Adama
Agreena
AGRICOVER

Au crescut vânzările de tractoare agricole în SUA şi Canada

Publicat: 15 decembrie 2020 - 19:05
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Vânzările de tractoare agricole și combinate autopropulsate au continuat să crească în SUA şi în noiembrie 2020, iar în Canada s-au vândut mai multe tractoare mici și mijlocii, conform celor mai recente date furnizate de Asociația producătorilor de echipamente (AEM). Astfel, vânzările totale de tractoare agricole din S.U.A. au crescut cu 41% în noiembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce vânzările de combine autopropulsate au crescut cu 33,1%.

Numărul tractoarelor 4WD (4x4) vândute în SUA aproape s-a dublat în noiembrie, creşterea livrărilor fiind de 91,4% (până la 201 unități) faţă de luna anterioară şi cu 4,7% mai mult față de aceeaşi perioadă a anului anterior. De asemenea, vânzările de tractoare din clasa de putere de peste 100CP au crescut cu 24,2% în noiembrie faţă de octombrie şi cu 1,2% faţă de noiembrie 2019.

În perioada ianuarie-noiembrie 2020 vânzările totale de tractoare agricole au crescut cu 16,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările de combine au crescut cu 6,4% față de perioada similară din 2019.

Tractoarele de mică putere s-au vândut mai bine în Canada

Tractoarele cu o putere mai mică de 40CP au cunoscut cea mai mare creștere a vânzărilor în noiembrie în Canada, cu 4,4% faţă de luna precedentă şi cu 9,1% faţă de noiembrie 2019. În acelaşi timp, livrările de tractoare din clasa de putere 40-100CP au înregistrat o creştere de doar 0,3% faţă de luna precedentă, iar vânzările de tractoare de peste 100CP au avut o scădere uşoară (-0,5%).

Numărul tractoarelor 4WD vândute în noiembrie a scăzut cu 7,7% faţă de luna octombrie, în acelaşi timp combinele autopropulsate au înregistrat o scădere a vânzărilor de 45% faţă de luna precedentă. Astfel, vânzările totale de combine autopropulsate în perioada ianuarie-noiembrie au scăzut cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

tractoare-bruxelles_b

În Europa vânzările de tractoare au scăzut

Numai 69.000 de tractoare noi au fost înregistrate în Europa în primele șase luni ale acestui an, în scădere cu peste 12,0% față de aceeași perioadă din 2019, când s-au vândut 78.291 unităţi. Potrivit CEMA (Asociația europeană a producătorilor de mașinilor agricole), în primele două luni ale anului curent vânzările de tractoare s-au situat la acelaşi nivel cu perioada similară din 2019, dar au scăzut semnificativ în martie (-7,11% față de 2019), aprilie (-25,81%), mai (-22,72%) și iunie (-12,03%).

Statisticile CEMA arată că înregistrările de noi tractoare în Germania, una dintre cele mai mari piețe ale Europei, au scăzut cu doar 2,75% în primele șase luni, dar în Franţa, cea de-a doua piață UE, vânzările s-au redus cu aproape 19,0%. În celelalte trei mari piețe europene de tractoare, Italia, Marea Britanie și Spania, vânzările au scăzut cu 17,98%, 25,21% și respectiv 25,62%. Raportat la gama de putere, aproximativ o treime din tractoarele nou înregistrate au sub 50 CP, iar două treimi dintre unităţile vândute au o putere mai mare.

Scăderea nu se datorează în totalitate crizei Covid-19. Condițiile meteorologice nefavorabile din unele regiuni şi evoluţia pieţei produselor lactate au influenţat negativ vânzările de maşini agricole.

Industria de maşini agricole se așteaptă ca piețele să se stabilizeze anul viitor, deși Marea Britanie și Irlanda rămân imprevizibile, aşa cum sugerează CEMA, iar pandemia cauzată de Covid-19 ar putea provoca perturbări suplimentare.

Industria își ajustează continuu așteptările viitoare

Indicele general al climatului de afaceri pentru industria de mașini agricole din Europa a continuat să crească puternic începând din octombrie când a devenit pozitiv pentru prima dată de la mijlocul anului 2019. În decembrie 2020, indicele este +28 puncte (pe o scară de la -100 la +100).

În ceea ce privește întregul an 2021, reprezentanții industriei europene a producătorilor de maşini agricole estimează pentru companiile lor o creștere medie a cifrei de afaceri de 4%. Impulsul pentru această dezvoltare pozitivă este de așteptat să vină din pieţele din Europa de Vest, America de Nord și Oceania.

Vizualizat: 1859 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SCRISOARE DESCHISĂ: FERMIERII ROMÂNI ÎI CER PREȘEDINTELUI IOHANNIS!

SCRISOARE DESCHISĂ: FERMIERII ROMÂNI ÎI CER PREȘEDINTELUI IOHANNIS!

VOCEA FERMIERILOR. Fermierii români îi solicită, într-o scrisoare deschisă, președintelui României, Klaus Iohannis, să fie consultați în privința numirii conducerii Ministerului Agriculturii. Federația PRO AGRO a transmis astăzi către AGROINFO o scrisoare deschisă adresată președintelui statului.

ANUNȚUL OFICIAL CARE O SĂ-I BUCURE PE MULȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE!

ANUNȚUL OFICIAL CARE O SĂ-I BUCURE PE MULȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE!

SUBVENȚIA APIA DE CARE BENEFICIAZĂ CEI MAI MULȚI FERMIERI ROMÂNI! Parlamentul European a votat astăzi, 15 decembrie 2020, prelungirea cu încă doi ani, 2021 și 2022, a ajutorului național tranzitoriu, acordat fermierilor români, atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru sectorul zootehnic. Astăzi, Parlamentul European a votat Regulamentul de tranziție, unde este menționată și această plată, care va sta la baza acordării subvențiilor din agricultură pentru perioada 2021-2022.

VESTE BUNĂ! DIN 2021, AJUTOR DE 100.000 DE EURO/FERMIER pentru TINERII FERMIERI!

VESTE BUNĂ! DIN 2021, AJUTOR DE 100.000 DE EURO/FERMIER pentru TINERII FERMIERI!

VOTAT ASTĂZI ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN! Regulamentul de Tranziție, votat astăzi, 15 decembrie 2020, dublează ajutorul acordat tinerilor fermieri români pentru instalarea ca șefi de exploatație. Astfel, acest ajutor crește de la 50.000 de euro/fermier, cât este în prezent, la 100.000 de euro de la 1 ianuarie 2021, a anunțat europarlamentarul român Carmen Avram (S&D), pentru AGROINFO.

Yanmar achiziționează fabrica de tractoare Solis

Yanmar achiziționează fabrica de tractoare Solis

Divizia turcă a grupului japonez Yanmar a finalizat achiziția Solis Traktör Sanayi de la International Tractor Limited (ITL). Yanmar a cooperat cu ITL (parte a grupului indian Sonalika) din 2005, iar achiziţia unităţii de producţie din Izmir (Turcia) va permite grupului japonez să-și consolideze și mai mult poziția pe piaţa turcă de tractoare.

CNH Industrial anunță numirea unui nou director executiv

CNH Industrial anunță numirea unui nou director executiv

Grupul CNH Industrial NV a anunțat numirea lui Scott W. Wine în funcţia de director executiv (CEO), începând cu 4 ianuarie 2021. Scott Wine are o experienţă managerială internaţională deosebită şi rezultate excepţionale. Din 2008 acesta a fost CEO al companiei Polaris Inc., iar din 2013, director executiv și președinte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Recoltăm grâu cu NEXAT în ferma MAXAGRO // wheat harvest

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii