depuse sâmbătă la Parlament. La capitolul Agricultură, Programul Guvernului Ciucă anunță măsuri de sprijin prin ajutor de stat, consolidarea fermelor de familie, încurajarea micilor fermieri să se asocieze.

ACUM! Ajutoare europene și de stat, inclusiv de criză, în valoare de peste 2 miliarde euro!

ACUM! Ajutoare europene și de stat, inclusiv de criză, în valoare de peste 2 miliarde euro!

30 octombrie 2021 - 08:47

Specialiștii le recomandă fermierilor și altor beneficiari să-și pregătească rapid și riguros proiectele pentru obținerea ajutoarelor europene, dar și a celor de stat, acordate inclusiv pentru criza Covid 19. Analiză REI: Fonduri europene si ajutoare de stat de peste 2 miliarde euro și până la 95% sprijin nerambursabil pentru investiții, în sectoare cheie ale economiei, disponibile pe finalul acestui an.

Ministrul Oros, la Indagra!

Ministrul Oros, la Indagra!

26 octombrie 2021 - 19:58

Ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros, va fi prezent miercuri, 27 octombrie 2021, la deschiderea Târgului Internațional Indagra, unul dintre cele mai mari evenimente din agricultură și industrie alimentară.

Ministrul interimar Oros: Noi ajutoare de astăzi pentru crescătorii de animale!

Ministrul interimar Oros: Noi ajutoare de astăzi pentru crescătorii de animale!

25 octombrie 2021 - 07:34

Ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros, anunță noi ajutoare pentru crescătorii de animale care vor fi lansate astăzi, 25 octombrie 2021. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) deschide de astăzi submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole cu o alocare financiară de 760 de milioane de euro. Zootehnia beneficiază de alocare distinctă.

Șeful AFIR: Ritm alert la plățile pentru fermieri!

Șeful AFIR: Ritm alert la plățile pentru fermieri!

21 octombrie 2021 - 08:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor și autorităților publice locale, în perioada 16 octombrie 2020 – 15 octombrie 2021, din fondurile europene alocate României prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Glumă bună

Glumă bună
O pereche proaspăt căsătorită ieşea din biserică. Detalii