KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

AgroConcept, primul dealer New Holland care lansează AGXTEND, noua divizie de echipamente de precizie a CNH Industrial

Publicat: 21 martie 2019 - 13:44
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

AgroConcept continuă strategia de extindere a portofoliului de mărci începută acum trei ani prin lansarea mărcii AGXTEND prezentate de CNH Industrial în luna decembrie a anului trecut.

AGXTEND™ este prima marcă specializată în agricultura de precizie și în soluții ISOBUS care le oferă fermierilor acces la o gamă largă de echipamente produse de parteneri strategici, distribuite internațional prin CNH și beneficiind, totodată, de  serviciille de consultanță, vânzare și post-vânzare ale grupului.

Prin AGXTEND™, AgroConcept își extinde în mod semnificativ oferta în segmentul de agricultură de precizie și reprezintă un pas esențial în alinierea strategiei post-vânzare locale cu cea mondială care pune agricultura viitorului pe primul loc.

AG_X_Tend1_b

"Suntem prima țară din lume și primul dealer New Holland care  începe oficial comercializarea acestor noi produse inovatoare și este o onoare pentru noi să primim din nou votul de încredere al CNHI care vede în noi un deschizător de drumuri și un partener de încredere.  Preluarea portofoliului AGXTEND este o confirmare că fermele și fermierii români constituie o piață importantă la nivel mondial și că există o capacitate reală de a construi împreună o agricultură a viitorului. Suntem foarte mândri să deschidem acest drum și să ne unim forțele cu CNHI și cu New Holland pentru acest scop comun" a declarat Marco Tronchi, CEO AgroConcept.

AgroConcept_agXtend_1_b

Lansarea, în premieră în România, a avut loc la Cenad (Timiş), în ferma domnului Vasile Târziu, client şi partener AgroConcept. În următoarele luni AgroConcept va organiza o serie de prezentări şi demonstraţii ale pachetului de produse AGXTEND™.

AG_X_Tend 2_b

CNH Industrial a dezvoltat o ofertă inițială de cinci sisteme care se concentrează asupra: controlului buruienilor fără substanțe chimice prin utilizarea tehnologiei cu electro-erbicide; sistemelor de analiză a componenței solului în timp real; sistemelor cu senzori infraroșu de mare precizie care oferă date privind cultura în timp real pentru a permite selectarea celor mai eficienți parametri de funcționare a mașinii; unui pachet senzori de detectare a  biomasei care analizează starea reală a plantelor pentru a calibra ulterior aplicarea îngrășămintelor; utilizării internetului pentru ca datele colectate de senzori să faciliteze luarea deciziilor agronomice corecte.

New Holland va distribui produsele și serviciile AGXTEND prin intermediul rețelei sale de dealeri. În primă fază, însemnând primul trimestru al anului 2019,  vor avea loc lansări și prezentări teoretice și practice în întreaga regiune EMEA (Europa, Oreientul Mijlociu și Africa). Prezentările vor fi urmate de etape de asistență pre-achiziție, instruire și suport continuu pentru a facilita clienților întelegerea modului de funcționare și a beneficiilor acestor sisteme.

Gama de produse AGXTEND dispune de un grad ridicat de automatizare și este integrată în platformele agricole de precizie PLM existente în cadrul New Holland Agriculture. Este, de asemenea, compatibilă prin sistemul ISOBUS cu gamele de echipamente New Holland și Kverneland distribuite în România de AgroConcept.

AGXTEND cuprinde 5 sisteme inovatoare, SoilXplorer, CropXplorer, NIR Sensor, FarmXtend și Xpower, dintre care primele patru vor fi lansate și pe piața din România.

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze și să descopere întregul potențial al solurilor lor.

Sistemul conține un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la 4 adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Aceste măsurători foarte precise pot fi utilizate în scopuri importante, în agricultura de precizie:

•          Cartografierea precisă a solului pentru înregistrarea componenței/eterogenității acestuia și pentru determinarea hărților tipului de sol și a hărților conținutului de apă;

•          Setarea automată a adâncimii de lucru în operațiile de cultivarea a solului, determinată de zonele de compactare identificate de sistem. Practic, sistemul controlează adâncimea variabilă de lucru a organelor active astfel încât acestea să lucreze la adâncimea maximă numai acolo unde este necesar, ducând astfel la reducerea uzurii și la scăderea consumului de combustibil.

Soil_X_Plorer 1_b

CropXplorer poate părea un simplu senzor de biomasă, însă este mai mult decât atât. Având în spate un sistem care utilizează caracteristici și algoritmi de precizie, senzorul determină rata de fertilizare bazându-se pe necesitățile imediate ale plantei și pe starea sa de dezvoltare.

Sistemul are doi senzori optici de înaltă precizie care pot măsura atât conținutul de biomasă din plantă, cât și pe cel de azot, iar modul Map+Overlay le permite operatorilor să folosească și să exporte hărți de producție și diverse masurători pe care senzorii le fac din mers. Sistemul citește date, le procesează și le interpretează în timp real și comandă mașina de împrăștiat amendamente pe baza datelor citite anterior.

Cu siguranță cel mai avansat senzor de pe piata, CropXplorer este unul dintre cele mai usor de instalat si folosit. Acesta poate fi montat pe sistemul de prindere cu trei puncte frontal sau pe greutatea față, nefiind necesară calibrarea.

Senzorul dispune de un terminal dedicat, compatibil cu mașinile de împrăștiat ISOBUS, dar și cu majoritatea non-ISOBUS, capabile de VRA.

Senzorul NIR, dedicat recoltelor culese, poate fi montat pe mai multe tipuri de echipamente de recoltat precum combine și mașini de recoltate furaje, balotiere sau cisterne.

Senzorul permite fermierilor să determine umiditatea recoltei, precum și componența cerealelor în termeni de fibre, amidon, pleavă și grăsimi crude. Toți acești parametri oferă date relevante pentru prețul de vânzare al cerealelor și pentru dozarea corectă a hranei animalelor din fermă. De aceea, senzorul NIR este perfect pentru agricultorii din indudstria de panificație care deseori trebuie să apeleze la laboratoare și la ingineri agronomi pentru a obține niște date care acum sunt la un click distanță.

AgroConcept_agXtend_5_b

FarmXtend este o aplicație inteligentă care funcționează cu un set complet de senzori interconectați. Aceasta permite agricultorilor să monitorizeze datele meteorologice în teren și facilitează un proces complex de luare a deciziilor în timpul lucrului.

Aplicația se bazează pe 3 senzori interconectați, astfel:

•          Stația WeatherXact care detectează temperatura și umiditatea la o înălțime de 1 metru deasupra culturilor

•          RainXact, un indicator al preciciptațiilor sub formă de ploaie

•          SoilXact, indicatorul ce înregistrează umiditatea solului și temperatura la diferite adâncimi.

Particular acestei aplicații sunt algoritmii incluși care pot determina nivelul bolii de care suferă planta doar după temperatură și umiditate.

Obiectivul AgroConcept este, în primă fază, de a prezenta sistemele AGXTEND și de a le pune într-un context practic pentru ca fermierii sa poată vedea modul de operare și beneficiile pe care acestea le au.

În acest sens, campania de lansare a sistemelor va fi secondată de o caravană care va circula în mai multe locații din țară și care are ca scop exemplificarea modului în care cele patru sisteme, SoilXplorer, CropXplorer, NIR Sensor și FarmXtend pot funcționa la fel de bine pe orice utilaj compatibil ISOBUS, indiferent de marcă sau de putere.

AgroConcept_agXtend_7_b

Vizualizat: 1169 | Video Video 1 2 3 4 5 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

AgroConcept lansează Harvest Masters – Specialiştii Recoltării

AgroConcept lansează Harvest Masters – Specialiştii Recoltării

Programul Harvest Masters – Specialiştii Recoltării este destinat operatorilor de maşini de recoltat New Holland şi vine în folosul acestora printr-un modul de instruire ce include prezentarea în detaliu a produselor şi serviciilor New Holland, oportunităţi de achiziţii viitoare şi un nivel ridicat de asistenţă şi suport din partea AgroConcept, atât înainte şi în timpul campaniei de recoltare, cât şi după finalizarea acesteia.

AGROCONCEPT anunță numirea lui ALESSIO CASTELLI în funcția de CEO al companiei

AGROCONCEPT anunță numirea lui ALESSIO CASTELLI în funcția de CEO al companiei

Alessio Castelli vine cu o experiență de management de peste 15 ani în CNH Industrial, Iveco si FCA Group. Înainte de sosirea sa în AgroConcept, importatorul și distribuitorul oficial al New Holland Agriculture în România, a ocupat funcția de CEO al reprezentanței Grupului FCA în Belgia, unde a coordonat o echipă de 180 de persoane și o cifră de afaceri de peste 800 de milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

În gară

În gară
Doi ardeleni în gară, la ghişeul de bilete: Detalii